Det Vardagliga

Vecka 21

Det här blev veckan som jag började använda cykelhjälm igen. Jag har inte gjort det sen jag slapp lågstadiets hjälmtvång och min violetta Helmex-hjälm för evigt förpassades till källaren (eller vart den nu hamnade) . Jag tycker ärligt talat hjälm på vuxna människor ser fånigt ut och jag kände mig som en Chupa Chups när jag kom cyklande imorse, eller som nån slags Forrest Gump-karaktär. Men nu är det så här och man vänjer väl ögat och huvudet vid det. Det är ju liksom enbart en bra sak att ha hjälm på sig när man cyklar. Och när det känns som värst tänker jag på vad min hjälmivrar-vän Juri sa; i Australien har alla hjälm.

60497147_2860613737497592_5807265799643070464_n.jpg

I Australien, i Australien, i Australien…

Temat för den här veckan kanske kunde sägas vara fordon, eftersom en grej jag ska göra den här veckan förutom att cykla runt som en Chupa Chups är att undersöka vad det är som låter på min bil. Jag hann knappt publicera förra inlägget där jag klagade på att jag inte känner bilkunniga människor före Emmi hörde av sig och sa att hennes sambo kan kolla på den, hurra! Jag hoppas att det inte är nåt stort fel, helst skulle jag vilja att det visar sig vara en liten sten som skramlat omkring där och går att plocka bort bara så där, men sån tur har man väl aldrig? Fredag-lördag ska jag på ordkonstledarutbildning till Vasa, så det hade varit trevligt att ha en bil som inte låter som en gammal träbåt då.

Skärmavbild 2019-05-20 kl. 15.20.44.png

På tal om fordon, jag har gjort en ganska lång playlist på Spotify, denna gång är temat “ut och köra”. Jag tycker själv den är exemplarisk i mixen, men det där avgör ni bäst själva genom att följa listan och lyssna på den. Ni hittar den HÄR.

Annars innehåller den här veckan lite möten, ganska mycket lägerplanering och ett europaparlamentsval så klart! Jag ska vara valfunktionär igen, så just den här helgen är väl ganska välfylld redan. Men det är bra, nu i helgen hängde jag mest i soffan (JAAA, trots bra väder!!!!) och kände mig ganska oproduktiv och ensam.

Jaja, nu ska jag vingla iväg med mitt enorma huvud hemåt via affären och köpa potatis. Vi hörs i veckan!

Vecka 20

Jag hostade så mycket imorse att jag började fundera på att ställa in dagens skolbesök och workshop. Men så där är det alltid, när jag är nervös inför något tar det sig uttryck på så sätt att jag känner mig extremt oförberedd och ovillig att göra det jag ska göra och börjar hitta orsaker för att inte genomföra nåt. Idag var det ju tacksamt med hostan, för den var verkligen ganska jobbig just imorse. Jag har ingen traditionell scenskräck, men jag kan få grav ångest inför att göra något.

Ibland tror jag att människor glömmer bort att saker är svåra och jobbiga för andra också. Jag vet att jag glömmer det. Jag tror att alla som verkar orka mer än mig automatiskt ät ångestfria. Men så är det ju inte. Jag jobbar jättehårt med att typ få mig själv att göra allt jag gör. 

Jag har lärt mig att den där ångesten släpper så fort jag börjat göra det jag ska och att det efteråt oftast bara känns bra, men det kommer man ju inte ihåg just när man, till exempel som imorse, sitter i bilen på väg till den aktuella skolan och ropar ”fan fan fan fan fan FAAAAAAAN varför gör jag det här?!”. 

Sen gör jag det ändå och kommer ihåg precis varför jag gör det. För att det är så himla roligt. Typ det roligaste som finns.

Idag imponerade jag på en klass 11-12åringar genom att veta vad “memes” är. När lektionen var slut frågade också en av dem var jag köpt mina skor, dvs mina Adidas Falcons. Jag tar det som den högsta formen av komplimang. Om en 12-årig pojke gillar mina skor har jag nog lyckats hålla nån slags coolhet vid liv. Hurra!

Förutom att blända lågstadiekids med min coolhet tänkte jag ha en ganska lugn och normal vecka. Imorgon kväll ska jag visserligen lyssna på Stina Wollter i Bennäs - kul!

