15: Bokcirklade om en julig bok

Denna dagen kommer knappast gå till historien som denna adventstids juligaste, trots tre tända ljus och allt.

Vi hade en otroligt rolig kväll igår, men det har också resulterat i att jag idag nästan enbart orkat ligga och äta ostbågar och lyssna på Billie Eilish. Jag har egentligen inte lyssnat så mycket på henne förr, bara Bad Guy nästan (som jag iofs älskar), men den här senaste skivan är riktigt, riktigt bra.

En sak har jag i alla fall åstadkommit idag och det är att träffas med Cirkelsågarna, vår bokcirkel. December till ära hade vi läst A Christmas Carol av Charles Dickens.

IMG_8789.jpeg

Det är väl en ganska känd historia för de flesta, så behöver väl inte skriva nåt längre referat på den men kan säga så mycket som att jag rekommenderar att läsa den, speciellt den här tiden på året.

Kanske det är för att A Christmas Carol fått mig och tänka på vad mitt eget Ghost of Christmas Yet to Come skulle ha att säga, men jag har tänkt mycket på vänskap i helgen. På saker som kan förena; geografi, ålder, släktskap, intressen, ideologier, jobb. Och hur det verkligen inte är givet att man delar alla dom sakerna och att det nog inte ens är meningen att man ska göra det. Men att allt det man delar ändå har ett värde.

Jag har tänkt på Måndagsklubben, mina barndomsvänner som jag känt och känt mig längst. Vi som började på samma ställe. På bokcirkeln, vi som träffats först nu och blivit vänner runt böckerna. På hur olika dom gängen och vänskaperna inuti gängen är och hur de både ändå är så värdefulla. Jag är glad att jag har alla de här vännerna att omge mig med, oavsett orsak till vänskapen. Och så tacksam att de alla ger mig sån input från alla olika håll. Jag är bara summan av alla de som står runtomkring mig.