17 finlandssvenska bloggar jag läser

Jag är fullt medveten om att jag är alldeles för dålig på att länka till andra bloggar och/eller kommentera, men idag tänkte jag faktiskt bjuda på en liten lista favoritbloggar i det finlandssvenska nätverket. Har verkligen dragit mig för att posta en sån här lista för det känns så slutgiltigt och hemskt, tänk om jag glömmer nån! Eller ångrar nån! Hujedamig. Här är i alla fall ett försök:

FullSizeRender.jpg

Min bästa bloggbuddy, medpoddare och självskriven på den här listan. Ingen skriver så smart om feminism, håller sig till så snygg färgskala och levererar så många ordvitsar som Brygd-Linnea. Självskriven på den här listan.

FullSizeRender.jpg

Jag har egentligen inte känt Karro så länge, men jag och hennes storasyster (och hennes mamma) goes way back. Nu för tiden har jag en helt egen relation till Karro och hon är precis lika vass, välformulerad och rolig irl. Även om våra åsikter ibland går isär respekterar jag henne oerhört för att hon är så rakryggad och clever.

FullSizeRender.jpg

Bloggarnas gudmoder. Linn missar sällan en relevant diskussion och blandar välgrundade åsiktsinlägg med skönt avslappnade vardagsinlägg.

FullSizeRender.jpg

 Det är ju lite omöjligt att inte gilla Sebastian, även om den egenskapen ofta gör att jag försöker mitt yttersta för att inte gilla pga ~*evig rebell*~. Men inte heller jag kan värja mig, Sebastian är alldeles för klok och trevlig för det. Dessutom skrattade han åt ett flertal av mina skämt när vi träffade en gång och om inget annat vinns jag över så, hehe.

IMG_8720.JPG

Var denna dam får sin energi och alla sina upplägg ifrån är mig ett av livets stora mysterier, men Danielas dagbok är alltid uppdaterat, alltid välskrivet och alltid nåt nytt. Dessutom är hon precis lika trevlig som hon verkar. 

FullSizeRender.jpg

 Kuggekugge, hela bloggosfärens skrivaress! Här har vi också en bloggare fylld av ambition. Det är klart, jag har ju ett visst specialintresse av att följa med andras skrivprocesser och Michaela är generös med inlägg om hur det känns och hur det är att skriva böcker.

FullSizeRender.jpg

Och Malin så klart! Jag tycker bara Malin är så väldigt, väldigt behaglig. Det är svårt att inte må bra i hennes närvaro, även när den är i skriven form. Dessutom har hon den galnaste fantasi jag vet, sånt blir jag imponerad (och avundsjuk) av.

FullSizeRender.jpg

Jennas blogg känns alltid proffsig, utan att bli ytlig. Tycker om blandningen av böcker, kläder och vardag och blir alltid glad när jag kommer på att jag inte besökt Jennas blogg på ett tag (jag har nämligen ingen rutin i att läsa bloggar).

FullSizeRender.jpg

Finlandssvenska bloggosfären är för lite queer, men vi har i alla fall Catzo. Catzo skriver smart och empatiskt om många svåra ämnen och jag skulle känna mig ganska trygg med Catzo som statsminister. Stort plus för Quentin också, så klart.

FullSizeRender.jpg

Bokbabbel är antagligen den blogg jag läst längst i världen och fortfarande en av mina säkraste källor för boktips. Jag har dessutom på ett ganska snirkligt sätt (bjöd t ex henne in till min live talkshow jag hade på jobbet för några år sen) lyckats bli lite personligt bekant med Jessica och varje gång jag är i Hesa, den allra kortaste av stunder, går jag förbi bokhandeln där hon jobbar och hoppad hon ska ha nån bok att sticka i händerna på mig.

FullSizeRender.jpg

Kajsa är en mycket nyare bekantskap men även hon driver bokblogg. Det känns fint att den nya generationen *mommo* bokbloggare är så bra som Kajsa är. Och sjukt smarta, like wtf vad gjorde jag av min ungdom?! 

FullSizeRender.jpg

Alla läser väl Peppe Pepito? Jag avundas hennes liv ganska mycket, med poolbad och palmer och hästar och allt det där, så för att ens nås av doften av allt det läser jag Peppes blogg. Och för att hon är så skärpt så klart + har en av mina favoritpoddar ever (Mellan raderna). Även om - OCH NU TÄNKER JAG SÄGA DET - signaturmelodin till podden gör mig olustig på nåt sätt?! Får en paranoid känsla av den 😬😬😬

FullSizeRender.jpg

 En relativt ny bekantskap, men inte desto mindre värd att nämnas. Samlat och välskrivet om böcker, kultur i största allmänhet och skrivande. Akademiskt men ändå personligt, kan man säga så? Hur som helst återvänder jag ofta.

FullSizeRender.jpg

Ida är en av mina nära vänner och hon är bl a med i samma bokcirkel som jag! Ida har knivvass känsla för stil och är alltid fullproppad med bok- och filmtips. Jag önskar bara att hon uppdaterade oftare, hehehehehehe.

FullSizeRender.jpg

 Jag inspireras av Julias otröttliga zero waste-tänk och är så otroligt imponerad över att nån orkar. Även om jag (än iaf) har kommit till att leva som Julia har jag snappat upp både ett och två ekotips från henne.

FullSizeRender.jpg

Tycker Miilo verkar va så... gullig människa på nåt sätt. OBS försöker verkligen inte låta nedlåtande, för jag är djupt imponerad av hennes driv och ambition. Blir alltid så inspirerad av allt hon gör. Så snyggt och välgjutet innehåll.

FullSizeRender.jpg

Kanske den nyaste i min läs-lista. Karin är en sån där människa som jag ”alltid” vetat vem är men aldrig riktigt känt. Småstadssyndrom, hehe. Tycker bara hon gör ett så snyggt hem åt sig. Färgen på köksluckorna *dregel*

 

Plus några som inte rymdes med på listan pga mitt jäkla nedräkningaformat: Carro Ekman, Tidstjuven, Karkki, Fager Dam, Anne Hietanen, Eva Frantz, Alfred, Lykkeliten, Ingela osv osv osv