NANOQ

  nan16

I måndags åkte jag och syrran ut till Nanoq. Lite för att vi aldrig gör något annat än sitter och talar skit, äter chips och kollar tv men också för att vi (i alla fall jag, men tror syrran också) tycker det är genuint trevligt och roligt att gå på museum. För den som inte vet vad Nanoq är, så är det ett arktiskt museum. Unikt i sitt slag har jag förstått. För er som vet, ni har säkert varit här från skolan nån gång och tänker men fy fan va boring, men alltså ge det en chans i vuxen/vuxnare ålder.

nan3

Det ligger mot Fäboda och Pörkenäs, mitt ute i tallskogen. Redan för det är det värt ett besök, för den där Fäboda-skogdoften är sjukt god. Lite hav, lite barr, lite annat. Okej, så mitt ut i skogen ligger det massa små lador och torvhus och en liten kyrka och det är Nanoq.

nan15

Det mest kända de har där är den uppstoppade isbjörnen. Här high fivar jag den, eller den mig. Det handlar väldigt mycket om isbjörnar på Nanoq. Vilket är bra, för isbjörnar är ju bra.

nan14

Funderade en stund om denna affisch var en varning till isbjörnen om människan eller tvärtom. *PREACH THE TRUTH*

nan17

Men jag föredrar faktiskt att kolla på uppstoppade djur på museum än levande djur i bur på zoo. Även om båda är lite questionable som hobby. Tyckte förresten den här polarräven liknar Viola lite. Hon ser exakt ut så när hon sover och har snurrat svansen kring sig.

nan18

Och den här... eh, ugglan? (osäker på sort, men är inte Harry Potters Minerva en typ sån här?) liknar Kantele när Kantele är hungrig och förvirrad.

nan11

"Kolla, där är kaptenen på Titanic" viskade syrran.

nan13

Man är inte mänsklig om man inte skrattar åt Homo Erectus. Hehehehe.

nan4

Eskimå-swag.

nan6

Han som åt rå and var från Larsmo. Respekt *fistbump*

nan12

Det jag tyckte var mest intressant var det som handlade om Andrée-expeditionen. P g a Bea Uusmas bok förstås. Hon var faktiskt hit till Nanoq när hon skrev boken. Coolhetspoäng åt Nanoq.

nan9

nan10nan8

nan19

Det finns lite allt möjligt här.

nan2

Och runt omkring själva museibyggnaden finns det massa små hus, typ en kyrka och en rökbastu och en till rökbastu och små lador och torvhus. Här är syrran i en korsu. Hon fick feelis och ville att vi skulle försöka leva oss in i att vara soldat under vinterkriget. Gick omkring och väste om ryssen.

nan5

Överhuvudtaget gillade jag Nanoq. Gillar ju dammiga, obskyra och lite konstiga ställen - och dit kan nog Nanoq räknas.

nan20

Efteråt gjorde vi bulgursallad (bulgur, gurka, kikärter, persilja, mynta, pistagenötter, feta och rödlök) och stekte soja chorizo. Chorizon får 2 mätta magar av 5 och salladen 5 av 5. Jag rekommenderar att ni testar göra den. Ni kan få mitt kontonummer sen så kan ni tacka mig ekonomiskt. För det kommer ni vilja.

PUSS Å KRAM, KORV Å BANAN.