Det Vardagliga

Vecka 12

Hej! Måndag! Slask! Mars! Usch! 

Här är en veckans-lista jag snodde av Flora

Veckans jobb:

IMG_6984.JPG

Hade författarsamtal ikväll på bibblan i Kokkola. Det satt fyra pers i publiken. Inklusive Pär. Inklusive arrangören. Och jag som hade fixat en fucking PowerPoint-presentation och allt!!!! Men skit samma, det var mest kul, man känner sig så fånig såna gånger. Utöver det är det bara vanligt jobb som gäller med några små undantag; en workshop om prinsessor imorgon på bibblan, ett möte på torsdag och en intervju imorgon.

Veckans festliga:
Bokcirkelsträff på söndag! Ser fram emot att diskutera Om hösten, den väckte en hel del tankar hos mig.

Veckans böl:
Inget än så länge, men det var nära för ett par timmar sen. Det var jättedålig sikt på väg hem från Kokkola och spände ögonen så att jag hade riktig jävla spänningshuvudvärk när vi väl kom fram till Jeppis igen. Blir så jävla stressad av sånt, typ superljus- och ljudkänslig och illamående och noll tålamod. Enda som höll mig från det var att jag vet huvudvärken blir värre av gråt.

Veckans teveserie:
Nya säsongen Paradise Hotel. Har ingen egentlig favorit förutom kanske Bella då. Hon är charmig och verkar vara kul. Mcuze är också charmig men har en känsla av att jag i verkligheten skulle störa ihjäl mig på honom efter två minuter. Tycker Erica och Jeppe verkar läskiga 😬😬😬

Veckans matlagning:
Är sugen på potatismos, men det får nog bli till helgen, har noll energi på vardagskvällarna just nu. JAG HATAR MARS!!!!!!

Veckans låt:

Denna! Jag tror att det är så här det är att va typ i ”mediesvängen” i Stockholm . Man ser en video med en riktigt bra låt och man känner folk i den, inte jättebra, men så att man i alla fall skulle stanna och prata på gatan om man såg dem och så känner man en sån där lite pinsam stolthet just för det. Det kommer så mycket bra från mitt Österbotten, Dysterbotten just nu. 

Kanske den roligaste lista jag nånsin fyllt i!

Jag satt och filade på den här i real-tid när jag plötsligt fick ett mejl och… Ja, ni får läsa själv. Men den här blogglistan, designad av Karro visade sig bli mitt gladaste inlägg på mycket länge.

Vilket schampo använder du just nu?
Ett från Aussie i duschen och Hieno suomalainen tervashampo i bastun. Aussie-schampot är bra, men man kan inte sitta i en bastu och dofta typ smågodis och kokos, så där använder jag good old tjärschampot.  

redeye-best-high-maintenance-web-series-episodes-hbo-20160914.jpg

Vad var det senaste du tittade på på tv?
Senaste avsnittet av High Maintenance på HBO när jag åt frukost. Jag tycker så om The Guy, han är så… o-macho, typ. Plus jättemysig New York-skildring. På tal om High Maintenance - skönjer jag nån slags revival för tunnhåriga män? Först Jonas Lundqvist och nu The Guy (som spelas av Ben Sinclair) som båda två visar bra looks utan varken hämtehår eller glänsande helrakning. Och Prince William! Herregud, ja! Bara en spaning.

Vad hade du på dig för skor idag?
Mina röda Reeboks som är ganska varma pga så tjock sula så dom kan nääästan passera som vinterskor.

 Ett starkt minne från högstadiet? 
Det är inte nödvändigtvis ett starkt minne, men jag kom på en grej igår jag inte hade tänkt på flera år. På en konsert sommaren mellan åttan och nian träffade jag en kille från nånstans nära Vasa. Vi hånglade och jag blev väl lite smitten kitten.

Jag tror vi blev typ vänner på Lunarstorm och skrev lite över sommaren och på höstlovet sen skulle vi ses i Vasa, han och hans kompis och jag och min kompis Emmi. Jag trodde det var typ en dejt och var superpepp, men när jag och Emmi träffade dom visade det sig att den här killen inte bara hade med sig sin kompis som varit med på konserten, utan också en tredje kompis, som säkert var jättesnäll, men helt tydligt var hans “töntiga” kompis. Ordentligt fastspänd ryggsäck, nervöst sinnelag, lite akne, pratade lite för gärna om Star Wars eller vad det var och jeans som var uppdragna i midjan - hela grejen ni vet.