Och sen är det ju Eurovision också. Ni vet att det är årets absoluta tv-höjdpunkt för mig, men det är svårt det här med att det ordnas i Israel i år.  Vad som händer där nu och har hänt där länge är inget annat än en mänsklig tragedi, ett mörkt kapitel i historien i stil med Sydafrikas apartheid. Hur tänker ni andra Eurovision-fans kring att det anordnas i Israel i år? Jag har funderat på bojkott, men ärligt talat så känns det som att det inte riktigt gör nån skillnad. Fast man kanske inte ska tänka så där. JAG VEEEET INTE hjälp mig nån. Det enda jag vet att det är problematiskt att det är i Israel i år. Men then again, det har anordnats på så satans många problematiska ställen de senaste åren, att man borde kanske ha reagerat redan. Jag tycker ärligt det är skitsvårt. Jag kommer antagligen inte kunna hålla mig från att se - och livekommentera - men jag är mycket osäker om det är det rätta att göra.

Något som jag däremot är helt säker på var det rätta att göra var att åka ut till Fäboda i lördags och äta frukost där. Inget fancy, bara en termos med kaffe, en flaska med ingefärsspetsad apelsinjuice, ett par mackor på var och några ägg. Varför gör man inte sånt oftare? Det ger liksom en helt annan glans till hela dagen. Om ångest är att sitta och skrika i en bil för sig själv pga nervositet så är frukost på en klippa i maj motsatsen. Noll procent ångest, bara fint. Så här såg det ut:

Det är sånt man kommer ihåg sen. Att vi dessutom fick se en utter på typ fem meters håll gör ju INTE saken sämre. Som syrran sa “ja, det här var nog en upplevelse det”. Ska äta frukost utomhus och på olika ställen hela sommaren igenom tror jag.

Men först ska vi väl ta oss igenom vecka 20.

April på instastories

Lite försenat, men så här såg april ut enligt min instastory. 

FullSizeRender.jpg

Började månaden med att lyssna på bra skiva. Ville introducera Grim till bra barnmusik och det slutade med att vi lyssnade på Mitt lilla sår cirka 5000 varv. 

FullSizeRender.jpg

Spelade badminton. Att döma av min min här tror jag att det gick bra. Vissa gånger står vi mest och pratar, men ibland får vi igång ett riktigt ordentligt spel. 

FullSizeRender.jpg

Sen blev jag avtackad från AE. Jag har ju nämligen sagt upp mig därifrån för gott nu. Efter avtackningen gick jag över till mitt ”nya” kontor (har ju suttit där i nio månader nu) och grät över att jag var så ensam där. 

FullSizeRender.jpg

Dan efter kom våren och jag städade balkongen i bara tiishörten. Snart är det dags att börja fylla planteringslådorna igen. Skulle kanske vilja ha smultron på balkongen i år, är det månne möjligt?  

FullSizeRender.jpg

En grå måndag slog jag på stort och köpte bil. Blir fortfarande pirrig när jag tänker på att vi har en.  

FullSizeRender.jpg

En rolig meme blev vidarepostad. 

FullSizeRender.jpg

Det här är en film egentligen, därav kvallen, men tycker min poäng är värd att upprepas. Krystade fester på PH, usch. Har förresten inte sett på typ två veckor och nu är det väl final?! Hjälp. 

FullSizeRender.jpg

Trött men snygg selfie. Tycker oftast jag är som snyggast när jag fortfarande är lite sömnsvullen så där. Har förresten fått jättemycket bättre hy sen jag började smörja in mig morgon & kväll. Vem skulle ha trott, hehe. Det tog ett par veckor men nu går det på rutin, smörjer & borstar tänderna samtidigt. Eller vet ni vad som är jätteskönt? Att tvätta ansiktet och smörja in det några timmar före man lägger sig, så kan man sitta och se dom där sista timmarna tv ren och insmord och behöver bara borsta tänderna när man lägger sig. Lifehack.

FullSizeRender.jpg

Gick på loppis och gjorde undersökning.  Jag hade tre tror jag nät jag var liten; två i den lilla storleken och en lite större i nån slags sidenkläder. Sjuka Tiimari-trender på 90-talet alltså. Minns ni också måne, stjärna och sol-halsbanden som var jättestora runt 94-95 kanske? Jag hade en sol.

