Eurovision 2017 - SEMI 1

Jag har alltid varit ett stort ESC-fan. Så stort att jag nu fnyser åt Sevvans ESC-lista och så klart gör min egen grej, för jag har också alltid gjort allt för att vara så unik som möjligt. Förr, på den gamla goda tiden, gjorde jag alltid upp ambitiösa kommentars- och infoinlägg inför varje semifinal och final i ESC, men det är flera år sen jag orkat göra det.

Men på allmän begäran (tack Eva och Rosanna för att ni frågat varje år) så återkommer jag nu med konceptet. OBS!!! Orkar inte längre sitta och försöka tyda tjeckiska hemsidor för att få fram massa info om alla artister och jaag har inte heller följt med i "diskussionerna" speciellt mycket, så det här är rätt och slätt vad JAG tycker. Dom med tjock rubrik är dom jag tror kommer gå till final. Fy vad det är läskigt att gå ut med sånt, känns som att hela min trovärdighet står på spel.

Varsågoda, inför morgondagen, tisdagen:

SEMIFINAL ETT

1. Sverige: Robin Bengtsson I can't go on

Det här är väl Sveriges sämsta bidrag sen Las Vegas med Martin Stenmark. Jag tycker Robin är otroligt obehaglig, varför ler han inte, varför sjunger han inte bättre och varför ser han ut att höra hemma på en sitz på Hanken? Usch, blir riktigt riktigt illa mods av den här skiten. Ska jag bli rädd, ska jag bli arg, ska jag spy på det? Jag vet inte. 

2. Georgien: Tako Gachechiladze Keep the faith

Åh, jag har svårt för den här rädda världen-tematiken som VARJE år dyker upp. Det känns alltid som en uppsats skriven av en 13-åring med rubriken "Därför är fred bra". MEN, jag har inte alls svårt för Georgien i ESC, jag tycker om deras märkliga och lite gothiga (så goth det blir i ESC) bidrag. Hade den här låten haft en lite typ... tydligare uppbyggnad hade den varit kickass för jag gillar körerna och dramatiken. Men nu är den lite bättre än medel.

3. Australien: Isaiah Don't come easy

Det är bara en tidsfråga för Australien vinner Eurovision och så kommer puritaner som t ex jag tycka att det är lite fel för att HALLÅ, men okej. De skickar bra låtar varje år, men de väcker liksom ingenting hos mig. Inte i år heller. Snygg, men för snygg låt. Och på tal om snygg, herregud den här Isaiah!!!! OMG drooling. Det är okej, jag är kvinna så jag FÅR objektifiera. 

 

4. Albanien: Lindita World

En till som vill rädda världen här. Förutom att videon till den här låten obegriplig så vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Imponerande röst om den håller live. Kan inte komma ihåg nåt av låten en minut efter att den är över. Albanien går det väl  i och för sig aldrig direkt dåligt för i ESC men jag blir jätteuttråkad.

5. Belgien: Blanche City lights

Den här kanske vinner hela skiten. Även om jag inte vågar lägga mycket pengar på det pga folk älskar Italien av nån anledning. Men tycker det är liksom en bra låt punkt. Gillar rösten och gillar att det känns fräscht. Om den inte kommer till final äter jag upp min hatt. Men kom just på att det hänger rätt mycket av vad dom gör på scen också, det här känns som en typisk låt som kan dö på scen.

6. Montenegro: Slavko Kalezic Space

Eller kanske Montenegro sku ta och vinna hela skiten? Så lycklig jag skulle bli. Älskar den här bögbonanzan. Första gången jag känner mig typ vaken under den här semifinalen. SÅ HÄR ska ESC vara. 12 points!!!! Hoppas jag får dansa till den här många gånger i sommar.

 

7. Finland: Norma John Blackbird

Alltså förlåt men jag tycker det här är så trååååkigt. "Folk" (vet inte riktigt vem de här folken är) säger ju att det kommer gå bra för Finland i år, men idk. Jag kanske inte bara förstår det här men jag tycker det är en snoozefest. Men det kanske uppfattas som riktigt skönt och stilrent efter Montenegro och vinner på det? Vem vet. den är ju liksom inte dålig ba så inte min kopp schlager-te.

