Vecka 48

Veckans lediga dag: igår. Därför kommer veckans vecka först idag. Jag jobbade hela helgen så jag såg det som högst nödvändigt att va ledig.

Veckans filosof: jag har tänkt mycket på senaste tiden på hur det är så lätt att tänka att allt vi gör, allt vi ser, att allt vi strävar efter är nån slags slutgiltig och fulländad slutform. Som att det går att bli färdig på det sättet. Allt från loggor på företag till min garderob till… öh, jag. Att alla linjer man ser i livet och historien tar slut med mig. Om jag bara hittar det här eller det där plagget så då är min garderob klar. Att jag nångång ska kunna sätta punkt för det evighetsprojekt det är att utvecklas. Att jag nån gång ska komma till den sista bossen i spelet, att det finns ett mål med något. Att historien bara finns till som en utvecklingssträcka för allt det vi är idag.

Att vi varit grodrom, yngel, nån gång (säkert under industrialiseringen) utvecklat ben och att vi nu är en fullväxt groda som hoppar på. Att det inte går att bli mer groda än vad vi är idag. Men så är det ju inte. Vi kanske utvecklas till grodor som kan flyga ännu än dag. Det vet vi inte. Vi är ju bara led i en kedja.

Veckans planer: denna vecka ska jag göra klart mina Kulturfonden-ansökningar. Och så ska jag skriva, delta i en livesändning på Instagram via Schildts & Söderströms på onsdag kväll (kl 19!) och dessutom spela in ett avsnitt Sällskapet imorgon. Och ett avsnitt Viktiga skivor kommer ju också upp i nåt skede av veckan. Fritidsmässigt så har jag börjat sticka på en tröja till Pär så bara mina axlar och min nacke tillåter det ska jag grotta ner mig i det. På söndag så ska vi träffas med bokcirkeln och på lördag ska vi äta risgrynsgröt. Där har ni det.

Veckans tips: har du länge suttit och tänkt att du hjärtans gärna skulle vilja gå en skrivkurs med mig och Jungas Linn? Nu har du chansen - tro det eller ej! En ettårig skrivutbildning drar igång nästa år och du vill inte missa den! Klicka dig in HÄR för att läsa mer. Ska bli så roligt att jobba mer med Linn också, är jättepepp inför detta. Jag säger som en av internets största kingar:

Veckans Viola:

Skärmavbild 2020-11-24 kl. 14.47.26.png

Den ständiga besvikna blicken om jag nån gång råkar umgås med Sylvi.