Eurovision 2017 - SEMI 2

Här är då mina kommentarer inför andra semin. