Vecka 6

Det är äntligen Runebergsvecka, hurra! Det är supermånga intressanta programpunkter i år och jag kommer inte hinna gå på hälften av dom jag skulle vilja gå på, men jag tycker du som rör dig i Jeppis-knutarna ska ta och sticka in dig på en eller flera event, hela listan hittar du HÄR. Full disclosure - ja, jag sitter i arbetsgruppen men det betyder bara att jag verkligen tror på programmet.

Annars har jag nån märklig förkylning eller nåt (insert corona-skämt here) som rusar runt i kroppen. Jag har inte blivit helt sängliggande ännu, men jag lider av orkeslöshet (iofs inget nytt) och värk i kroppen och tre kvällar i rad har jag varit 100% säker på att NU får jag feber, men - inget. Så här sitter jag nu och har inte feber, men känner mig ruggig som en… rugguggla? Jag vet inte. Influensa eller inte, det får bli…

Veckans mysterium: se ovan.

Veckans jobb: ja, det är ju Runebergsveckan, så det kommer onekligen ta lite tid. Ska t ex medverka i detta. Sen är det den där essän jag nämnt nu nästan varje vecka hehe. Det är deadline nästa vecka och jag är har skrivit cirka en sjundedel hehe. Men jag har tänkt mycket på den och även om det låter fånigt så skrivtänker jag rätt länge före jag faktiskt skriver ner nåt och sen går det ganska snabbt. Så jag är inte så orolig.

Veckans skiva:

84644477_528954784406257_6484749435493416960_n.jpg

Den här skivan jag loppade i fredags. Den heter Var mig nära - Kärleksvisor på svenska och det är tonsatta dikter av nordiska poeter som Lena Nyman (rest in power) och Rune Andersson (mest känd som han som sjunger Törnrosdalens frihetssång på Guldtuppen för mig) sjungit in. Bl a en mysig version av Dagen svalnar finns med. Hela skivan är LJUVLIGT 70-talig på alla sätt, lite konstig, eventuellt inte helt nykter, lite högtravande men också väldigt go.

Veckans linslus: syns också på bilden.

Veckans tvåeggade svärd: det återvändande solljuset. Å ena sidan är det underbart. Å andra sidan har jag aldrig noterat hur smutsig vår vardagsrumsmatta är, hur döende alla krukväxter är, hur slitet allt vi äger är och hur smutsigt det är i hörnen.

Veckans bästa: det är kanske onödigt att utse det redan, men jag vill göra det ändå. Jag plockade fram melatonin-asken igår kväll igen, för nu har jag varit inne i ett sånt här stim igen. Jag har svårt att varva ner på kvällarna och hjärnan går på högvarv. Trots att jag dubbelkollat är jag bombsäker på det är nån räkning jag glömt betala, trots att jag inte har nåt inskrivet i kalendern måste jag scrolla igenom mejlen för att se om jag glömt bort nåt möte. Jag har också sovit oroligt och drömt mardrömmar och konstiga drömmar och det har också lett till att jag inte känt mig utvilad på ett par veckor. Eftersom jag sällan har nån som väntar på mig på mornarna går det ju att ta igen förlorad sömn på förmiddagarna men jag blir så jääävla seg av det. Så igår bytte jag lakan, vädrade ur sovrummet tills det nästan var rimfrost på golvet och tog en lång varm dusch. Sen tog jag ett litet piller och skit samma om det är placebo eller inte, men jag har sovit som ett barn i natt. Vaknade i ett helt annat mode imorse. Tog en liten runda på kyrkogården och ner mot hamnen när det var som soligast och nu känner jag mig (trots eventuell influensa) mer livskraftig än på länge. Det borde i alla fall kvala in till veckans topp fem. Fy fan vad lame att det ska vara så enkelt. Sova bra och lite frisk luft.

Veckans mat: har matlåda med kikärtscurry med kokosmjölk och jordnötssmör från igår som jag ska värma och äta upp alldeles strax. Mitt mål framöver är att göra mat varannan dag och äta matlåda varannan. Älskar matlagning, men det är så jävla frigörande att ha matlåda klar i kylskåpet. “Vad ska vi äta idag? Jamen det finns ju rester kvar i kylskåpet ahahahaha” *sippar på champagne och kastar huvudet bakåt i ett skratt*

Veckans efterrätt: Ja, men det måste väl bli en Runebergstårta! Har inte ens ätit EN tårta än i år, får nästan panik när jag tänker på det.

Veckans OMG!!!!!!: Imorgon är det äntligen dags! Första körövningen med Destinys Choir!!!!! Har inte haft såna här fjärilar i magen sen jag körde ut till flygfältet i Kronoby och skulle träffa Pär för första gången.

Veckans önskan: att ni också listar vilka bloggar ni gillar (hint hint) i Gossip Girls inofficiella omröstning. Just nu verkar Daniela leda which is fair, men det hade ju varit kul att komma tvåa :-))))) Speciellt eftersom mitt besökarantal inte är så stort som jag inbillar mig många andra bloggars.

Nu kallar matlådan, adios!