En förbannad feminist till er tjänst

Igår var jag på Feministisk förbannelsesalong på mitt jobb. Det var min nya bloggkollega Catzo (läs hennes otroligt modiga och braiga blogg HÄR) som höll i trådarna och det var en helt fantastisk upplevelse. En feministisk förbannelsesalong är alltså ett open mic-tillfälle, där man får ställa sig upp och helt enkelt spy galla över alla patriarkala skitgrejer varje icke-man nån gång, cirka varje dag, råkar ut för. Allt detta i en trygg och stödjande miljö.

Var det nån som fnös och sa "inte konstruktrivt"? Passa dig noga säger jag, för den energi och den gemenskap jag kände igår med lokalens alla fantastiska feminister var otrolig. Vi är många, vi blir fler. Vi är starka och vi är arga. Och vi har sett igenom din söndra och härska-teknik. Så passa dig.

Jag ställde mig också upp och berättade lite vad som gör mig förbannad. Det var skönt. Tänkte fortsätta på förbannad-linjen, mest för att tja, jag är lite förbannad just nu. Och det är kul. Och Gu nåådi den som säger jag ska fokusera på det positiva nu för DET VILL JAG INT.

profil13

Gammal bild från typ 2011, fatta vad rött hår jag hade?!

♦ Pär kommer hem ikväll, äntligen! Mmm, jätteäntligen. 19:30 skulle hans flyg vara i Kronoby men HAH. Det är inställt, så nu kommer han till Vasa 21:40 och sen får han ta buss hit. Så han är hemma närmare midnatt. Fyra timmar senare än tänkt.

♦ Jag vet ju inte varför flyget är inställt men eftersom jag är på förbannelse-humör antar jag för att vi som väljer att bo norröver Tammerfors ständigt, ständigt bortprioriteras. Inga tåg och inga sjukhus och nu satan kan man inte få komma hem med ett jävla flyg heller (För det är ju det värsta, att Pär är försenad fyra timmar...)?! Sluta straffa oss already, WE GET IT, ni gillar inte glesbygdn.

♦ Jag är sjukskriven resten av veckan och äter Voltaren. Jag har ett inflammerat muskelfäste under vänsterfoten. Det gör ont så fort jag går längre än mellan sängen-köket-toan och jag får magknip av Voltaren:et. Det känns i och för sig bättre nu och jag fick träffa en jättebra läkare tisdags som jag nästan hade velat krama när jag gick, men nu är jag upp i varv så skit samma!!!!

♦ HBO Nordic suger riktigt balle. Cirka 80% av gångerna jag försöker sparka igång ett avsnitt av vilken serie som helst så stärvar det. GÖR NÅT ÅT DET! Jag vill se era serier, har sett allt på Netflix redan.

♦ Idag sa syrran att mitt hår påminner om Donald Trumps. Jag är inte förbannad på henne för att hon sa det, jag är förbannad för att det är sant. Damn you-på utväxt-frisyr, damn you all to hell.

Vad gör dig förbannad idag?