The hills are alive

Medan jag hostar vidare swr jag på en av mina favoritfilmer all time, Sound of Music. Jag blir ju lätt lite manisk och snöar in på saker, när jag gick på nian såg jag delar av Sound of Music varenda dag. I kanske ett halvår, så alla sånger sitter långt i ryggraden. Det jag älskar mest med julen - eller nästan mest i alla fall - är all kvalitetsteve. Såg första delen av Fröken Frimans krig här om dagen också and I loved it! Vad ser ni på?

Jag har inte dött

Clinique-Superprimer-Face-Primer-Colour-Corrects-Dullness
hur-man-botar-en-feminist

Jag har bara icke levat. Haha, nå nej, men jag har bara koncenterat mig på sojabullar, julmust, morotslåda, tv-tablåer och min egen julklapp till mig själv - Veronica Mars-boxen med alla tre säsonger på (så sjukt bra, love it). Och så har jag förstås hängt med nära och kära; familjen och vänner jag inte sett på länge och vänner jag ser ofta men ändå är välkomna. Julhelgen passerade mycket lugnt och nu har jag dragit på mig den obligatoriska julförkylningen. Ja, jag kan inte klaga - förutom eventuellt på förkylningen då. Ovan ser ni vad jag fick av min Secret Santa, som visade sig vara svågern R (men lite hjälp av syrran). Eller ja, jag fick primern och ett presentkort till AdLibris som jag beställde Nanna Johansson för. Är mycket nöjd med årets julklappsskörd och kan rekommendera Secret Santa-system åt alla.

18. Hepp! Dagens filmtips

atasovado-540x738

Jag har tipsat om den här förut, men jag tycker Äta Sova Dö är den bästa svenska filmen sen Fucking Åmål. Tycker alla borde se den, speciellt alla svenskar, speciellt före valet i år. Men ni andra också. Det är den mest upplyftande, mest deprimerande, roligaste, sannaste, finaste och fulaste filmen jag sett på flera år. Se den!

JULLOV!

IMG_1986

Jag vet inte hur jag ska uttrycka glädjen och lyckan över att det är över nu och jag är ledig i sjutton långa dagar. AAAAAAAAH!!!!!!! Nu ska jag handla den sista julklappen och tillräckliit mycket vin för att last me to New Years, så atteee... Trevlig helg!

Här säger jag hej i min jul-utstyrsel på jobbet. Konstig min jag har, så där ser jag inte ut i verkligheten. Tror jag.

2013; Första kvartalet

Eftersom det här är en blogg och jag är en bloggerska, ska jag givetvis göra en årssummering, hur ska jag annars ha nåt hum om hur det här året har varit? Så här skrev jag inför 2013, när klockan ännu var 2012 och jag inte hade en aning om vad året skulle bjuda på;

Så 2012 var ett skitbra år. Jag har lärt känna så många bra och fina människor och jag har lärt mig så mycket. Men 2012 är också året jag slog i botten. Året då jag slutade sova och började glömma saker. Året då jag fick ångest över att jag och det jag gjorde aldrig var perfekt. Året jag blev rädd för min egen telefon och mejladress. 2012 är året jag bröt ihop en morgon på jobbet och grät i två timmar för att jag inte orkade längre.

Men så är 2012 då det vände. Så även om jag inte ser resultat ännu, så är 2012 året då en massa processer sattes igång. Så jag se fram emot 2013. Jag har en del nyårslöften; lifta en gång, äta en sju rätters middag, skriva klart min bok, vara snällare - framför allt mot mig själv, göra saker jag mår bra av, simma mer. Men mest av allt lovar jag att inte förvänta mig så himla mycket av 2013. Sänka kraven. 2013 blir vad det blir och jag ska försöka komma ihåg att det är okej.

Roligt att jag pratar om att sänka kraven som samtidigt som jag ska skriva klart min roman bara så där. Haha, barnatro, barnatro. Jag har varken liftat eller ätit en sju rätters middag, men jag har ju några dagar på mig ännu. Hur som helst, jag presenterar nådens år 2013 lite uppdelat. Vi börjar med...

JANUARI

2013-1

Hängde med Linnea och hade stel hjälmfrisyr.

2013-2

Dekorerade lägenheten med min nya Dymo-apparat.

2013-3

Skrattade åt syrrans usla skämt på Facebook.

I januari var jag fortfarande ganska skakis efter en fruktansvärt deppig höst och dessutom gick jag omkring och trodde jag hade en (godartad, visserligen men ändå) tumör i hypofysen eftersom min komplett galna läkare hade sagt att det var enda förklaringen till min hormon-obalans. Efter magnetröntgen kunde alla konstatera att jag inte hade nån satans tumör utan helt enekelt var sönderstressad och led av en kraftig depression. Jag böt läkare och det kändes skitbra. Annars kollade jag på många olika TV-serier och hängde mest med brorsan. Sen köpte jag biljett till Flow och började peppa inför The Knife. Friade även officiellt åt Fredrik Lindström här på bloggen, men fick aldrig nåt svar. Dålig stil, Fredde, dålig stil(fast jag gifter mig gärna med dig ännu!). Var även på tvådagarskurs i samtalsteknik i Tammerfors.

