20 fakta om mig

Listan, bloggens bästa vän. Jag vaknade med en lätt flunssa-känsla imorse och har ingen extra energi över efter att ha jobbat, så då passar det bra med en lista. Linn hade listat 20 saker om sig själv och det tänkte jag också göra. En del av er kanske vet en del av det här redan men whatevz. Har inget bättre att blogga om.

 1. Jag har en väldigt grov jargong. Jag svär, pratar kroppsfunktioner och säger elaka saker om folk stup i kvarten. Kan nog dölja den här sidan också, men jag är ganska ouppfostrad sist och slutligen. Speciellt i samspel med nån vän som är likasinnad kan jag blir riktigt ful i mun.
 2. Jag har dock ett hjärta av guld. Lol, nej, men jag bryr mig ganska mycket om folk omkring mig och mår inte bra om inte andra mår bra. Det här är kanske inte sensationell fakta, för vem skulle erkänna motsatsen om sig själv? Ibland lämnar jag och fundera på nån kund som sett ledsen ut den dagen, kan inte skaka av mig folk.
 3. Däremot är jag urusel på att trösta och väljer ofta comic release-vägen ut ur såna situationer.
 4. Jag tar C-vitamin, D-vitamin, B-vitamin och magnesium dagligen. Har inte märkt nån skillnad, men c-vitaminerna är goda.
 5. Jag är dålig på att lägga ut pengar på praktiska saker och är dessutom dålig på att spara. Jag har behövt en ny dator i tre år t ex.
 6. Jag var full första gången när jag var tretton. Helt sanslöst, om Nora, min trettonåriga lillasyster skulle vara full idag skulle jag slå ihjäl henne. Men då tyckte jag ju att jag var vuxen.
 7. Jag blir jätteglad och jättesocial som full. Alltså verkligen bff med alla. Dessutom börjar jag tro att jag kan dansa skitsnyggt, vilket jag inte kan. Usch, får morkkis bara jag tänker på det. Drick med måtta, kids.
 8. Jag är inte den resande typen. Gillar att resa ibland, men när verkligen ingen dröm om att åka jorden runt eller backpacka i Indien. Inte för att jag inte tror det kunde vara intressant, men jag är så satan bekväm av mig. Vardag och vana, det är min melodi.
 9. Jag har nån gång blivit anklagad för att vara för "folklig" och typ "lättillgänglig", att jag saknar udd. Må så vara, men jag hatar sammanhang där jag känner mig exkluderad pga inte bildad eller smart nog och försöker undvika att skapa såna sammanhang för andra.
 10. Trots att jag är värsta sortens trycka-upp-glasögonen-på-näsan-kind of besserwisser.
 11. Har i omgångar försökt sluta raka armhålorna men det slutar alltid med att jag rakar dem i alla fall. Tycker det är görsnyggt på andra, men blir så osäker på mig själv. Det är en av de jobbigaste grejerna med hur samhället ser på tjocka kvinnokroppar. En buske under armen på en smal, vit tjej signalerar medvetenhet och ett aktivt val, oavsett vad du tycker om kroppshår. Under en annan arm, en tjock arm eller en svart arm så är signalerna helt andra. Slarv, lathet och dålig hygien typ. Erkänn att det är så. En tjock kvinna måste signalera på alla andra sätt möjliga att hon tar hand om sin kropp och strävar efter att passa in i nå heteronorm för att ens ha en chans att accepteras.
 12. Jag avleds enkelt från ett ämne och om jag en gång kommer igång med en rant om något jag bryr mig om är det svårt att stoppa mig, se punkt elva.
 13. Jag tror inte på nån produkt som måste ha ett party för att säljas. Mary Kay, I'm talking to you.
 14. Jag byter dialekt helt beroende på vem jag pratar med. Det berättas fortfarande om när jag efter två timmar i Haparanda-Ikea köpte grovsnus på Ica på klingande norrländska. Jag skäms lite för detta.
 15. Älskar popkultur. Alltså verkligen älskar. Och fulkultur, läser skvallertidningar med stor förtjusning och dog lite av förtjusning över söndagens VMA med allt Kanye och Nicki vs Miley-gossip.
 16. Jag har nio tatueringar just nu. Har tatuerat över två jag hade tidigare, bl a min första som jag fick som konfirmationspresent som fjortonåring. Bästa med skilda föräldrar: chansen att man ska få tillgnällt sig saker som tatueringar vid fjorton års ålder ökar pga skuldkänslor.
 17. Min största last är nikotin och Coke zero.
 18. Om jag nånsin får barn ska de heta Karl-Oskar, Nils, Märta, Vera eller Peggy. Har dock inga planer på barn  i dagsläget, orkar knappt mata två katter. Men gud nåde er om ni stjäl mina barnnamn.
 19. Jag är för första gången på mycket länge kär i nån och han säger han är kär tillbaka. Det känns ganska kul, men lite ovant.
 20. Jag ser ord och text i olika färger och får olika känslor inför olika ord. Synestesi kallas det.