Känn ingen sorg

ba_ttrebil Jag är ju sent ute med det mesta, för jag orkar och hinner sällan hålla mig uppdaterad. Känn ingen sorg, som är baserad på husguden Håkan Hellströms musik och texter, har varit på min to watch-lista i typ två år och igår, äntligen, såg jag den! Och jag älskade den. Så klart att jag älskade den. Jag älskade den romantiska bilden av Göteborg, jag älskade Tomas von Brömssen som farfarn, jag älskade kläderna, jag älskade Håkans cameo och jag älskade det mesta annat i den.Jag vet inte om jag hade älskat den lika hårt om jag inte hade så starka känslor förknippade med Håkans låtar, men jag hade nog gillat den i alla fall.

Håkan var ju allt för mig som 13-åring, jag samlade på minsta lilla utklipp jag kom över, hörde på Känn ingen sorg-skivan på repeat hela sjuan och åttan igenom, hamnade i slagsmål med en kille på min klass som sa att Håkan var dålig och fulgrät när jag såg honom (därför hånar jag aldrig beliebers eller andra fans, för jag vet hur det är) på scen första gången. Det var på Sofiero i Helsingborg och jag var där med mamma, som skämdes över mig. Sen dess har Håkan alltid hängt med. På senare tid så har jag börjat lyssna mycket på Känn ingen sorg-skivan igen, för det känns som att den öppnat sig för mig på ett helt annat sätt, när jag är 27 och lika gammal som Håkan var då. Gråter alltid lite till Nu kan du få mig så lätt, kanske en av världens topp tre bästa låtar.  Man ba JA HÅKAN, precis så här är det.

Tror det är rätt många i min ålder som har håkan att tacka för mycket, det känns som att han är en rtist som betytt mycket för många. Men filmen, ja.

769a1fba8d23f3c487727647e6527e8c 94061961618a9cd506b2e934f39e254d 2231a58e0af6285f5494dd16d4c30264

771b150f10c6baa01f0240e2b7e585bc

Filmen handlar om Pål, Johnny och Lena. Och Prinsessan Eva i nylackerade skor förstås. Pål vill göra musik men lider av scenskräck och tvångstankar och Johnny bara ÄR , så där jättefint dekadent och trasig och glamorös. Jag gillade att han killen från Torka aldrig tårar... som spelar Pål har härmat både kroppsspråk och sättet att prata av Håkan himself och jag ÄLSKAR Johnny förstås, män med silkesskjortor och örhängen = bra. Lena är lite tråkig känner jag men okej då, det behövs väl nån motvikt. Prinsessan Eva är ytterst osympatisk och dessutom väldigt snyggt klädd, så henne gillar man ju. Jag är svag för diviga kvinnor på film och tv.

Det här är ingen Mamma Mia-typ av musikal, alltså no offence Meryl Streep, men den filmen ligger några kilometer söder om Känn ingen sorg på kvalitetstermometern. Känn ingen sorg är en riktigt bra film helt enkelt. Med ett jävla bra soundtrack <3.

Ska vi avsluta med världens roligaste klipp? Klart vi ska! När Håkan var med i Skavlan förra året. Så jävla roligt.

https://www.youtube.com/watch?v=YSVcSBWF0sA