Den stora 30-åriga önskelistan!

Om en liten, liten vecka fyller jag om nån mot förmodan missat det 30. Tret-tio. Jag har givetvis komponerat ihop en ultimate önskelista, trots att jag redan fått nummer ett på listan - kaffekokaren. Det är nog ingen uppetsande lista, för ju äldre man blir desto tråkigare saker önskar man sig. Men så är det. Det här är vad jag vill ha i år!

matbered2

På en tätt följande andraplats på önskelistan kommer en matberedare. Det finns ju två miljoner format och du kan egentligen lägga hur mycket pengar du än vill på en mixer, men efter noggrann googling så verkar det som att den här lilla Bosch-saken ska vara prisvärd. Satan, vad jag ska göra hummus och mixa nötter och leva loppan med den här! Min nuvarande mixer orkar jag inte ens prata om.

symaskin

Vidare i kategorin Hushållsmaskiner hittar vi symaskinen, varje husmoders bästa vän. Nej, men faktum är att jag oftare och oftare tyckt att jag skulle ha god nytta av en maskin att sy med. Inte för att jag torr jag skule börja sitta och sy egna kreationer (men vem vet?), men för att kunna fälla upp och lappa och sånt. Det är ju så med symaskiner att man kan lägga hur mycket pengar som helst på dem med, men det vill jag inte. Den här Singern låter som en okej maskin för nån som kanske kommer sy en sicksack-söm ett par gånger i året.

product hi waist 1

Thinx! Menstrosor alltså. Ni kanske har sett reklam om dem, jag hittade i alla fall dem pga en annons i mitt Facebook-flöde, men jag vill gärna tro på de här. Det är alltså trosor du kan freebleeda i, alltså blöda rakt ner i trosan, utan tampong och kopp! Funkar dom kommer dom vara mina bästa trosor ever, jag blöder ofta som en gris i typ en dag, sen bar lite lite grann och ärligt talat orkar jag inte alltid ens använda nån tampong för det är så jävla lite och det är ändå bekvämare utan. Ja, jag har en menskopp, men jag har blivit lite rädd för den för senast jag använde den fick jag ta ut den MED TÅNG pga den satt bara fast, jag vet inte vad som hände. Där har ni en mental bild att somna till :-))) Thinx alltså, jag hoppas hårt på de här!

ryggsack

Ryggsäcken Ellis från Marimekko. Skulle gå perfekt ihop med min vinterjacka. Tycker så om att den är liksom riktigt laid back men ändå puffig och seriös.

palm1

Grönväxter! Alla möjliga gärna, men allra helst lite palettblad! Sticklingar går precis lika bra som fullvuxna blommor. Tyvärr hittade jag inte palettblad på nån snygg bild på Plantagen, så det fick bli den här palmen istället.

mumin5

Nån ordning på det hela måste det ju va, så jag önskar mig så klart den nya Mumin-muggen. Tycker faktiskt den är ytterst trevlig. Skulle också inte alls ha något emot den där sommarmuggen i akvarell som jag inte jöutist (det här är inte posering, jag VET inte ett bra finsvenskt ord som skulle funka i sammanhanget, hjälp?) köpa än.

9789515242358 1

Och en skolbok som körsbäret på glassen. Det kan ju verka sjukt att som 30-åring tråna efter en lärobok i Huslig ekonomi - mitt hatämne på högstadiet för övrigt, tyckte bara det var jobbigt att stå coh baka nån torr jävla kaka medan busarna i klassen kastade mjöl på varann - men den här nya som S & S gett ut tycker jag er så lovely ut PLUS att jag gillar Marthor PLUS att även om jag låtsas vara så huslig med symaskin och matberedare så vet jag inte ett skit om hur man får nån ekonomi i husligheten. 

78ab5f5a30657ab06b2566646df54961

Ja, okej, en liten önskan till har jag. Det är så att jag har ett litet, helt onödigt projekt som jag kallar för Godislådan. Inspirerad av Brasses godisskåp i Fem myror bestämde jag mig för i somras att öppna Godislåda hemma i köket, mest för att jag kan. Egentligen är jag inte ens en så godissugen person, jag gillar sälta bättre, men när jag nu en gång fått den här idén... Men för att det ska bli lite roligare så bestämde jag mig för att koncentrera mig på märkligt godis. Typ godis från olika länder (inte bara, men). Hittills har jag en massa svenskt godis pga kom på det här i Sverige, men jag har godisleveranser på kommande från Ryssland, Spanien, Tyskland och Danmark. Men om ni råkar befinna er nån annanstans i världen och ser nåt litet godis ni själva blir lite nyfikna på - tänk på mig. Drömmen är ju sånt klassiskt amerikanskt godis, typ Tootsie Rolls, bara för att man alltid hört om de här grejerna men aldrig smakat!!! Eller okej - japanskt godis måste ju ändå vara det märkligaste. I alla fall - refill till godislådan!

Nu är det väl bara att luta sig tillbaka och invänta present-regnet va?