Att göra ett drömboende ännu drömmigare

Jag älskar vårt hem och vill bo här så långe jag kan. Oftast tycker jag vi har det riktigt, riktigt fint här också. Men i perioder så är det som att jag bara ser det som kunde förbättras och hakar upp mig på bristerna. Det är då jag aktiverar mitt Pinterest-konto igen och plockar i och ur köpkorgar utan att kunna bestämma mig för vad som egentligen är min stil. Jag förbannar vårt gemensamma pryl- och bokbegär som gör att fler kvadratmeter än vad som riktigt kan motiveras tas upp av böcker, skivor och loppisfynd. Allt känns så låst, det GÅR ju inte att möblera om här ens.  Allt känns billigt och vulgärt och flyktigt och helt, helt fel. De här perioderna går ju om och man får försöka rida ut vågorna. Men man kan ju drömma och kanske, kanske slår nån av drömmarna in.

Just nu drömmer jag om...  

Nya köksluckor i vårt kök. Varför inte solgula, varför inte folkhemsträfärgade? Tyvärr verkar inte alla våra skåp vara standardmått, så tror inte det är bara så bara att byta ut. Suck. Låg och grämde mig hela natten igår över våra köksskåp, men ärligt talat har jag nästan glömt bort det idag.

Ett skrivbordshörn i gästrummet. Det här är betydligt enklare att få till och kommer nog hända inom den snaraste framtiden; det är bara ett par andra pusselbitar som måste falla på plats för att just den här pusselbiten ska kunna hända. Jag tror inte det kommer bli speciellt mycket mer avancerat än ett bord och en stol - men visst är det lite mysigt med lite mer ombonade hemmakontor?

En viktig pusselbit är att vi lyckats rensa i bokhyllorna lite och organisera om så att vi slapp bokhyllorna i gästrummet. Det allra, allra bästa vore så klart att få till en där platsbyggda från-golv-till-tal-hyllan i biblioteket. Men det har vi nog inte råd med just nu. Drömmer också om bokhyllor utan bakstycken, så att man får till den där luftiga känslan.

En annan pusselbit är det runda matbordet till köket som jag funderat på ända sen vi flyttade in. Nu är det snart verklighet - hoppas jag. Om nån har ett runt matbord i bra skick ni vill bli av med så vet ni var jag finns.

Ett nytt duschskåp är nästan högst upp på prioriteringslistan. Vår toalett är yttepytteliten och av den yttepyttelilla ytan tar duschen upp 60%. Totalt onödigt med en dusch man löst och ledigt kan stå fyra i, samtidigt som man inte slipper att svänga sig framför handfatet. Nu är det ju så här att det krävs proffs när man ska göra sånt så det hänger liksom lite på att vi har råd med nåt sånt.

Sist men inte minst - en välorganiserad garderob. Det här är nödvändigtvis inte heller något megaprojekt, men det ska ju göras. Vi har ganska bra med garderober och förvaring, men innanmätet i alla garderober är ineffektivt och föråldrat. Drömmer om lådor som dras ut ljudlöst och kläder som hänger snyggt sida vid sida på galgar. Inte mörka vrår och knarriga trälådor som faller om man drar dem lite för långt åt nåt håll. Men nån dag, nån dag.

Tills dess är det ju gratis att drömma.

Alla bilder från min Pinterest.