Strosa runt på söndan

Jag kunde ha stannat hemma idag och städat, dammsugit och ordnat upp. Jag kunde ha tagit itu med allt det jag inte riktigt orkat eller hunnit med under veckan. Det gjorde jag inte.  

Istället gjorde jag lite små ärenden, gick en runda på loppis, besökte nya trädgårdsbutiken Garden Flora och drack en kaffe på syrrans veranda. Allt detta i sakta mak. Svårslagen frihetskänsla förresten i att bara sticka fötterna i sandaler och gå ut. Ingen jacka. Bara ben. Känna vinden susa genom benhåren. 

FullSizeRender.jpg

Kom icke hem tomhänt, för när har det nånsin hänt?  Vas och Tintin från loppis, pelargon och tomatplanta (!) från Garden Flora och ostbågar från matbutiken.

FullSizeRender.jpg

 Är mest nöjd med Rörstrand-vasen, är barnsligt förtjust i blå och turkos keramik. Har dessutom ”saknat” (det är väl att ta i, men jag har inte haft nån) en vas för ensamma blommor. En lagom utblommad pion i den, hörni. Också nöjd över tomatplantan; nu har vi jordgubbar, tomater och örter på balkongen! Nästan självförsörjande! Fast får jag bara en liten tomat eller jordgubbe i sommar vore jag nöjd.

Inte tänker jag börja städa nu heller, de här sista ljuva timmarna av helgen. Tror jag ska lägga mig på min dagbädd och vakta tomatodlingen. Har nämligen ny allergimedicin och jag tror faktiskt den är bättre!