Saker jag mår bra av

I torsdags och fredags mådde jag riktigt bra. Här är varför:

public.jpeg

Jag mår bra av att en sensommarkväll packa bilen full med mat och kläder och Pär och styra in mot landet. Köra tills vägarna blir mindre och mindre, se solen gå ner bakom sädesfält och lantbruksmaskiner. Att va på väg till en kompis sommarstuga, det mår jag bra av.

public.jpeg

Jag mår bra av att komma fram när det redan är mörkt. Speciellt om fram är en stuga mitt ute i skogen, utan grannar.

public.jpeg

Att komma fram till dukat bord, ja, det mår jag också bra av. Och trots att jag är vegetarian mår jag bra av en grillad korv då och då.

public.jpeg

Tror ni jag mår bra av att hänga med Nikko och Ari för första gången på ett år? (Svaret är ja)

public.jpeg

Ellu träffar jag oftare, men jag mår lika bra av att hänga med henne.

public.jpeg

När Pär mår bra mår jag bra.

public.jpeg

Att spela sällskapsspel, äta ostbågar och dricka lite vin tills ögonen faller ihop på en nästan, det mår väl de flesta bra av. Jag med. Spontana danspauser ute på gräsmattan är också bra ur välmående-syfte.

public.jpeg

Jag mår bra av att borsta tänderna utomhus med vatten ur en kanister. Riktigt bra mår jag av att somna som en stock i en gäststuga med lite fuktiga lakan när solen börjar gå upp.

public.jpeg

När jag vaknar mår jag bra av att se att Ellu som sovit i huvudstugan redan är vaken och har uppdaterat sin instastory. Sen mår jag bra av bli tvingad till att hålla planer vi gjorde igår kväll.

public.jpeg

Rekordbra mår jag av att göra morgontoalett i en regntunna.

public.jpeg

Köra förbi sädesfälten igen, lyssna på Järviradio och småprata, allt det mår jag bra av. Hur trött jag än är.

public.jpeg

Gå på loppis - klart som fan jag mår bra av det! Speciellt om loppiset är ett fint gammalt folkets hus.

public.jpeg

Det pirrar nästan i mig, så bra mår jag av att se små städer jag inte varit i förr.

public.jpeg

Vem mår inte bra av att fynda lite på loppis? Åtta tallrikar och en vas för 2,50€ - det är må bra-priser det. Sen mår jag ju inte sämre om loppiset också fungerar som café för ett gäng pensionärer och säljer limpsmörgåsar och småkakor också.

public.jpeg

Jag mår bra av att komma tillbaka till stugan och göra brunch tillsammans med Nikko, Ari och Pär som har vaknat. Spansk omelett, bröd med Nutella och ost, gurka, paprika, granola, fet yoghurt, två sorters juice och en massa kaffe. Och krusbärspaj med glass till efterrätt. Oj vad jag mår bra av det.

Att efter maten spela sällskapsspel och låta Järviradio och regnet där ute blandas i örongångarna - jepp, du gissade rätt; jag mår BRA av det med.

public.jpeg

Sen måste man ju åka hem nån gång och det kanske jag inte direkt mår bra av, men jag mår ju bra av att ha allt detta i färskt minne.

public.jpeg

Och att till sist plocka med sig en påse krusbär hem, det mår jag jäkligt bra av. Ni ser ju själv - jag är plaskvått av regnet men jag har sällan mått bättre!

Tack för vad jag nästan skulle säga var sommarens bästa dygn och tack för att det blev så tydligt den tanken jag formulerade för första gången förra sommaren: jag vill ha en egen villa. Pär sa när vi kom hem: ”om det får dig att må så där bra, då får vi nog se till att du får din egen villa”.

Jag har ju så klart inte råd att köpa en nu, men inom tio år tänker jag att det är helt rimligt att vi har en villa (sommarstuga som det heter i Sverige, jag vill inte alltså ha en stor villa att bo i 24/7). Jag vet precis hur jag vill att den ska va, men det kan vi ta en annan gång.