Det var en helg i juni

Vi kör ett klassiskt ”vad gjorde jag i helgen”-inlägg, för vad ska man annars göra. Gud vad jag låter livstrött men vad jag menar är att jag tycker om de här små vardagssummeringarna. Hoppas ni gör det med! 

IMG_7288.JPG

Min helg började så här i fredags; med Spanien-Portugal i bakgrunden, ett glas vin och Caroline Ringskog Ferrada-Nolis superhypeade Rich boy. Lever den upp till hypen? Well... JA! Blev kär i boken tre sidor in. Har lånat den från bibban, men ska skynda mig att läsa klart den och lämna tebax så ni kan låna den också. Senare försökte jag se filmen Joy men gav upp halvvägs, jag var för trött och den för dålig.

FullSizeRender.jpg

 Igår tassade jag upp tidigt och åt långfrukost för mig själv. Invigde mina nya äggkoppar. 

FullSizeRender.jpg

Här är ett annat av loppisfynden in action. Färgkombinationen ljusblå emalj + rödlök ger mig lyckorysningar långt ner i maggropen, jag VET det är löjligt men så är det. Vi har för övrigt inte alltid så här mycket rödlök hemma, det är bara jag som glömde att vi redan hade en påse hemma när jag handlade. 

FullSizeRender.jpg

På tal om saker i köket som ger mig lyckorusningar - väggen!!!!

IMAGE.JPG

Resten av förmiddagen låg jag precis blixtstilla och läste. Sylvie var inte heller speciellt pigg som ni ser.

FullSizeRender.jpg

Lagom till att Pär vaknade hade jag blivit trött och slumrat till lite på soffan. Kokade en redig espresso åt mig för att piggna till och drack den ur nya Mumin-muggen. Vet inte hur det gått till, men plötsligt är jag en sån som håller koll på nysläppen?! Och köper dem?! Tror det är min kompis Jennifers fel, hon är i princip besatt av Mumin-muggar, det smittar av sig.

FullSizeRender.jpg

Efter espresson fortsatte jag läsa. 

FullSizeRender.jpg

Och Sylvie fortsatte sova. 

Jag har lite dåligt samvete för att jag inte deltog i Kokkola Pride alls, jag vill så gärna visa mitt stöd. Men jag behövde en lugn helg hemma och stora människosamlingar kändes inte det minsta lockande. Lovade mig själv tyst att va en extra bra medmänniska till vardags istället. Det är ju viktigt det med. 

IMG_7372.JPG

Till middag gjorde jag Västerbotten-paj och sallad med rostade nötter. Pajen blev inte riktigt bra, eller så passar inte sorten mig. Tycker det gott kan va lite mer tuggmotstånd än vad ost och grädde ger.  men Pär tyckte om den. Om ni undrar vad han gjorde hela dan kan jsg berätta att han jobbade. Det har han gjort hela dan idag med. The life of a freelancer.

Sen tog jag inga fler bilder igår, men tog en liten tupplur på maten och sen kom Beppe och Marie hit och drack öl. De gick vidare ut och jag och Pär gick och lade oss, gamla som vi är.

FullSizeRender.jpg

Vaknade astidigt idag också (delvis för artiga hade lite huvudvärk av ölen igår), men just när jag satt och skulle klä på mig tänkte jag så här: ”varje morgon när jag ska till jobbet tänker jag på hur skönt det vore att få krypa tillbaka i säng, varför gör jag inte det nu när jag har chansen?” och så gjorde jag det. Sov nästan hela förmiddagen och det var så sköööönt. Sen ställde jag mig och steka plättar till brunch, jag har varit matinspirerad i helgen (som ni kanske märker) för en gångs skull. Pär blev glad, plättar är hans favoritmat.

 Sen skulle jag städa garderoben men blev så klart tvungen att titta på nya Beyonce & Jay-Zs videon. Den är så snygg, herregud så snygg den är. Allt från Jays dubbelknäppta turkosa kavaj till kamscenerna framför Mona Lisa. Så mäktigt. 

FullSizeRender.jpg

Sen måste jag så klart gosa med Viola lite också. 

FullSizeRender.jpg

Som i sin tur ledde till att jag blev tvungen att klippa Viola lite. Hon får såna jävla tovor sommartid, klippte säkert ett kilo päls av henne.  

Sen städade jag faktiskt garderobjäveln.  Men det är inte så roligt att fota. Nu är i alla fall alla mina kläder tillbaka upp på sina hyllor och jag har rensat bort två kassar kläder. Grattis jag.

IMG_7421.JPG

Sen blev det jätteroligt för då kom min bästis Grim hit! Brorsan skickade och frågade om jag kunde va barnvakt en timme och jag är inte direkt svårövertalad när det gäller Grimbolo. Vi lekte så klart med båda favoriterna Boll och Dammsugare. 

IMAGE.JPG

Men även Grim-lådan inventerades. Sen åkte Grim hem och mina barndomsbästisar Emmi och Emma kom på besök. Min vana trogen tog jag inga bildbevis av att jag nånsin umgås med nån annan än min familj, men det gör jag!

FullSizeRender.jpg

Emmi och jag åkte och handlade efter att Emma kört iväg hem till Umeå-färjan för att åka hem. Så mycket trevligare att handla med sällskap.

IMG_7442.JPG

När jag kom hem lagade jag mat rekordsent. Men äter man plättbrunch kan man gott kosta på sig att va kontinental och äta middag vid nio. Testade en paprikasås från kokboken Din nya vegetariska vardag och den blev sviiiingod! Rostade en hel chili också och mixade ner, precis som det stod i boken att man kunde göra och OMG perfekt hetta. Rekommenderar överlag kokboken, så många recept som känns överkomliga! Till såsen blev det typiskt somrigt ihopplock - lite sallad från igår, ett kokt ägg från igår, nypotatis och morot. 

IMAGE.JPG

Och så här ser jag ut idag och nu är både helgen och inlägget slut. Vad har ni gjort?