Recept på bra dagar

Vågar man säga att man haft bra dagar, en kul helg, när det är så här? Jag har haft det i alla fall.

IMG_2827.jpeg

Jag har druckit kaffe på en trapp i Purmo och haft med utflyktskex i en burk. Det gjorde vi igår när det var som soligast.

IMG_2856.jpeg

Det är så banalt men fan vad gott den gör ändå med solsken. Sol + kallt = 100% bästa vädret.

IMG_2858.jpeg

Jag invigde en av mina faffa-knivar och täljde till en pinne. Ypperlig för att till exempel jaga vampyrer med. Det är otroligt roligt att tälja, även om man inte (kan) gör(a) nåt annat än en pinne.

IMG_2881.jpeg

På kvällen drack jag lite vin och sydde och facetimeade med Hanna, Freddi, Johanna å Julia. Det är så man lördagshänger nuförtiden.

IMG_2896.jpeg

Idag åkte vi ut till Larsmo-skogen för att dricka kaffe. Utflykt!!! Bästa grejen! Förlåt för att jag är äckligt präktig i det här inlägget men det blir så här ibland.

IMG_2894.jpeg

’Zup.

IMG_2917.jpeg

För alla Pär-fans som undrar var han varit i detta inlägget: här är han!

EE44F154-2ADC-4E71-8C61-1865464AEFFB.jpeg

Få landskap är väl så bra anpassade för social distancing som den finländska skogen. Få folkslag är väl egentligen så anpassade för det heller. Känns på nåt sätt bra, som nån slags upprättelse nästan när man tidigare gått och skämta för sitt stela behov av personal space och sin ångest över att eventuellt behöva sitta bredvid nån på tåget.

3BA80977-EC26-4AFF-8532-74ED278874B6.jpeg

Till middag gjorde jag sen en lätt otrolig pasta-historia. Mycket chili mycket vitlök mycket grädde mycket parmesan.

IMG_2938.jpeg

Sen hörni! Sen hände det - jag sydde klart mitt först egensydda plagg. Den här blusen, här stilfullt matchad med mina tights jag lurvat runt i hela helgen hehe. Visst tråcklade jag väl ihop nåt på grundskolans alla handarbetstimmar, men inget jag egentligen ville klä mig i eller nåt jag kände någon glädje över. Men nu! JAG SKULLE KUNNA SPRICKA! Känner mig alldeles rusig av att jag lyckats få till ett plagg. Jag utgick från Mitt i prick-Julias konstruktion , vilket jag verkligen kan rekommendera. Tyget har jag köpt på loppis för 50 cent, så även med tråd och gummibandskostnaderna hamnar vi på max ett par euro i kostnad. Så otroligt!!! Varför har jag inte gjort detta tidigare? Fullkomligt bubblar av idéer och projekt som plötsligt inte alls känns oöverkomliga.

IMG_2949.jpeg

Så receptet lyder alltså: sol skog vänner skapa mat. Inget revolutionerande, men det tåls att upprepas.