Och nu till vädret!

Det blev en tv ”vi” ”byggde” av fruktlådan. Jag säger ”vi” för Grim satt mest och skruvade sönder bläckpennor och jag säger ”byggde” för man kan nog inte riktigt kalla det bygga det jag gjorde. Men jag är mäkta nöjd med resultatet. Så här blev det: 

FullSizeRender.jpg

1. Fruktlådan var en sån låda affärerna säljer bort för 1€ med lite skadad och halvdålig frukt. Den satte jag mattkniven i och lindade in med silvertejp. 

2. TVns märke blev Grimmy - en egen Sony-avart. De där arken med klistermärksbokstäver jag köpte för ett par år sen har varit värd varje cent.

3. Ett par lock till tomma kryddburkar blev knappar.  Hade jag ORKAT hade jag fäst dem med nån slags skruv så att man kunde snurra på dem, men det blev med good old snabblim.

4. En ljusslinga med batterikloss tejpades runt tv-rutan för effekt.

5. Hängde upp en helikopter i taket, dels för att locka barnet att sitta still i tv:n tillräckligt länge för en bild, dels för att det är roligare om det händer nåt. 

6. En egen tv-logga behövs så klart för autentisk nyhetsstudio-feelis. Tänkte för ett ögonblick sy en backdrop av ett gammalt lakan men lade band på mig själv eftersom det vi det laget hade börjat handla om att skjuta upp det jag måste göra och inte om att göra nåt åt Grim.

IMG_5626.JPG

Och he va he! Tog väl en timme att göra och Grim tyckte det var roligt i en minut. Ändå värt.