Vårt nästan nya soffbord

Jag har den senaste tiden målat en hel del. Det är som att jag plötsligt insett att det _går_ att måla om tråkiga eller ytslitna trämöbler. Jag är ju annars inte speciellt mycket för DIY och såna projekt, men för att måla en pall behöver man inte så mycket. 

IMAGE.JPG

Det här är vårt soffbord, för fotoögonblicket insläpat i gästrummet. Det var det första soffbordet Fammo och Faffa köpte och jag har haft det i många år, däremelllan har det stått på nån vind och jag tror i nåt av mina kusiners hem nån gång. Så utöver att det är ett fint femtiotalsbord, så har det affektionsvärde. 

IMAGE.JPG

Men som ni ser var ytan inte i så gott skick längre. Jag har funderat lite att jag borde göra nåt åt bordet ganska länge, men inte riktigt vetat vad jag vill göra. Vill ju göra nåt som känns hedrande för det gamla bordet och inte respektlöst eller vad man ska säga. Slipa upp och lacka om säger ni men tråkigt och mycket jobb säger jag. Nej, jag bestämde mig i söndagskväll att jag skulle måla bordsskivan! 

IMG_0907.JPG

Och iår eftermiddag köpte jag färg. Får lite panik av såna här färgkartor, det känns som att om jag väljer fel nyans kommer hela livet att braka samman och om det vore en film skulle det snabbspolas till nästa scen, sex månader senare när jag sitter i ett regnigt gatuhörn med en loppig men lojal hund och tigger. 

IMAGE.JPG

Men jag hittade en nyans jag gillade och som kändes rätt. Men före man målar måste man sandpappra lite, inte så mycket men så man ruggar upp ytan så det fastnar bättre. Men det här vet ni säkert. 

IMAGE.JPG

Nyansen jag köpte heter 344X och är den ljust ljust mintgrönt. Helt ljuvligt, ser ut som smulten päronglass. Fick stoppa impulser att inte slicka lite på locket när jag öppnade burken.

IMAGE.JPG

Jag hade efter idogt googlade och funderande bestämt mig för att hejla nåt slags enkelt mönster på ovansidan, jag ville att träet skulle synas lite. Så jag tejpade. 

IMAGE.JPG

Jag är annars inte så... noggrann på det sättet utan målade ganska rakt upp och ner i gästrummet sittandes i sängen. Där kan jag iaf stänga in det nymålade så att inte katterna går på det. Den röda klädbetjänten (+ några ikeapallar) målade jag lackröda förra veckan. Lackrött ❤️❤️❤️

IMAGE.JPG

Sen började jag måla. Den här bilden är uppenbart stagead eftersom jag är gravt vänsterhänt och aldrig skulle få för mig att i naturliga fall måla med höger hand. Jag trodde att jag skulle ha massa mål kvar efteråt, men det krävdes ganska många varv innan det blev täckande. 

FullSizeRender.jpg

Så här hade jag lämnat först. Men jag tyckte det såg märkligt ut, så jag målade ut till kanterna på kortsidorna.

IMAGE.JPG

Då blev det så här! Alltså att försöka få fram en ljust mintgrön färg på bild klockan 23 i Finland mitt i vintern går ju inte så bra.  

IMAGE.JPG

Imorse hade det torkat. Katterna inspekterade. 

IMAGE.JPG

Och så här ser det ut på plats! Är SÅ nöjd. Tycker det känns modernt, samtidigt som det känns originalbordet troget.

IMAGE.JPG
IMAGE.JPG

SÅ NÖJD! 

IMAGE.JPG

Här får ni ett gratis boktips också. Min kompis Elins nyutgivna debutroman. Jag spår om lysande recensioner och årets snackis.