Fem möten och en valvaka

Plötsligt är vi i mitten av september. Vi satt uppe och valvakade igår precis som många andra. Pär svettades över att hans hemland ska falla i händerna på högerextrema idioter och jag försökte trösta honom med att han ju faktiskt bor i ett land som redan styrs av högerextrema idioter. Pär sa bl a: "För oss som röstar vänster handlar det om liv och död. Högersidan jävlas ju bara." Riktigt så drastiskt är det kanske inte, men ibland känns det ju så.

Blir också så otroligt beklämd över hur den blå massan klumpar ihop Vänstern och SD som "extrempartier". Som om Vänstern skulle vara extrema! Det är ju befängt, dagens Vänster driver ju en traditionellt lagom jävla Olof Palme-isk socialdemokrati om något, eftersom sossarna har glömt sin ideologi och bara jagar röster och nån måste försöka fånga upp alla besvikna arbetarröster så att inte alla flyr över till SDs välkomnande famn. Men det slags tänket visar ju bara hur långt högerut åsiktsspektrat har förflyttats. 

Nåja, jag skulle ju inte prata politik idag hade jag tänkt och vi kan nog enas om att oavsett hur man röstade (men alltid rött, alltid rätt hehehe) så kan vi väl glädjas åt att SD inte blev större än de blev/förskräckas över att de blev så stora. 

Heregud, jag röstade inte ens i det här valet, jag ifrågasätter mitt eget engemang ibland. Det är väl kanske inte nödvändigtvis en dålig sak, men var var det i det senaste FINSKA valet? Jag lovar och svär att engagera mig lika mycket + moms i nästa finska val.

41427761_739652133046328_4516082614808870912_n.jpg

Till följd av mitt plötsligt blossande politiska intresse (plötsligt och plötsligt men det är fan enklare att bry sig när man får göra det på sitt eget språk) är jag jättetrött idag. Klockan var långt över midnatt före jag sov. Experimenterar med att försöka ha ner håret idag också eftersom JAG KAN!!! för jag har NYTT JOBB!!! men jag hatar det. Känns bara som att det är i vägen, kan inte koncentrera mig. Men jag kan, därför ska jag. 

41458482_326778624763176_3915098299324956672_n.jpg

Jag har också örhängen idag FÖR ATT JAG KAN för att JAG HAR NYTT JOBB och det hatar jag faktiskt inte. För använde jag smycken jämt och samlade till och med på udda örhängen. Nu använder jag sällan nåt annat än vigselringen. Men jag städade garderoben och i förlängningen gästrummet igår och då hittade jag de här små bebisarna som jag hade glömt. De är från Feministsmeden men I'm pretty sure varje klädkedja med en PR-avdelning haft liknande på smyckessidan de senaste åren. 

41432747_1680986085343365_1170811696957095936_n.jpg

Saker jag gör när jag är ensam i kontoret: tar selfies. 

Hittade också den här koftan i städningen och insåg att den faktiskt kan vara perfekt nu i det här vädret. Det är en rea-sak från H&M för några år sen och jag tycker väldigt mycket om den men eftersom den lyckas vara tjock och värmande samtidigt sm den har actual hål i sig är det sällan klimatmässigt rätt tidpunkt. Men nu är det fan det! 

41370445_1864606496920837_5961424906179575808_n.jpg

Den här veckan kan summeras i: möten, möten, möten. Jag har redan avklarat två idag och har fem kvar denna vecka. Hösten är verkligen igång och med den folks iver över att komma igång med saker. Men det är kul! 

Sen ska jag få in mina tre träningstimmar och en Arbis-kurs (kursen jag leder drog igång förra veckan, det har jag glömt berätta), en deadline och eventuellt en träff med mina kollegor på AE på fredag kväll och sen är det faktiskt inte så mycket vecka kvar. Vuxenlivet alltså. Det går så fort. 

Ikväll är jag ensam hemma, för Pär är på jobb till Helsingfors, så då ska jag passa på att äta spaghetti med tomatsås och somna med nån film på datorn i sängen. Men först ska jag jobba nån timme till. 

Upp till kamp! (mot allt)