Två Ellen-centrerade tips

Go’ söndag ladies! Jag hade vinkväll med tjejjorna igår och är tro det eller ej rätt seg idag. Hittills har jag legat här:

8A6A8B27-004D-403C-8F50-616C811FA67F.jpeg

läst Svensk Damtidning, sett på Black Jack och haft korsdrag. Kanske det bästa som finns: ett riktigt kyligt korsdrag genom sovrummet när man är dagen efter. Kul var det iaf igår, är så glad över att kunna lära känna nya människor även i denna ålder. Man tror att man ”känner alla i stan” redan, men sii, det är en myt. Pär är för övrigt och hälsar på i Sverige + på skrivkurs, så därför lajvar jag nån slags egenliv i helgen.

Idag loggade jag mest in för att tipsa två snabba tips som involverar mig. Bra för er som just can’t get enough.

Adjustments.jpeg

Nu blir det godisdag for all you english speaking readers. Argenturen jag har, Helsinki Literary Agency, gjorde en intervju per mejl med mig i veckan och här är resultatet.

En screenshot kommer lastad med info:

Adjustments.jpeg

För ett halvår sen var jag på möte på Pörkenäsgatan lägergård och diskuterade möjligheterna till ett skrivretreat och nu händer det snart, som ett led i att Svenska Österbottens litteraturförening fyller 70 i år. Hurra!

Adjustments.jpeg

Pörkenäs ligger strax utanför Jeppis, vid havet. En gång i tiden var det lungsanatorium (hur mycket älskar man inte ställen som har varit lungsanatorium?!) men nu för tiden är det lägergård. Retreatet är tänkt att vara mera ett retreat än en kurshelg, så fokus ligger på egen skrivtid, promenader på klipporna och i tallskogen, sitta och titta på havet, dricka en kopp kaffe till och prata om skrivande. En del skrivövningar och gemensamma skrivpass kommer också förekomma, men inte så intensivt. Jag vill att man ska vara utvilad när man kommer hem, inte tröttare än när man åkte.

Retreatet är löjligt billigt om jag får säga det själv. För medlemmar av SÖL kostar det 45€. Då är sovplats och FEM MÅL MAT om dagen inkluderat. Är du inte medlem kostar det 200€, meeen som ett litet tips kan jag säga att det är en årsavgift på 35€ att vara med i SÖL, så skulle jag vara du skulle jag först bli medlem här och sen anmäla mig till retreatet till ellen@litteratur.fi. Ja, sa jag att retreaten är gratis om du är medlem och under 25?

Fredag till söndag på en av de mest rofyllda platser jag varit på. Bara du, din text, havet och ett gäng andra skrivande människor. Perfekt för alla er som pratat om att ta er till Österbotten för en skrivhelg. Jag ser SÅ fram emot detta, oavsett hur många som joinar.

Det var alla mina tips för idag, vi hörs imorgon!

PS Ett mini-tips till, fick en fin recension på Kiiltomato. Blev glad!