2013; Första kvartalet

Eftersom det här är en blogg och jag är en bloggerska, ska jag givetvis göra en årssummering, hur ska jag annars ha nåt hum om hur det här året har varit? Så här skrev jag inför 2013, när klockan ännu var 2012 och jag inte hade en aning om vad året skulle bjuda på;

Så 2012 var ett skitbra år. Jag har lärt känna så många bra och fina människor och jag har lärt mig så mycket. Men 2012 är också året jag slog i botten. Året då jag slutade sova och började glömma saker. Året då jag fick ångest över att jag och det jag gjorde aldrig var perfekt. Året jag blev rädd för min egen telefon och mejladress. 2012 är året jag bröt ihop en morgon på jobbet och grät i två timmar för att jag inte orkade längre.

Men så är 2012 då det vände. Så även om jag inte ser resultat ännu, så är 2012 året då en massa processer sattes igång. Så jag se fram emot 2013. Jag har en del nyårslöften; lifta en gång, äta en sju rätters middag, skriva klart min bok, vara snällare - framför allt mot mig själv, göra saker jag mår bra av, simma mer. Men mest av allt lovar jag att inte förvänta mig så himla mycket av 2013. Sänka kraven. 2013 blir vad det blir och jag ska försöka komma ihåg att det är okej.

Roligt att jag pratar om att sänka kraven som samtidigt som jag ska skriva klart min roman bara så där. Haha, barnatro, barnatro. Jag har varken liftat eller ätit en sju rätters middag, men jag har ju några dagar på mig ännu. Hur som helst, jag presenterar nådens år 2013 lite uppdelat. Vi börjar med...

JANUARI

2013-1

Hängde med Linnea och hade stel hjälmfrisyr.

2013-2

Dekorerade lägenheten med min nya Dymo-apparat.

2013-3

Skrattade åt syrrans usla skämt på Facebook.

I januari var jag fortfarande ganska skakis efter en fruktansvärt deppig höst och dessutom gick jag omkring och trodde jag hade en (godartad, visserligen men ändå) tumör i hypofysen eftersom min komplett galna läkare hade sagt att det var enda förklaringen till min hormon-obalans. Efter magnetröntgen kunde alla konstatera att jag inte hade nån satans tumör utan helt enekelt var sönderstressad och led av en kraftig depression. Jag böt läkare och det kändes skitbra. Annars kollade jag på många olika TV-serier och hängde mest med brorsan. Sen köpte jag biljett till Flow och började peppa inför The Knife. Friade även officiellt åt Fredrik Lindström här på bloggen, men fick aldrig nåt svar. Dålig stil, Fredde, dålig stil(fast jag gifter mig gärna med dig ännu!). Var även på tvådagarskurs i samtalsteknik i Tammerfors.

FEBRUARI

2013-4

Rockade hårdonut och läppstift.

2013-5

Sov och gosade med katterna.

http://www.youtube.com/watch?v=AYiJE793dEk

Påbörjade min DJ-karriär med Ragnar, skrattade så tårarna sprutade när vi gjorde den här.

I februari dog Joel. Det är vad jag minns av februari det, sånt har en tendens att sätta prägel på en hel månad. Jag blev sjukskriven och mådde piss nästan hela tiden. Ibland tror jag fortfarande jag ser Joel på stan före hjärnan hinner ikapp, jag undrar hur länge det tar innan man slutar med det. Annars verkar jag ha jobbat en del, vi hade loppis och kickstartade Friday I'm in love-kvällarna med DJ-premiär från Dating School. Och så köpte jag ny soffa och lärde känna massa konstskolekids, bland annat Fredrik, som jag var livrädd för innan men som visade sig vara världens sötaste.

MARS

2013-7

Det började våras utanför fönstret trots allt.

2013-8

Firade påsk som häxa på jobbet.

2013-9

Fixade med min och Fredriks utställning Jtown Testament.

I mars verkar jag mest ha jobbat, jobbat och sen faktiskt festat lite på sidan om, men mina nya konstskolekids-kompisar. Insöp allt i glädjeyran över alla nya bekantskaper.  Åkte till Umeå över dagen från jobbet och kände mig proffsig, fick dessutom ett roligt erbjudande av Ume-borna som jag nästa omgående tackade ja till. Skrev också ett långt och populärt (eller väl läst i alla fall) inlägg om att vara plus size och gilla sig själv. I inlägget nämnde jag de magiska orden Blejk, Fejt och Fab och se var vi är idag. Det var påsk och jag minns inte hur jag firade, misstänker fylla.