Veckans skrivövning: Brevet hem

Hej gullungar! Idag har mamma lite huvudvärk (förkylning + workshops med tonåringar + en massa ansökningar som måste in) så veckans skrivövning blir en kort en - som vi dessutom gjorde igår kväll på Arbis-kursen. Den heter Brevet hem och lyder så här:

titanic-bonvoyage.jpg

Tänk dig att du sitter på en båt, på väg till ett nytt land. Du har lämnat ditt hem, kanske t o m med rymt. Du sitter i en hytt, eller en på däck och författar ett brev till någon där hemma. Du vill förklara varför du åkte och vad du vill åstadkomma. Sätt timern på din telefon på 10 minuter och skriv ett sånt brev.

OBS! Det måste inte vara en båt som sjunker eller ens i dåtid. Jag tog bara Titanic som bild för att… well, vad är den första båt ni kommer att tänka på?!

Det är fredag hörni.
Sällan har jag välkomnat det faktum så mycket.