24172691_10155324039969107_713942244_n.jpg

Jag som skriver den här bloggen heter Ellen Strömberg och är 32 år. Jag bor med min man Pär och våra katter Viola och Sylvia i en lägenhet i Jakobstad. Jakobstad ligger i Österbotten, Finland - tvärs över från Umeå ungefär. Jag är finlandssvensk, precis som Mark Levengood, Stina Ekblad, Vasas Flora och Fauna osv. Jag vistas en del i södra Sverige, eftersom Pär är från Blekinge och min mamma bor i Skåne.

Till vardags jobbar jag med kreativt skrivande och ordkonst och min debutroman Jaga Vatten kom ut på Schildts & Söderströms våren 2018. Hösten 2019 kom min andra roman Klåda ut på samma förlag.

2016 vann jag priset för Årets Blogg i Svenskfinland. Jag har sommarpratat, besökt skolor, poängsatt Eurovision-bidrag i tv, dragit skrivarworkshops och deltagit i samtal på scen och radio, bl a om att skriva böcker och om kroppspositivitet. Ta gärna en titt på min CV. Namnet Blejk, Fejt & Fab handlar om det; att våga/orka vara alla tre samtidigt. 

Min blogg tar upp de ämnen jag funderar på i min vardag; skrivande och läsande, djur, internet, ångest, teve, musik, loppisfynd, vänskap, sneakers, småstadsliv och samtidsfenomen. Jag är också övertygad feminist och socialist och hoppas kunna förmedla det fina med dom två ismerna mellan varven. 

Du kan gilla Blejk, Fejt & Fab på Facebook eller följa mig på Instagram under @din.bff.ellen

Samarbeten, förfrågningar och kärleksbrev kan ni skicka till
ellen.m.e.sberg@gmail.com