Kulturkonsumenten vecka 44

Vi har ju haft besök av mamma och Nortti den senaste veckan och jag har inte gjort så mycket annat än jobbat, svurit över bloggens arkiv och hängt med dem men, jag har i alla fall lyckats konsumera ein bisschen kultur. Jag har

LÄST

Jag tror det finally har hänt - jag har hittat tillbaka till läsningen efter ett par år av visserligen välvilja, men saknad diciplin och ork. Jag liksom tar mig tid att läsa igen, ser det som en rimlig grej att avsätta tid för/på och jag älskar det. Skrev för nån vecka sen om att jag läste Eva Frantz´Blå Villan på båten över från Umeå och idag satte jag mig, svältfödd på egentid efter intensiv familjevecka, ner med en kaffekopp, en kattunge och Sommarön, Frantz första bok och SLUKADE. Jag gillade som sagt Blå Villan, men tror faktiskt jag gillade Sommarön mer! Jag kan inte riktigt säga vad det är jag gillade utan att spoila för mycket, men det som slog mig med båda böckerna är hur skicklig Frantz är på att teckna karaktärer. Skulle gärna läsa en Mina vänner-bok bara med karaktärer hon hittat på. Det är igenkänning och precis lagom mycket klyshor. Är språket den stora behållningen här? Kanske inte, men det är riktigt vass underhållningslitteratur.

SETT PÅ

1b41dc52c272d0cc06e35b71902c4676.jpg

Alltså verkligen ingenting värt att notera egentligen. Har varken orkat gå på bio och se Tuntematon sotilas (vilket verkar vara nästintill ett krav som kommer med finska passet) eller ta mig an Stranger Things 2. Paradise Hotel däremot har jag sett denna vecka med stor inlevelse, dels för att det är ju så bra tv, dels för att Nora som bott hos oss, också kollar på det och jag är inte den som tänker ducka en chans att bonda över nåt populärkulturellt med min 15-åring till syster. Det händer ganska sällan. Jag hejar ju givetvis på Smail och Emma, förstår inte hur nåt annat kunde va möjligt.

LYSSNAT PÅ

Har däremot lyssnat på ganska mycket bra låtar, slängde ihop dem till en liten lista för att det skulle bli enklare för er *klappar på huvudet*. Nä men, kan int ni ba lyssna och bli lite blown away? Jag tycker det är så bra låtar att jag känner mig stolt över min egen musiksmak. HÄR hittar ni listan.

Nu ska jag spela in en podd, tänk he!