Mitt hångel presenterade honom och han och konsert-kompisen gick typ och fnissade och sa saker som “jag tänkte väl att ni två skulle trivas ihop” och jag kunde bara tänka på hur fula skor tönt-kompisen hade. Det var så jävla förnedrande; att en kille jag hade hånglat med inte fattade hur cool jag var utan trodde att jag hörde ihop med hans töntiga polare med fula skor! Det var också ett ganska elakt sätt att säga “jag är inte intresserad”. Jag hade säkert varit jättejobbig och efterhängsen, men ändå. Vi var liksom i gymnasieåldern så man kanske hade kunnat komma på ett mer moget sätt.

Men nåja, så gick det med det och jag avfärdade ju så klart töntkompisen snabbare än blixten fast han säkert skulle ha varit värd att lära känna, men pratade några gånger med hånglet efter det ännu (varför?! om jag bra kunde få tillbaka all energi jag slösat på elaka typer som yngre) där han bl a berättade att han hade sålt in mig som väldigt “sugen” åt tönt-kompisen. Förnedringen is real, enda botemedlet jag kan komma på är att det berätta det här och nu så att jag på nåt sätt äger den historien.

Vem är din senaste kändiscrush?

Indya.jpg

Det kanske är Ben Sinclair då? Eller nej nu vet jag - Indya Moore, hon som spelar Angel i Pose. Jag tycker hon är så sjukt vacker + gör en så skör roll i Pose också. Jag kan ju inte säga att jag är helt opåverkad av Christophers näsa i Sopranos heller, ni vet ju min grej för stora näsor.

Vad drömde du om förra natten?
Att jag vaknade, öppnade mejlkorgen och hade fått besked från Kulturfonden att jag fått 95 000€. Jag blev sur för det var ju ett arbetsstipendium jag ville ha!!!! :-DDD

Tänker du rösta i riksdagsvalet i april?
Givetvis! Ser fram emot det, som vanligt. Sitter också i valnämnden detta år, så kommer nog förhandsrösta. Jag har röstat Vänsterförbundet eller De Gröna i alla val so far och det fortsätter jag med.

Vilken är din go-to låt när du behöver pepp?
Ugh, det här är ett öppet sår, för jag brukar lyssna på nån riktigt bra Michael Jackson-dänga, typ Don’t stop til you get enough , men… Det går ju liksom inte riktigt längre. Jag vet inte vad jag tycker om total bojkott heller, men det går bara inte att känna ren och skär pepp längre. När jag skrev det här insåg jag at jag behöver en MJ-fri pepplista, så jag gjorde en. HÄR är den.

53711502_2209582082615419_490818975572164608_n.jpg

Något som alla andra älskar, men du inte riktigt förstår dig på?
Wahlgrens värld, dadlar och Ed Sheeran.

 Har du irriterat dig på något idag?
Hello, have we met?! Irriterar mig på allt - PRECIS HÄR FICK JAG MEJL FRÅN KULTURFONDEN OCH GLÖMDE ALLT ANNAT - kommer inte på nåt just nu för jag har just fått ett ett-årigt arbetsstipendium!!!!!!!!!!! Så glad att jag gråter!!!!!

Lil’ + det senaste du åt = ditt rapper name. 

53636689_333337993977777_862523900842475520_n.jpg

Lil’ gröttallrik. Imorse åt jag frukost ganska sent och satt och tänkte att jag borde skriva om det, “mitt bästa lifehack” - att dra ut på att äta frukost lite så att man säkert är hungrig när man äter. Varför finns det inte ett ord för det, hann jag tänka innan jag insåg att det var fenomenet brunch jag satt och beskrev.

 Visa det senaste fotot du tagit med din mobil – och berätta om det.

54393319_264486914440421_7402145451962531840_n.jpg

Glädjeyre-selfie!

