Veckans vecka och ett par loppisfynd

Nu är det färdigsovit för min del, den här veckan rivstartade 9:15 imorse med workshop för ett gäng femteklassare. Var himla nervös inför det, men det gick hur bra som helst. Det är så otroligt roligt att dra ordkonst för barn, det kan ta såna märkliga riktningar och deras tankebanor är så flexibla, dom kan komma på såna roliga och oväntade saker.  

Efter mina besök i en femma och en fyra hämtade syrran mig och så åt vi lunch  (som inte var god) och drack kaffe och åt glass (som var jättegott). Sen gick vi en liten vända på loppis. Jag var på jakt efter en skrivbordsstol till mitt rosa arbetsrum och det hittade jag också, på Retro.

IMG_1196.JPG

Se så fin! En tia gav jag för den. Syrran tyckte att den såg ut som ”en sån där inva-ställning man sätter kring toaletter”, men jag tycker den är förtjusande. Väldigt bekväm också, men inte för bekväm. Per-guldlock-fekt.

FullSizeRender.jpg

Syrran köpte några koppar till sin gröna glas-samling. 

FullSizeRender.jpg

Och jag fyndade några lagom kitschiga julkulor till vår julgran som vi ska ha i år!!! Har jag sagt vi ska ha julgran i år? Det har jag aldrig haft förr, är otroligt pepp på det här. Har en ganska bra julkulesamling hemma redan, det mesta loppisfyndat. ”Extra allt” är temat.

IMAGE.JPG

På Missionsstugan hittade jag en fin blomkruka. Krukor är sånt jag brukar titta efter, lite inspirerad av Pärs mamma och syster som alltid springer till kruk-bordet först.

FullSizeRender.jpg

Krukan hade nån slags klisterlapp på sig, men har inte orkat googla desto mer. Jag tyckte mest om färgen. Som vanligt.

Just nu sitter jag med färg i håret - 

IMAGE.JPG

- hemma hos syrran. Ska för första gången på nästan ett år göra nåt åt mitt råttfärgade svall, kul.  

Egentligen skulle jag berätta hur den inkommande veckan ser ut, så jag ska väl ta och berätta det då. Jag är på besök i samma lågstadium fram till torsdag. Torsdag kväll är det Arbis-kurs, wohoo! På fredag åker jag och PG ner till Helsingfors och vidare ut till Ekenäs för att medverka/gå på Ekenäs bokkalas. Och det är väl den här veckan i stora drag. Kommer jobba mycket den här veckan också, hela november ser egentligen ganska galen ut. Men det är temporärt och om inget annat har jag ju vår julgran som målbild sen. Är ingen jul-ivrare på det sättet, men lite kul är det att ha det framför sig.