Bra brudar

Jag har en pissdag som är i mitten av en pissvecka som bara är en pissvecka i raden av pissveckor i mitt pissliv. M a o, jag har mens och jag är trött och jag kan inte dricka kaffe för kaffe får mig att spy när jag mensar och dessutom är jag stressad. NI FATTAR. Först hade jag tänkt lista folk jag hatar, som typ 1. folk som vägrar inse hur priviligerade dom är 2. folk som kör över andra och utnyttjar härskartekniker 3. folk som sparkar neråt 4. folk som använder uttrycket "man är sin egen lyckas smed" 5. folk som drar bacon-skämt 6. folk som.... I all evighet, amen. Men så tänkte jag att jag kunde lista lite bra brudar istället, för bra brudar gör mig på gott humör. Så här är lite bra brudar, eftersom jag själv sviktar i min bra-ighet idag.

  • Soraya Hashim förklarar sin skitroliga och kristallklara (för mig iaf) Halloween-kostym Sjyssta killen och lyfter i samma veva upp ett av de mest irriterande fenomenen of our time; sjyssta killar. Ett närabesläktat fenomen är Storsinta snubbar, som Fan vad Fittigt-gänget dedikerade ett helt poddavsnitt till. Underhållande och lärorikt om maktstrukturer.
  • Margret Atladottir om fatshaming och den här förbannade hälsohetstrenden. Smarta Peppe har också kommenterat.
  • Zlatan (och hans jävla kaxighet) i alla ära, men det är inte okej att förbise kvinnliga fotbollspelare som gjort stora saker, som t ex 200 landskamper. Jävligt fult. Och tyvärr inte det minsta överraskande.
  • Min fäshiöndarling Ann-Sofi Back har gjort coolaste reflex-kollektionen med If. Skulle gå över många lik för en mössa. Eller väskan!!! Och kjolen, även om jag inser att den kanske är en smula svårburen. Finns bl a på Åhlens... Mamma. :) :) :) Det är ju jul snart. Förresten har ni väl sett dokumentären Never back down om Ann-Sofi? Klart ni har. Annars finns den här (i fyra dagar till, så skynda!), om ni "glömt hur den var".
  • Gnuccis nya, man ba YES!!! Älskar stylingen och älskar historien och älskar låten. Gnucci live i Umeå för ett par år sen är fortfarande något av det galnaste (i betydelsen bra galen) jag sett. https://www.youtube.com/watch?v=zL5tIPa-Dms
  • På tal om bra musik, Silvana Imam. Hennes nya EP går varmmmm på mornarna här i caféet när jag städar eller försöker vakna. Lyssna på den på Spotify som jag inte orkar söka efter länk till. Här är i alla fall en live-version av Svär på min mamma.
  • Är ju pinsamt sent ute med det här men alltså Candy crush-koma osv, men alltså;  #faboless. Från ett klockrent namn till en beundransvärd kampanj. Joina!