FEBRUARI

2013-4

Rockade hårdonut och läppstift.

2013-5

Sov och gosade med katterna.

http://www.youtube.com/watch?v=AYiJE793dEk

Påbörjade min DJ-karriär med Ragnar, skrattade så tårarna sprutade när vi gjorde den här.

I februari dog Joel. Det är vad jag minns av februari det, sånt har en tendens att sätta prägel på en hel månad. Jag blev sjukskriven och mådde piss nästan hela tiden. Ibland tror jag fortfarande jag ser Joel på stan före hjärnan hinner ikapp, jag undrar hur länge det tar innan man slutar med det. Annars verkar jag ha jobbat en del, vi hade loppis och kickstartade Friday I'm in love-kvällarna med DJ-premiär från Dating School. Och så köpte jag ny soffa och lärde känna massa konstskolekids, bland annat Fredrik, som jag var livrädd för innan men som visade sig vara världens sötaste.

MARS

2013-7

Det började våras utanför fönstret trots allt.

2013-8

Firade påsk som häxa på jobbet.

2013-9

Fixade med min och Fredriks utställning Jtown Testament.

I mars verkar jag mest ha jobbat, jobbat och sen faktiskt festat lite på sidan om, men mina nya konstskolekids-kompisar. Insöp allt i glädjeyran över alla nya bekantskaper.  Åkte till Umeå över dagen från jobbet och kände mig proffsig, fick dessutom ett roligt erbjudande av Ume-borna som jag nästa omgående tackade ja till. Skrev också ett långt och populärt (eller väl läst i alla fall) inlägg om att vara plus size och gilla sig själv. I inlägget nämnde jag de magiska orden Blejk, Fejt och Fab och se var vi är idag. Det var påsk och jag minns inte hur jag firade, misstänker fylla.

Hej och hå

beyonce-drop-beyonce-visual-album-full

Om mindre än en vecka är det julafton. Men det visste nog de flesta redan. Jag försöker, som så många andra, få undan allt som ska vara undan före man kan börja på ledigheten och sne ett nytt år efter det. Det går så där. Julklapparna är i alla fall under kontroll, men sicken tur vi har Secret Santa-system i familjen i år, annars skulle jag nog ligga kilometer efter.

Annars funderar jag väldigt mycket på Beyonces The Visual Album, har bara sett korta previews på alla videos, så jag kan inte uttala mig annat än DANG, den kvinnan alltså. Hon är nästan så perfekt att jag börjar hata henne. Sen så ba who am I kidding, I ain't got shit på queen B.

Och eeh... Ja. Annars vet jag inte. Har nästan återhämtat mig helt efter tornadohelgen i Åbo. Landat på makren och konstaterat; jo, jag är nog fortfarande i Kansas.

Lycka är

Jag vill bara berätta att jag är så satans lycklig över att få vara i alla sammanhang jag är nu. Är i Åbo för LittSkaphelg numero tres och... Ja. Det är så bra. Så bra, så bra. Och alla människor jag träffar och träffat utöver LittSkap, åh... Det är precis här, precis nu jag vill vara. Och ingen annanstans. (Och nu måste jag sova för jag är så trött att jag dör. Har haft megalång dag och jag har en lång dag framför mig imorgon, med bl a julfest på schemat. )  

Rapport från ett nattligt Åbo

Alltså, ni vet den här gamla dikten: Man borde inte sova när natten faller på/ ty tänk, då tindrar stjärnorna högt uppe i det blå/Det är så tyst och stilla/ Att sova vore illa. Ni vet den. Den spelar alltid i huvudet på mig när jag BORDE sova, som till exempel nu. Sen tänker jag att ett svar på tal vore på plats, jo lilla vän, stjärnorna får tindra hur högt de vill, men du borde sova. Jag borde sova.  Dessutom är det inte så tyst och stilla här i storstan, mina öron är ju vana med Österbotten, lika tyst som det är platt.

Men det snöar snyggt här. Och så ordnar dom bra julfester här. Har skrattat, svettats och gråtit (helt sant, men inget dramatiskt, blev bara sjukt rörd). Däremellan hunnit dricka en flaska vin. Imorgon åker jag hem och  jag önskar lite att vi skulle bli insnöade så att vi kan LittSkapa lite till, lite mer.

Men så sträcker jag på mig i sängen jag lånar av K och ingen fet katt hindrar mig från att göra det för att hon bestämt att hon ska sova på mitt ansikte. Ingen lurvig katt biter mig i tårna när fötterna råkar sticka ut under täcket. Så jag måste väl bege mig hemåt ändå. Trots snöfall, julfest och inspiration i massor.