Tips från veckan som gått

Det gick visst en vecka utan ett ord från mig, trots önskerubriker (har sparat dem, de kommer!), men ibland blir det så där. Den här gången berodde det på familjebesök; mamma och Nora har varit här en vecka och trots att jag jobbat är det svårt att inte dras med i deras semestermode. Vi gör ingenting egentligen, ligger mest i varsin stol och äter alternativt pratar om vad vi ska äta härnäst, ändå är det tidsslukande och energikrävande som få andra saker.

Jag blir också ganska retlig av att umgås med nån så intensivt, vem det än är, men kanske är det ännu intensivare när det är familj. Det är roligt och jag tycker om dem, men om det är nåt jag behöver för att må bra så är det ensamtiden, den ljuva. När det är mammavecka färdas vi i flock hela tiden, alla har olika viljor och scheman att ta hänsyn till och då är det lätt hänt att en del vardagliga saker sätts på paus. Så då blev bloggen liggande. Och vad fan gör väl det egentligen.

Tänkte lista några saker jag tänkt att jag borde tipsa er om senaste veckan:

💘 Jag har skrivit mo det förr, men Kan du ta en hint? måste vara världens roligaste spel. Vi har spelat det varje kväll den här veckan och skrattat så tårarna runnit. Kan inte rekommendera det varmt nog, passar liksom alla.

00118a91-614.jpg

💘 Jag och Nora såg hela säsongen Russian Doll igår. Natascha Lyonne är fantastisk, Amy Poehler co-producerar, serien är precis lagom skruvad, du har säkert läst om den nån annanstans redan - jag behöver knappast säga mer. Jag är också så sugen på att permanenta håret och klippa lugg. Såg en liknande, tidig 80-talig frisyr på Sibille Attar i På Spåret förra veckan och det är redan ett par år sen Jenny Slates pudelfrilla i nåt Girls-avsnitt fick mig att dregla och nu Russian Doll - är det ett tecken? Är det här min nästa frisyr? Barbra Streisand in i 2000-talet.

💘 På tal om teve-serier - jag är fortfarande helt besatt av Sopranos. Jag skulle vilja ingå in nån slags Sopranos-cirkel där vi kunde diskutera olika avsnitt och olika karaktärer och det helt fantastiska i manuset och regin. Rent ytligt är Sopranos inte den slags serie jag borde fastna för; jag gillar ofta glättigare, enklare och ljusare serier. Men jag tror Sopranos är det närmsta att läsa man kommer utan att faktiskt läsa. Jag känner mig vederkvickt på det där sättet jag inte alltid känner mig efter det glättiga, enkla och ljusa. Varför det alltid ska ta så länge för mig att hoppa på vissa tåg kan man ju fråga sig, men bättre sent än aldrig. När jag skrev Jaga Vatten satt jag uppe sent om kvällarna och skrev och redigerade och tittade på Paradise Hotel. Nu med Klådan sitter jag uppe och skriver och ser på Sopranos. Jag undrar vilken inverkan ens bakgrundsserie (det är ett vedertaget uttryck, right?) har på ens text?

💘 Typ den enda låt jag lyssnat på senaste veckan. Hela Colors-serien är fantastisk, men det här är min favorit just nu. Hon ser så cool ut också, det skadar ju inte.

💘 En bra inspirationsboost för fantasin är att utsätta sig lite, lite för nån rädsla - precis så mycket så att allt hemskt som skulle kunna hända börjar snurra i huvudet på dig. Jag insåg det en eftermiddag när jag satt sent i kontoret och jobbade, ensam kvar på våningen och sen skulle gå. Korridoren låg mörk och ödslig och jag som är sjukt mörkrädd märkte hur pulsen steg och fantasin tog vid. Allt som kunnat gömma sig i de skumma hörnen dök upp i huvudet på mig och poff! Så var jag i rätt mode för att skriva obehagligheter. En trevlig konsekvens jag inte hade räknat med! Rädsla som skrivövning alltså.

52840125_356820314913013_21697324375867392_n.jpg

💘 Till sist vill jag rekommendera att ha ett fungerande handfat. Vårt förra lossnade av väggen i måndags kväll när jag stod och borstade tänderna. Det har varit lite löst en längre tid och plötsligt var det som att det bestämde sig för att ge upp. I torsdags hade vi rörmokare här och fixade nytt åt oss. Det är sjukt hur mycket energi som går åt något man egentligen inte kan eller behöver göra något åt själv, förutom betala och godkänna. Nu har vi i alla fall nytt handfat och det blev så himla bra, hela toaletten känns bättre nu. Så se det som en rekommendation - handfat. Ni vet var ni hörde det först.

Nästa vecka är det ny vecka och jag ska fortsätta beta av önskerubrikerna. Gonatt.