Vecka 11

Minns ni trion Cleopatra som hade en eller två hits sent nittiotal? De hade en låt som gick typ “cleopatra comin at ya” nånting och jag började tänka på den nu när jag tänkte skriva vecka elva coming at ya. Vi tar en paus och ser på videon till den låten, alltid kul med lite nittiotalsnostalgi.

Okej, vad skulle jag skriva nu då? Den här veckan, ja. Först och främst; Kulturfonden borde komma med sina beslut denna vecka och det gör ju förstås att det känns extra spännande, trots att det egentligen är en ganska vanlig vecka. Jag vågar som vanligt inte hoppas på nånting, men hoppas ju ändå på nåt sätt. Det hade hjälpt enormt mycket till vid olika beslut gällande livet och framtiden som behöver tas så småningom om man hade fått ett aldrig så litet arbetsstipendium till exempel. Annars får man väl försöka lösa det på andra sätt.

Imorgon ska jag i alla fall till Närpes bibliotek klockan 18 och prata med Hanna Lagerström om hur det är att debutera som författare. Kom gärna dit om ni har vägarna förbi! De bjuder på kaffe med dopp står det i infon, så om inte för nåt annat så. Ska hur som helst bli kul att åka till Närpes, har typ aldrig varit där förr, förutom att man stannat på Tomaten nån gång när man kört ner till Åbo.

På lördag är det Kulturkvarteret Södermalm här i kulturella kvarteret Södermalm och hela campus är så klart med och under hela campus hör ju också ordkonsten. Så lördag sitter jag och Anniina 10-15 och gör ordkonst i Campus Allegros aula.

Slut på reklam för grejer jag ska delta i.

Utöver det hoppas jag det blir en lugn vecka. Jag inledde den imorse med att va till simhallen med Emmi och simma så nu hoppas jag att resten av veckan ska gå i nån slags motionssimmartakt. Låg hela dagen igår på soffan och såg på Sopranos, min största bedrift var att jag målade tånaglarna. Såna dagar är visserligen sköna och nödvändiga, men jag undrar om det inte är mer hållbart med att dela upp slappandet i mindre portioner, men oftare? Och inte köra speedway sex dagar i veckan och sen inte ens stiga upp en dag. Ja, jag vet inte.

Förresten, två grejer angående bloggen:

  1. Tycker förra inlägget blev lite pinsamt. Dels för att gensvaret visar på vilket övermod jag skrev inlägget i; jag har helt enkelt inte det läsarunderlaget som t ex Sandra har och det vet jag ju, därför brukar jag undvika såna där upprop. Nu har jag fått in ett par svar och de är jag maeget maeget tacksam för men tycker inte det håller för att sammanställa till ett eget inlägg ännu. Dessutom såg jag att Peppe hade postat ett snarlikt inlägg (bara bättre formulerat) typ nån dag innan mig och det var verkligen inte meningen att härma henne men högst antagligen har min scatterbrain registrerat inlägget och gjort om det till ett “eget” påhitt. SKIT SAMMA jag tycker bara det är pinsamt och att jag dessutom dryftar nån slags idé om en egen facebook-grupp VEM TROR JAG ATT JAG ÄR. Får såna skamsköljningar att jag måste sjunga högt för att inte förgås. Nu vänder vi blad, som kungen sa och tänker på nåt annat.

  2. Jag har sammanställt en slags CV här på bloggen. Jag har inte haft en uppdaterad CV sen jag 20 typ och det har varit något jag skämts ganska mycket för. Samtidigt har jag tyckt att jag inte har något att visa upp eftersom jag inte har nån utbildning och eller nåt och det jag har att visa upp är sånt som inte går att riktigt fatta kort på en A4. Jag tycker ibland inte riktigt jag gjort något med mitt liv sen jag tog studenten. Jag har mest bara ströjobbat och härjat runt i tio-femton år men när jag bestämde mig för att sammanställa sånt som kunde vara bra att ha på CV:n så blev det ändå rätt mycket?! Det är ingen traditionell CV, men jag är ganska nöjd. Jag tror det var viktigt att samla allt från de senaste åren på ett och samma ställe. Inte för att jag kanske får nåt jobb via det, men för min egen skull. Ni får gärna ta en titt, där finns länkar till en hel massa texter och intervjuer med mig. Kanske inte typiskt cv-material, men man tager vad man haver och vad jag haver är noll utbildning och cirka 100 hits i Yles arkiv :-)))

Vi hörs i veckan!