FullSizeRender.jpg

Gav också lite tips på snygga grejer på Retro, som de här stolarna. Fast jag åkte tillbaka dan efter och köpte dom själv, haha! Nu står dom i kontoret på campus och är gröna och fina. 5€ styck är ändå rimligt.  

FullSizeRender.jpg

Gjorde lite konst under valvakan. Är spec nöjd med putmagen. 

FullSizeRender.jpg

April var mycket manusångest alltså. Det höt väl till, men gör det inte mindre jobbigt. Skulle på nåt sätt vilja va säker på att jag skrivit en okej bok. Eller åtminstone veta om den är bra eller dålig. Nu vet jag inget alls. Kan man få nån slags förskott på en recension? Pia Ingström, vad säger du?  (inte för att recensioner är den absoluta sanningen heller men).

FullSizeRender.jpg

Jävla skit-färg det där, det färgade av sig på sjävla naglarna och gjorde dem härligt sjukligt nikotingula typ.  

FullSizeRender.jpg

Igen en film, men. Åkte tåg och berömde vår statliga järnväg lite. Det här är kanske min nya grej? Va snäll, va positiv, lyfta upp företag? Vad tror ni?  

FullSizeRender.jpg

Men nä, det är mycket roligare att ta vara på de fula stunderna i livet istället. Det här var våra bordsgrannars frukost på Viking Line.

FullSizeRender.jpg

Läste DENNA GODING på tåget ner genom Sverige. Har inga problem med att lyfta upp bra böcker och författare. Denna bok växte som en bläckplump i mitt sinne - på ett bra sätt. Man tror man börjar läsa en enkel historia (inte olik Jaga Vatten kanske? Obs beskyller ingen för plagiat menar bara att det finns likheter och paralleller och jag och Yrsa borde umgås ögonblickligen) men så tar den en tvärvändning - två tvärvändningar kanske - tre kanske, jag vet inte och den här världen vecklar ut sig som en nyutsprungen ros. Läs Friläge ögonaböj!

FullSizeRender.jpg

I Blekinge var det sommar nästan när vi kom fram. 

FullSizeRender.jpg

Delar av Skåne besökte delar av Blekinge. 

FullSizeRender.jpg

Jag led lite. 

FullSizeRender.jpg

Men mycket annat vägde upp pollen-besvären. Tillbringade en dag med Heidi och fick träffa lilla, lilla Amal. 

FullSizeRender.jpg

Vi köpte nya sneakers åt mig. Var tveksam mycket läng inför färgkombinationen. Men nu har jag omfamnat dem helt och hållet. Blir glad varje gång jag trär ner foten i dem.

FullSizeRender.jpg

Och så var det dags att åka hem. Åkte särdeles svenskt tåg. 

FullSizeRender.jpg

Vi kom hem och pollenet hade hittat hit och katterna såg ut som ”jaha” och räkningshögen var stor och stark.  

FullSizeRender.jpg

Och så blev det valborg och min gamla tradition att posta denna levde vidare.  

Nu har snart halva maj gått och jg finns fortfarande kvar på insta, följ mig där på @din.bff.ellen. Quality content only. 

Vecka 19

När jag var yngre och lyssnade mycket på Kent (Vapen & ammunition var sista skivan jag engagerade mig i) tyckte jag alltid deras tack-listor i skivkonvulten var så coola. De tackade alltid typ “Alvedonen och Treon” och en hel massa annat, alltid i bestämd form och alltid precis så nonchalant att man förstod att de tog allt på både jättestort allvar och inget allvar alls samtidigt.

Jag har nästan lust att skriva en sån liten tack-lista för dessa dagar av förkylning. Jag skulle inte vara något idag utan codetabsen, svarta skäggets hostmedicinen, värktabletterna, cokisen och värmedynan. Speciellt tack knske jag borde rikta till värmedynan. Den har varit avgörande vid lindring av hostrelaterad träninngsvärk, men jag skulle rekommendera alla att köpa en värmedyna oavsett besvär. Jag använder min till allt - det är få smärtor och tröttheter i kroppen som inte känns bättre med en värmedyna. Mensvärk? Magknip? Nackspärr? Träningsvärk? Frusenhet? Inga problem, ett par minuter i mikron och värmedynan gör jobbet.

OBS detta är ej sponsrat.

