Min måndag

Idag är det fredag, måndagarnas antites, men tänkte vi ändå skulle se vad jag gjorde i måndags. Jag gjorde ett slags ”ett foto i timmen”-inlägg via min Instastory, så följer ni mig där (ni borde följa mig där) så har ni sett the visuals redan.  

IMG_0414.JPG

07:03 var jag färdig sminkad och satt och djupandades några minuter innan jag gick till jobbet, jag började lite tidigare. Ni vet när man är så trött att det gör fysiskt ont? Jepp.

IMG_0415.JPG

07:52 kändes det mycket bättre, som alltid. Jag hade ställt i ordning konferensen som var orsaken till min tidigare jobbstart och unnade mig en kaffe. Lyssnar alltid på ljudbok på morgonen, för tillfället Norra Latin av Sara Bergmark Elfgren. Jättebra minus att uppläsaren en gång uttalade Borgå: ”bårj-å” och förvirrade/irriterade mig. Men det är kanske inte så lätt att veta.

IMG_0416.JPG

09:18 åt jag frukost. Jag har ätit frukost varje dag nu sen nyår. Det är lite trögt vissa dagar men det hjälper verkligen att hålla humöret och hungern lite stabilare genom dagen.

IMG_0417.JPG

Jag hade en sån ovanlig dag att jag satt nästan hela dan i kontoret och jobbade. Oftast får man sneaka till sig en kvart här och där men nu fick jag flera timmars uninterrupted kontorsjobb gjort, så nu är nästan hela våren planerad. Hurra!

IMG_0418.JPG

Ja, som ni kan läsa på bilden så glömde jag fota min vegelasagne men den var skitgod. Bästa med mitt jobb är lagad lyxlunch varje dag.

IMG_0429.JPG

Träffade Moa och Johan. Annan bra sak med jobbet: träffar många vänner naturligt sådär. Tyckte Mobert matchade väggen ypperligt!  

IMG_0430.JPG

En annan kompis, brorsan, kom in samtidigt som jag slutade för dagen. Satt en stund och pratade med honom. 

IMG_0431.JPG

Gick och handlade efter jobbet.  Broccoli, zucchini, morötter, grädde och halloumi. The usual.

IMG_0433.JPG

Kom hem. Det är nästan ljust när man kommer hem nu. Nästan.

IMG_0436.JPG

Köpte blommor åt mig själv. Blev väldigt glad av det och det är ju tacksamt att fota snittisar. Men jag tror nog inte jag blir nån fredagsbukett-människa, har inte råd och tycker liksom inte det är hållbart. Men fint är det. Köpte lite tulpaner, nejlikor (my fave), nån ranunkel och två körsbärsgrenar. Katterna gnagande så klart bort alla blommor på körsbärsgrenarna det första de gjorde. Oh Well.

IMG_0439.JPG

Började göra mat. Av det här plus lite annat blev det en slags pytt. Det var gott. 

IMG_0444.JPG

Maten är klar! Ändå attans snyggt med rosa blomster till blått porslin. Kannan har jag köpt på loppis för ungefär två miljoner år sen. 

IMG_0446.JPG

Efter maten lade jag mig och lyssnade på olika fågelläten på Youtube. Storspoven alltså. Sommarkvällar med lugnt vatten. Så vemodigt och somrigt.

IMG_0448.JPG

Efter det blir det ett hack i rapporteringen. Under de timmar jag inte fotade nåt sov jag lite, hade ett gräl med Pär, blev sams med Pär och tittade på ett par avsnitt av The Office. Sen fick jag veta att Dolores från Cranberries hade dött och det var sorgligt. Har lyssnar ganska mycket på Cranberries märkte jag när jag sorgelyssnade lite på Spottan. Kunde texten till väldigt många låtar? Har aldrig tänkt på mig själv som ett Cranberries-fan, men det kanske jag är.

Sen gick jag och la mig och så var den måndan slut. 

Nu ska jag äta nåt, duscha badminton-svetten av mig och sen kollapsa i soffan framför På spåret.