Vecka 10

I lördags var jag ute på krog för första gången på jag vet inte hur länge. Nikko hälsade på från Barcelona och vi hade en klassisk utekväll på schemat. Det var kul, men det börjar på riktigt vara typ, o-värt att gå ut och dansa på det där sättet, det går åt så mycket tid och energi till återhämtningen att nackdelarna börjar väga upp fördelarna.

Låg exakt hela dagen i sängen igår. På andra sidan persiennerna lyste solen och mitt flöde fylldes av folk som grillade korv och åkte pulka och promenerade på isen och umgicks med varandra. Kan alla bara slutaaaaa må bra de dagar när jag mår piss?

53172761_426480844772410_2910577771744854016_n.jpg

Den här selfien lade jag upp på lördag kväll och fick rekordmånga likes för, den måste ha liksom prickat rätt i alla algoritmer, för det blev nästan nån slags rekord. Jag fnissade lite när jag såg mig själv i spegeln igår morse - hur denna like-raket till ansikte kan vara det samma som mötte mig i spegeln då, inte ens 24 timmar senare. Jag tog ingen selfie då, för inte ens jag har ett sånt stort behov av att vara ärlig med er.

Nikko sov över hos oss i gästrummet och när vi vaknat och sågs i vardagsrummet på förmiddagen satt vi mest och stirrade på varandra. “Jag är typ sugen på… gräddfil.” sa jag lakoniskt. “Jag ska åka hem”, svarade Nikko. Utanför lös solen.

-

Jaja, idag är det måndag och ny vecka och jag är så nära återställd jag kommer bli. Bakfylla är ingenting att stylea med, så nu är det slut med det!!! Den här veckan tänkte jag gå och se Karina på AE på fredag kväll. Jag har också två deadlines och en kurshelg och det är väl ungefär där då. “Två deadlines och en kurshelg” förresten - låter som den tråkigaste Hugh Grant-filmen nånsin.

Fast nu måste jag faktiskt berätta - ibland är mitt liv ganska romantiskt. Imorse när jag öppnade kylskåpet pga frukost stod en liten grön burk gräddfil på mittersta hyllan. Pär hade köpt den och ställt den där utan att säga nåt.

Jag ska klia honom extra länge på ryggen ikväll.

Vecka 9

Jag vaknade 07:40 idag och låg och stirrade upp i taket en lång stund, förstod inte varför jag hade vaknat. Jag var inte kissnödig, väckarklockan hade inte ringt ännu och jag somnade dessutom vid två nångång. Hade kunnat skriva nåt om Oscarsgalan, men faktum är väl att jag oftast somnar runt ett-tvåtiden. Och så insåg jag plötsligt vad det var. Det var ljuset. Det var inte midvintermörkt längre morgontid. Det kanske inte varit det på ett ar veckor, men idag var första dagen jag lade märke till det.

Jag satt och sminkade mig extra länge, lyssnade ikapp alla förra veckans poddar jag inte hunnit med. Åt ett par mackor till frukost, drack mitt vitaminbrus och satt och stirrade på lilla skålen med godis som stod kvar på soffbordet från min treat yo’self-kväll igår. Jag såg fem avsnitt Sopranos på raken - halvsov eventuellt genom ett eller två - och åt lösgodis. Tänkte alla möjliga tankar kring godis, så mycket associationer kring det.

Den här veckan är det sportlov i nejden, vilket passar mig utmärkt. Inte för att jag på nåt sätt är ledig, men för att allt lugnar ner sig lite i en vecka och man har chans att komma ikapp lite. Ingen mejlar en och utanför kontorets dörrar är det tyst och stilla, hela campus är uttömt. Jag ska jobba som vanligt och så ska jag skriva två miljoner ord i timmen, för på fredag har jag deadline. Det är inskrivet med stora orangea bokstäver i kalendern och utöver det står det inte så mycket annat akut på det sättet.