Den här veckan har jag tänkt vara frisk. Jag jobbar på halvfart hemifrån idag och blev tvungen att hoppa över en föreläsning i Vasa ikväll jag tänkt gå på men från och med imorgon får det vara nog. Jag håller på att byta lakan i sängen som bevis. Jag har massa jobb denna vecka, bland annat ska jag hålla detektiv-workshop på biblioteket imorgon för barn och på fredag ska jag prata kreativt skrivande för ett gäng bibliotekarier. Vill för allt snor i Småland inte missa det, så därför förklarar jag härmed mig själv frisk. Tack Codetabsen, tack värmedynan.

OBS jag skulle inte pusha mig själv om jag inte kände att det var okej, jag mår mycket bättre redan. Ja, jag har en ohälsosam relation till jobb och prestation och det är jag medveten om, men är man sjuk så är man sjuk och därmed punkt. Gör som jag säger och inte som jag gör.

Vecka 18

Jag tror jag tappade greppet 2014
Det är 5 år sedan det nu
Nu för tiden hänger jag bara med i det jag redan vet
Nyare artister fastnar inte
Jag bara väntar på nåt nytt från Frank Ocean
Det är kanske helt okej
Jag är ändå snart 32

Det krävs 4 mediciner för att jag ska fungera ungefär normalt
Nässpray, ögondroppar, allergitabletter och helst 2 duster Ventoline astmamedicin
Per dag
Det är 29:e idag, det är många dagar kvar av
4 mediciner och EN MILJARD pollenpartiklar i luften
Det är så många kamper man borde föra
men man kan bara knyta 2 nävar i taget
På onsdag är det 1:a maj
Det hade varit fint med 1000 höjda nävar då

2 katter har jag, 1 man, 86 kvadrat att bo på
åtminstone 5 fina recensioner för min debut
om nån skulle fråga
Men allt man frågar är
vad är det för pengar i det där skrivandet
handlar det om många 1 000 000:er
Jag skrattar och säger kaffepengar
Frågar aldrig vad en lärare tjänar nu för tiden,
fast vi tydligen är vi så nära nu för tiden
Jag och han som frågade
Han är inte den 1:a

På torsdag 12:30, det blir den 2:ndra det då
ska jag till Bennäs, till Kulturhuset AX,
och prata om mitt författarskap. Jag tror vem som helst får komma,
så kom om ni vill.
Jag har en föreläsning som borde ta 45 minuter.
Frågar ni nåt kanske det blir typ 60.

Imorgon är det lönedag och det är nog bra,
jag lade mina sista pengar på 3 par trosor och falafelmix på extrapris idag
Sökte efter så hög midja som möjligt
Jag är ju som sagt nästan 32

Jag har i och för sig handlat mer än vanligt
Den senaste tiden
Trots köpstopp
Jag har köpt bil, det är väl mest det jag tänker på

När vi kom hem från semestern, vi var borta 9 dagar
Pär fick 1 nytt syskonbarn så länge vi var där
och jag vann 60 kronor på Triss
Så det var ovanligt roligt kan man väl säga
Men när vi kom hem från semestern då
hade jag fått 3 nya räkningar
allt som allt nästan 500 euro
på grund av bilen
Men jag ångrar ändå inget
För nu behöver jag inte ligga och fundera hur jag ska ta mig till Bennäs på torsdag

Klockan är redan 20:54
och jag tror vi ska se på tv klockan 21
på söndag ska vi ha bokcirkel
vi har läst en jättekort bok
den var typ bara 80 sidor
Jag ser fram emot att ses.

Det är kanske så det är nu, vecka 18 och alla andra veckor 2019
högmidjade trosor och bokcirklar och
bestämda tv-tider
Mer pengar och mer räkningar.
Föreläsningar på 45 minuter,
60 om ni frågar.

Väntar på nåt nytt från Frank Ocean. 

Vecka 17

I söndags var det 30 grader varmt på altanen där vi satt och åt rabarberpaj med Pärs familjebekanta. Vi gick ner till havet men det var bara nio grader varmt i vattnet och tur är väl det, för jag hade inga badkläder med mig. Det känns mer som en semesterresa när vädret är så här. Som nåt annat. Men värmen (och i förlängningen torkan) har bittra eftersmaker; är det så här det börjar? Slutet. Väderrapporterna är plötsligt något man håller koll på. 

