Dagarna mörkna minut för minut

detalj ur Grayson Perrys  The Vanity of Small Differences

detalj ur Grayson Perrys The Vanity of Small Differences

Aaah, september, äntligen är du här! Min kärlek till den här månaden är gränslös på ett nästan barnsligt sätt. Det finns liksom INGET med september som jag inte köper - rakt av. Eller jo, jag önskar att jag tyckte svamp var godare än vad jag gör. Men annars! Sällan ser ju september ut som det gör i huvudet på mig - sällan är ju bara en kavalkad av blåa himlar och röda löv och frasiga boksidor och rykande tekoppar och lyktor i kvällsmörkret men skulle ändå vilja påstå att september är en relativt pålitlig månad.

Ni vet alla pumpkin spice latte-memes? Tjejen det skämtas om - that's me. Skäms inte ens. I september fyller jag år också och det är en av de bästa sakerna med att bli äldre: de minskande kraven på att man ska tycka om saker som festivaler och backpackande är kul. JA jag tror att alla ska ha en period när man tycker att det är ok, t o m eftersträvansvärt att bo i

A) ett vandrarhem som nån bongrökande australiensare driver och/eller
B) ett nerpissat tält på en lerig åker

och du kan lika gärna ha din sån period när du är 20 för då tar du, din kropp och din omgivning minst skada av det och dessutom är den vedervärdig den här nyliberala trenden med ansvarsfulla ungdomar som äter brunch konstant - NI HINNER VA VUXNA SEN!!! - men med det sagt så är min egen vandrarhemsperiod nu över och det är ändå väldigt, väldigt skönt.  Är numera totalt bekväm i att va bekväm. En bra bok, ett glas vin, krypa upp i olika slags sittmöbler, gå och lägga sig tidigt mmmmmmm.

Det blev väldigt många, väldigt långa meningar just, ber om ursäkt för det. Jag blir bara lite upp i varv när jag pratar om september. Egentligen skulle jag skriva om veckan som kommer. 

Fast veckan som kommer är faktiskt ovanligt o-uppbokad, i min kalender är bara två födelsedagar och en Arbiskurs-start inskrivet. Än så länge. Är jättenervös och jättepepp på kursstarten, jag hoppas bara jag kan göra det så roligt för deltagarna som jag har tyckt olika skrivkurser varit. 

Jag ska också på riktigt riktigt börja skriva på mitt manus igen den här veckan. Tänkte försöka lägga en timme på det varje morgon eller eftermiddag i alla fall. Träffade Anna, min redaktör i fredags och fick en välbehövlig injektion av självförtroende. Så nu jävlar! Ska börja redan idag.

Och så ska jag fortsätta min nya friskvårdsrutin. Malin är borta den här onsdagen och jag vet inte om jag är redo att gå ensam på zumba ännu, så det kanske blir simning istället. Och så måste jag och syrran få bokat in en badmintontimme den här veckan, annars kommer det aldrig bli av. 

Men det jag ser fram emot mest den här veckan? Jo, månadens bokcirkelsbok är en personlig favorit som jag inte läst på flera år; Förnuft och känsla. Började läsa den igår på tåget hem, och ska definitivt fortsätta i veckan. Kanske med ett glas vin, definitivt uppkrupen i nån slags sittmöbel. 

tumblr_palp7zHDez1vwiyoqo1_500.gif

PS Detta blogginlägg av Underbara Clara är det bästa jag läst på länge. Det var exakt det här jag villa ha sagt när jag för nåt år sen skrev ett inlägg om att man borde sluta shame:a folk som handlar på H&M (och fick ganska mycket kritik). Läs det!