Ja, förutom det lilla faktum att Nikko kommer på besök från Barcelona <3333333 Vi (jag) har planerat in roadtrips, fotosessioner och tv-kvällar framför RuPauls Dragrace säsong 11 som börjar nu i veckan.

Och jag och Pärry-boy ska gå på date och gå och se The Favourite i veckan. Det är jag kanske mest pepp på av allt, speciellt efter att ha sett fantastiska Olivia Colmans tack-tal. Älskar henne, älskar kostymfilmer.

Men nu ska jag jobba jättemycket!

52602154_151349929106727_388112640938868736_n.jpg

Vovecockokanonsos vovecockoka

Hohejoj, idodagog soskoka jojagog bobarora soskokrorivova popå rorövovarorsospoproråkoketot!

Neeej, skämta ba. Jag är på busigt humör idag.

Skämta ba IGEN skulle aldrig få för mig något så fånigt som att kalla mig själv för busig. Inget utom barn ska nånsin vara busigt. Säger din frisör att hen ska klippa en “busig frisyr” åt dig nån gång - spring därifrån.

The Royal Tenenbaums -huset. Borde jag skriva ett inlägg om viktiga filmer i min ungdom? RT skulle komma högt upp på listan.

The Royal Tenenbaums-huset. Borde jag skriva ett inlägg om viktiga filmer i min ungdom? RT skulle komma högt upp på listan.

Idag är det måndag och jag är ärligt talat på ett konstigt humör. SOM NI KANSKE MÄRKT. Jag tror det är för att min deadline för romanen närmar sig. Det är nån slags nervositet som tar sig uttryck. Det är kanske så här det är att till slut bli galen. Krackelera under pressen, gå i barndom eller nåt, jag vet inte.

Den här veckan brer ut sig i all sin härliga normalitet. Runebergsveckan var KUL, men nu är jag redo för en lugn och vanlig vecka. Jag ska gå på möten, pracka på med ordkonsten, träffa Måndagsklubben och hänga med min brorson. Ska hämta honom från dagis och hänga med honom för första gången på evigheter idag och jag ser så fram emot det! Jag har sparat en fruktlåda som jag har tänkt vi ska pyssla antagligen en kattsäng eller en TV av *bra kreativ faster*

På onsdag ska jag gå på föreläsning med Grön i Åbo-Julia och på torsdag, alla hjärtans dag, har jag bokat in en dejt med tandläkaren pga det ilar hål-likt i en tand varje gång jag äter nåt sött/varmt/kallt. I ett par veckor har jag tuggat all mat på höger sida av munnen och jag börjar känna mig lite fånig.

Nu ska jag skriva lite roman!

Hur pratar jag med Pär?

Fick en fråga i kommentarerna (ställ gärna sådana, jag svarar på alla trevligt ställda) av en Karolina som löd så här:

 Ellen, totalt off topic men jag är så VANSINNIGT nyfiken: hur låter du när du talar med Pär? Talar du klockren finlandssvenska (dialekt?) också med honom, eller anpassar du ditt ordval och din intonation? Frågar pga att jag nyligen kommit på mig själv med att tala mer ”sjungande” när jag talar med rikssvenska och jag känner liksom inte igen mig i det, ändå gör jag det. (Pär, du kan se det här som en önskerubrik för nästa Pärspektiv: att tala med finlandssvenskar/österbottningar).

Jag tänkte att det här svarar jag och Pär bäst på tillsammans och tillsammans i en video. Så här är svaret, håll till godo! 

Runeberg, Runeberg, Runeberg

Det är alltså Runebergsvecka här i vår lilla stad och jag springer runt mellan kvällsevenemang och skolbesök och försöker hålla alla tider i huvudet. Kaffedarrig och tankspridd hela tiden. Det är verkligen hur roligt som helst men också väldigt mycket att hålla i huvudet samtidigt. Jag måste prioritera det jag har betalt för och det jag har ett annat slags ansvar för, bloggen är bara en hobby för mig - hur kär sådan det än är. Men ni fattar. Jag kommer snart tillbaka! 