Det visslar lite ibland när jag andas, och jag andas tungt. Alla bihålor är täppta och ögonen svällda och rinner. Jag som inte hade hunnit utveckla symptom hemma ännu fick en käftsmäll av pollen när jag kom hit. Det kliar i gommen och allt känns tungt. Om kvällarna känner jag mig nästan febrig.

Men jag har läst nästan tre böcker redan och vi har varit på loppis. Köpte inget, men ändå. Vi har träffat familj och vänner och jag har tänkt en hel del på mitt skrivande. Förra gången jag var här hade Jaga Vatten just kommit ut. Min förläggare ringde och sa att det blir en andra upplaga och jag jublade, vi var på väg hem från Pärs mommo när hon ringde. Jag vaknade till meddelanden om recensioner, bad Pär läsa de bästa delarna högt. 

Nu är det fem månader kvar till nästa bok och jag bävar lite inför hösten. Det är så mycket som ska hända då. 

Jag hade inte tänkt ta bloggpaus denna vecka, men jag gör det kanske ändå. Jag antar det är bra att fundera tyst ibland också. 

Vecka 16

Måndagen kom och gick utan att jag riktigt hann skriva mitt traditionella början av veckan-inlägget. Orsaken var en sjuhelvetes jobbdag med inte mindre än tre workshops med allt som allt 80 barn. Det kan vara kul med såna dagar ibland också, så man vet att man lever, men det ger v förklarliga skäl inte så mycket tid över för bloggande och sånt.

Idag jobbar jag hemifrån däremot, efter helgen md överraskningsfester, deadline-ångest, gäster hemma och valarbete och gårdagen då kände jag att en lite lugnare dag var på sin plats. Jag har en massa att göra, så jättelugnt blir det nog knappast, men det är mest det där att jag behöver få lite egentid och inte träffa så mycket folk. Hittills har dagen varit perfekt, jag har vaknat i tid efter en TOLV TIMMARS NATT (somnade nästan direkt jag kom hem igår) och ätit frukost och dricker kaffe nu och det är bara så skönt att sitta för sig själv i pyjamas och jobba.

Medan jag låg och sov igår kväll, tidigare än vad jag somnat på fler år brann Notre Dame. Jag har egentligen inga känslomässiga band till själva byggnaden, men det är något med nästan tusenårig historia som brinner upp som får det att eka i mig. Eva brukade alltid reta mig lite förr när vi bodde i Åbo, för hur uppspelt jag blev av Domkyrkan eller slottet och de vingslag av historien som jag tyckte mig känna fladdra förbi när man vistades i eller runt byggnaderna. Det är nåt mäktigt med linjer som går genom historien man kan vara en del av och det är något märkligt när en sån linje bryts, framför ens ögon. Det händer så tyst och så storslaget på samma gång. Något som alltid varit som plötsligt inte är längre. Och ändå fortsätter jag sova, fortsätter tv:n sända program, fortsätter kaffet smaka likadant. Vecka sexton rullar på.

På fredag åker vi till södra Sverige för ett förlängt påsklov, men vi tar tåg + båt + tåg, så vi är inte framme i Ronneby före på lördag kväll. Det låter kanske fånigt, men jag ser såååå fram emot själva resan. Ska packa väskan full med böcker och godis. Visst tar det längre att inte flyga, men man får ju göra resan till en del av resan, så att säga. Ser också så klart fram emot att träffa alla i Blekinge och Skåne, har inte varit där på ett år.

Före det ska jag förstås jobba, lämna in manuset och ha avslutning med Arbis-kursen. Och så ska jag... Nej, men det får ni höra mer om redan imorgon.

Skärmavbild 2019-04-16 kl. 12.04.49.png

Vecka 15

Hej och välkomna till en ny vecka på Blejk, Fejt och Fab och ett extra välkommen till alla er som hittat hit för att Flora länkat till mig. Vi ifrågasätter inte alls min plats på den listan, utan godtar bara att jag hör hemma där tycker jag, hehe. Blev ni nyfikna och vill veta mer om mig så kan ni läsa den här presentationen jag gjorde i februari när Sandra länkade till mig. Jag hoppas ni stannar kvar och läser vidare här men om inte - fridens! Och jag ska givetvis försöka berätta mer om hur jag kickstartar skrivprocessen, Flora, men först ska jag bara ta reda på hur jag faktiskt gör, heh. Det känns ärligt som jag mest bara sitter och lider tills klockan är så mycket att jag måste skriva något.