8. Azerbajdzjan: Dihaj Skeletons

Först trodde jag Azerbajdzjan skickat Snoop Dogg med Drop it like it's hot, men det här var ju också ganska bra. Känns modern och jag gillar Dihaj, hon är snygg och cool. Skulle vilja ha nåt riktigt överraskande moment ännu, så det blir inte en full tolva men ändå. Bra skit. Eller helt okej skit iaf. 

9. Portugal: Salvador Sobral Amar Pelos Dois

Här smälter jag. Jag brukar ganska ofta ha Portugal som guilty pleasure, men det här behöver man ju int ens känna sig guilty över. Så satans gullo!!!! Skulle de här quirksen kännas bara en gnutta mer spelade skulle jag spy, men nu är det just enough. Plus att jag har ett brasilienskt ex att skylla/tacka för att jag är jättesvag för portugisiska, tycker det är världens vackraste språk. Australiens Isaiah, släng dig i väggen! Rodnar av den här låten, så förtjust blir jag. 12 poäng här också vad fan. Hoppas det här vinner så jag får se hans min då.

 

10. Grekland: Demy - This is love

Glömde bort att det här var Grekland för en stund, vilket är BRAAAA eftersom dom de senaste femton åren skickat samma maskinproducerade låt varje år. Det här är inte jättebra, det är ganska meh, men det är i alla fall nåt annat än vad jag väntade mig. Till final går dom ju självklart för det är ju Grekland.

11. Polen: Kasia Mos Flashlight

Aaah, good old överspelad ESC-dramatik. Det är åtminstone 100 procent varje sekund här alltså. Liv och död. Mycket wailande. Kanske den tydligast influerade av förra årets vinnare. Men nej tyvärr Polen, ni vinner inte. Det är ju ingen låt bakom alla gester?!

12. Moldavien: Sunstroke project Hey mamma!

Moldavien skickar sin största export någonsin - Epic saxophone guy - igen. Kul! Alla älskar väl honom. Kan inte bestämma mig om den här låten är bättre eller sämre än Sunstroke projects förra låt, men den känns i alla fall lite cleanare. Jag kommer alltid heja lite på Moldavien för Vlaicus skull och det gör jag nu också. Och det är faktiskt en helt okej låt!

 

13. Island: Svala Paper

Bra! Det här är bra! Det känns dock lite överstylat, på det där sättet som när Eurovision ska va "hippt" plötsligt. Lite samma som Belgien. Det här påminner jättemycket om nån annan låt, typ från radio, men kommer inte på vilken. Hjälp? Men bra.

14. Tjeckien: Martina Bárta My turn

Varför kan inget va riktigt dåligt?! Allt är ba mellanmjölk och jag har så svårt att skilja låtarna från varandra. Det här så där fint och hon är riktigt snygg och hon har charmig accent och låten är bra men det lyfter kanske inte och ja, vad ska jag säga? Det är okej.

15. Cypern: Hovig Gravity

Nämen, Robin Bengtsson cypriotiske kusin. Det här är totalt ointressant för mig. Tycker Hovig också utstrålar nåt litet obehag och låten är för svag för att rädda min första instinkt av att spy lite i munnen. Jag har så svårt för de här unga kostymkillarna straight outta Hankens festkommitté. Orkar inte. Förlåt för två blows att Hanken i samma inlägg men ni vet vad jag menar.

 

16. Armenien: Artsvik Fly with me

Jag tycker om när det är lite udda och det är det här, så jag tycker om det här. Ganska mycket faktiskt. Vinner det här? Kanske. Jag skulle varken sörja eller bli förvånad. Snygg video också! Nej, det här är riktigt bra. Wohoo!

17. Slovenien: Omar Naber On my way

Ja, det var ju pisspausen då. Falsk sång och jättetråkigt och tja. Inte så mer än så. Förutom att han också är en sån där "skön snubbe" i kostym. Ugh. Jag vill dock inte spy när jag ser honom för jag tycker lite synd om honom pga så dålig låt och det är tydlgit att han utstrålar att han aldrig fått va med i coola gänget :´-(

18. Lettland: Triana Park Line

Om trummisen klipper av sig manbunen kan jag tänka mig rösta på det här. Kan vi inte bara kollektivt ta varandra i händerna och gå vidare från manbunen nu? OKEJ?! Hur som helst, också en ganska modern och fräsch låt. Men är det en scenlåt, är det en ESC-låt? Jag vet inte. Men jag vet inte om det är relevant längre.