IMG_5391.JPG

Idag har jag hängt med Sandra hela dagen och guidat henne lite, mest från och till gymnasiet och det kändes så bloggiskt att det nästan måste tecknas ner här. Vi åt en sen lunchpizza med ett litet vinglas till och det värmde gott i den här nordliga vinden. Jag skriver det som att det inte vore nån stor sak, men det är klart det är roligt att träffa nån man följt med online i typ tio år.

Jag hade tänkt ha en klassisk veckans vecka här igår, men jag hann inte. Jag kunde också länka till Runebergsveckans program och nöja mig med att säga att jag kommer vara där nånstans mellan programpunkterna hela veckan. Kaffedarrig och tankspridd.

Jag kanske nöjer mig med det här och nu också. 

FullSizeRender.jpg

Klä på er i snön! Om inte för värmen så får att ni ska kunna lägga er ner i en stor snöhög när andan faller på. Jag har kvävt den impulsen i flera dagar nu pga har inga ytterbrallor, men snart så går det inte mer - då måste jag lägga mig ner. En liten, liten stund bara för att återuppleva nåt.  

Hejdå! 

Januari på instastories

51127042_2296300423921868_6850273915709685760_n.jpg

Året och månaden började med att jag fortsatte med min mycket populära “ställ en fråga om ditt kommande år och jag spår dig”-serie som jag påbörjade på nyårafton (finns sparat som höjdpunkt). Uppdatera mig gärna om jag hade fel eller rätt under året.

51119307_2251615885061341_2458614991637446656_n.jpg

Var superduktig och gjorde mat på alla julrester i flera veckor - här ett gött mos med getost, veganbratwurstar och rödkål.

51042636_350622068858555_6317993383151271936_n.jpg

Städade bort julen.

51176121_2029001263835494_1929452416357367808_n.jpg

Bad om hjälp med att bestämma nästa bok jag skulle läsa och fick mer eller mindre bra förslag. Min kontorskollega Robin tyckte jag skulle fördjupa mig i hans specialintresse Formel 1. Det tyckte inte jag. Det blev för övrigt Där musiken började av Lars Sund. Har inte läst klart den ännu, heh.

51395141_376116156509555_700277044470087680_n.jpg

Man tröttnar ju ändå nån gång på julmat och går tillbaka till klassiska “orkar inte laga mat”-rätter; så som stekt ägg med edamamebönor och ost. Också gott.

50943237_2041597985957160_3097488177166811136_n.jpg

Fredagshandlade nödvändigheter som chips och choklad.

51097676_233574147529873_3616703891657195520_n.jpg

Dagen efter var jag och syrran på utflykt till Losten och gjorde upp eld. Mäkta nöjd pingade jag Anna som tidigare på dan hade morrat om att hon behövde en hel julhelgs-Husis för att göra upp en brasa.

51469631_226079185013406_9057525787434942464_n.jpg

Senare samma dag spelade vi Kan du ta en hint? första gången. I sju timmar. Kanske roligaste spelet jag vet? Här hade jag försökt rita Roxette - ganska bra om jag får säga det själv. En annan höjdpunkt var när Pär gjorde charader om huvudstäder och började med att slå hårt i väggen för att sen gå in i köket och ropa “jag står vid spisen”. Kommer ni på rätta staden? Svaret längst ner i inlägget :)

50958854_1986585838121855_4135312070138658816_n.jpg

Sen blev det #10yearchellenge för hela slanten. Här är jag som 21-åring. Tycker jag ser både yngre och äldre ut då. Jag är ju otroligt fin i rött hår förresten, är det dags för en comeback för det…?

51021882_2226106674076669_1497013874677776384_n.jpg

Såg på allas vår Gretas medverkan i Skavlan. Varför är Skavlan fortfarande ett fenomen?! Han suger ju rätt så ofta.

51279083_761252624242016_1989530771081134080_n.jpg

Pär fick presentkort till city-gruppen av Secret Santa och han hade tänkt köpa jeans åt sig, men så fanns inte hans favoritjeans inom citygruppszonen, så vi storhandlade för pengarna istället. Passade bra i slutet på årets fattigaste månad. Vi blev dessutom riktigt löjligt nöjda med hur bra vi uppskattade kostnaderna.

51136467_391504718283632_7287176435943342080_n.jpg

Samma dag försatte konmarinerandet av hemmet. Här är all våra örngott, ljuvligt vikta.