Det är måndag och jag har ner håret! Så här ser det ut:

Skärmavbild 2019-04-08 kl. 11.47.47.png

Härlig 2005-ig aura med Photo booth-foto och ledsen titta-ner-min. Men det här var alternativet:

Skärmavbild 2019-04-08 kl. 11.52.47.png

Min bästa prata-med-Anniina-och-inte-låtsas-om-att-jag-tar-selfies-samtidigt-min. Det lyckades inte så bra, hon förstod ändå vad jag höll på med. Varför är det så pinsamt att ta selfies? Skulle nästan aldrig våga ta en selfie in public på det där utsträckta arm-sättet som folk gör.

I natt drömde jag att en bekant till mig som jag haft lite meningsskiljaktigheter med (läs: jag stör ihjäl mig på den här människan men kan inte heller cutta bort människan ur mitt liv pga det inte alltid är så lätt) kom hem till oss i något ärende samma kväll det var Eurovision-final. Jag försökte vara artig och inte sjasa iväg henom och det urartade så att jag till slut blev tvungen att sitta och titta på Eurovision - min heligaste tv-kväll! - med hen och hen frågade en massa om alla bidrag och störde mig i mitt live-kommenterande på insta stories. I drömmen var också Finlands bidrag tre damer i 60-års åldern med feta armar, mycket smink, glittriga toppar och stelsprayat hår som sjöng nån vemodig sång på finska. Jag kommenterade “Finlands svar på Kicki, Bettan och Lotta”.

Jag vet att det är det teh-rååh-kigaste som finns att lyssna på andra människors drömmar, men den här kändes så märkligt äkta och typ… Som att jag inte alls hade blivit förvånad om det hände. Det är också det som är orsaken till att såna här situationer uppstår regelbundet i mitt liv (om nu aldrig så extrem som denna) att jag har så svårt att säga nej. Så sitter jag där och surar över att folk inte fattar. Det är nog något jag måste jobba på. Skriver upp det på veckans to do-list.

I alla fall, den här veckan kommer jag att jobba jättemycket och det är väl ungefär det då. Vi har ganska mycket på gång inom ordkonsten, både administrativt och riktig ordkonst. Dessutom är jag mitt uppe i redigeringen av manuset och har ett skypemöte angående en grej jag ska göra till hösten och en deadline för en tidning jag ska göra pyssel till. Busy, busy bee.

Och så är det ju faktiskt VAAAAAAL på söndag och jag ska va valfunktionär, vilket alltså betyder att jag sitter och tar emot röster i en vallokal. Det låter tråkigt, men det är faktiskt ganska kul. Man känner sig lite som demokratins väktare eller nåt sånt, allt är så högtidligt och viktigt. Hade tänkt skriva mer om valet och eventuellt till och med intervjua en del kandidater, men jag har faktiskt inte hunnit. Skulle ni vilja att jag skrev om hur jag tänker när jag röstar? Eller vill ni hellre att jag skriver om t ex vilken parfym jag har på mig idag? (Viktor&Rolf Spicebomb, en herrparfym som i små doser doftar den FÖRFÖRISKT på mig).

Och till sist - så kul att så många ville vinna Män kan inte våldtas! Jag lät Anniina hjälpa mig dra en vinnare och denna gången blev det:

Skärmavbild 2019-04-08 kl. 12.12.24.png

Grattis Nina-Marie, jag mejlar dig!

Nu ska jag gå och äta lunch, jag ska äta lasagne idag yummie yummie yummie.

Skärmavbild 2019-04-08 kl. 12.37.14.png

Vecka 14

What’s in the name of a måndag?

Ny vecka alltså och ny månad och sommartid och allt möjligt nytt. Det är väl officiellt vår nu också? Jag tänkte säga att hela jag är ny och tillbaka också men sen kom jag på att ni kanske inte uppfattat det som att jag har varit borta på det sätt jag känt mig borta.

Hade en jobbig vecka förra veckan med förkylning och feber i ett par dagar. Trots att jag inte blev supersjuk och kom på benen rätt så snabbt igen känns det som att jag försvann lite förra veckan. Jag mådde också mentalt PISS vilket jag alltid gör när jag är lite sjuk, är jag hemma från jobbet en dag skulle jag helst va lite döende så att det inte råder några som helst tvivel om att jag inte kan jobba. Det räcker inte med nån grad feber och ont i halsen, nej nej.

Så jävla pissig självbild man har så att den raserar så fort man inte presterar 100% varje dag jämt jämt. Mängden ångest jag hade förra veckan är inte att leka med och allt det för att jag var sjuk två dagar.

Men nu har ångesten lättat för den här gången och jag bestämde mig för att den här veckan ska vara bra från början, så jag och Emmi gick till simhallen imorse och faktum är att det är svårt att känna sig helt värdelös när man är lite skönt mjuk i ryggmusklerna och håret luktar klor. Det är bevis på att du gjort något i alla fall.

Den här veckan ska jag redigera manus HAHAHAHAHAHAHA SO MUCH FUN SO GREAT och jobba och hänga med Grim två eftermiddagar. Jag ska också försöka hinna med lite badminton och fortsätta min morgonyoga-”rutin” som jag började med förra veckan. På onsdag ska jag till Vasa på ett möte och det är väl det mest extraordinära denna vecka. Jag tror att jag ska lacka naglarna också. Har haft paus ett par veckor pga naglarna blev så skivade och tunna av att ha nytt nagellack på sig varje vecka, men jag saknar det.

Väderprognosen visar plusgrader varje dag den här veckan. Det kanske skulle börja va dags att ta pollenmedicinerna.

55892548_368512550410341_3546823455196315648_n.jpg

Vecka 13

Jag yogade imorse, för första gången på.. För första gången kan vi nästan säga, jag tror jag bodde i Tyskland senaste jag gjorde det. Jag skaffade en yogamatta för flera månader sen, men den har stått ihoprullad i ett hörn av rosa rummet sen dess, stirrandes på mig. Jag har haft en jätteskön och avslappnade helg och i det stilla ruset efter den ännu beslöt jag mig för att nu så. Jag har redan för ett par veckor sen hittat ett kort program, designat för tjocka kroppar utan erfarenhet, uttalat skonsamt. Femton, tjugo minuter så där. Inga konstigheter.

Det var jättetungt. Och nu har jag huvudvärk. Jag tror att nån sluss eller något öppnades i nacken, kände mig nästan lite yr efteråt. Är så otroligt spänd i nacke och axlar att ni skulle inte tro mig. Så det får bli nån slags projekt det med hädanefter; ~*yOgAaAaA*~ bort spändheten.

Varför känner jag ett behov att driva med det här nu? Varför kan jag inte bara vara neutral och säga; yes, nu ska jag förbättra mig inom något område och det gör jag utan bekostnad av min personlighet, min humor eller min skarpögda cynism. NAMASTE.

Den här veckan ska jag - förutom att försöka hålla i min nya yogarutin i åtminstone fem dagar i sträck - ha manussamtal med Förläggar’n, deklarera förra årets firmainkomster, ha träff med Författarverkstan, gå på ett par möten samt så klart vanlig-jobba. Vi har ganska mycket ordkonstigt på G jsut nu som ska planeras och verkstäl- Nej, där drar jag faktiskt gränsen!!! Jag är verkligen inte en människa som använder ordet “verkställa”. Det känns som något en diktator säger.

Jag gjorde förresten två jättebra spellistor i helgen. En arg och en hypnotisk.

Skärmavbild 2019-03-25 kl. 11.39.31.png

Den arga är gjord för att lyssna på när man är förbannad och går ut på promenad. Perfekt att punktera ilskan (och eventuellt trumhinnorna!) med. Jag lovar det hjälper! Om ni inte är såna som blir typ eggade och våldsamma av att lyssna på arg musik när ni är arga, då… Då tycker jag ni inte ska lyssna på just den här listan. Men ni andra, HÄR är den.

Skärmavbild 2019-03-25 kl. 11.39.19.png

Eller så kan ni lyssna på mina lista med hypnos-musik. Jag antar att det är nån slags dansmusik jag menar med “hypnos”, men 1. jag vet inte skillnad på olika genrer och 2. jag dansar sällan till just sånt här, däremot tycker jag om att jobba med det i öronen. det ger mig driv och fokus. Men oavsett så är det en massa bra låtar, HÄR på listan.

Jag hoppas ni gillar mina spellistor, jag tycker nämligen det är jätteroligt att sätta ihop dem. Hoppas dom kommer till nytta.

Nu ska jag jobba vidare i veckan. Vi hörs!