51528666_2190315201296950_4886777131842928640_n.jpg

På väg ner till Helsingfors gjorde jag en snabb gallup. Blev CHOCKAD och FÖRFÄRAD av resultatet.

50966651_2028212010809483_5919352218296778752_n.jpg

Fick Julias bok på förlaget och bläddrade förtjust i den när jag satt på Ekbergs och jobbade lite. Hade tänkt läsa den på tåget hem, men jobbade största delen av tiden istället. Men snart!

50903746_2310100922577706_8656042689965326336_n.jpg

Hade en mycket skön lördag i lördags, när Pär var borta (no offence Pär) på fotbollsresa hela dagen. Såg hela The Assassination of Gianni Versace , drsack tre baljor kaffe och städade och möblerade om. Allt iklädd pyjamas.

50826166_383406399164055_5007014028329877504_n.jpg

Och månadens sista selfie, en kall och rödkindad sådan.

Bra månad! Följ mig på @din.bff.ellen för fler fantastiska insta-stories.

Rätt svar: Bangkok.

Veckans vecka

Untitled,  av tyska konstnären Günther Förg

Untitled, av tyska konstnären Günther Förg

Hej hej! Ny vecka, nya möjligheter ahahahaahahahaa. Skämta bara. Höll på att dö av köldchock när jag kom ut imorse, jag älskar sånt här kallt väder, men var liksom inte bara beredd på det eftersom jag inte satt det i system att titta på termometern före jag går ut. Men när chocken lagt sig var det trevligt, friskt liksom. Jag hade ju ändå vinterkläder på mig liksom, det var ju inte som att jag gick ut i tron om att det skulle va 15 grader och mulet.

Den här veckan är lite speciell för den här veckan ska vi ner till Helsingfors och gå på First Aid Kit och Sarah Klang!!!!! Är orimligt pepp, har inte varit på en konsert på hundra år, delvis för att jag inte brukar gilla konserter men mest för att jag aldrig lyckas få tummen ur. Men ska vi gå igenom veckan dag för dag? Okej!

Måndag ska jag jobba och frysa verkar det som. Ska också träffa Malin för att skriva, för det behöver jag verkligen. Det har inte gått så bra med skrivandet de senaste veckorna. Imorgon tisdag är det pressinfo för Runebergsveckan och på onsdag åker vi ner till Helsingfors! Onsdag kväll deltar jag tillsammans med Unga Scenkompaniet i en kväll på Luckan; Alla får vara med: en kväll om kropp, kropppositivism och identitet. Kom dit! På torsdag ska jag ät lunch med Förläggarn och på kvällen är det då konsert. Det är kanske det smartaste på länge att köpa biljetter till något kul den här tiden på året, det bryter av de här oxveckorna riktigt passligt. På fredag ska vi åka tåg hem och sen är det helg! Lördagen kommer Pär åka iväg på nån fotbollsmatch och jag ska gå och lyssna på Fågelmannen och Burning Hearts på After Eight! Två konserter på en och samma vecka, vilket överflöd! Och på söndag är det bokcirkelsträff och så är veckan slut. På det hela en väldigt trevlig vecka får man väl ändå säga.

Utöver det ska jag försöka hinna läsa om Sandra Beijers böcker eftersom jag ska prata med henne på scen under Runebergsveckan! Ni har väl sett? Ni som läser både min och hennes blogg - eller endera - är det nåt särskilt ni skulle vilja att jag frågade eller tog upp? Här har ni en gyllene chans!

Och så ska jag försöka få in lite yoga i min morgonrutin, mest för att mjuka upp kroppen lite mellan allt detta kontorsjobb. Jag har nämligen ny yogamatta! Nu kanske ni tänker, vänta nu, hade inte du köpstopp? Jo, det har jag, men på Citymarket fick man en yogamatta på köpet om man köpte två Kellogs-produkter. Jag äter ändå flingor mellan varven, så det var ingen excess att köpa två paket. Och mat får jag ju handla. Ja, det är kanske en gråzon, men nu har jag i alla fall en yogamatta där hemma och det är väl bra?

Och så ska jag banne mig äta åtminstone en Runebergstårta. Är såååå sugen.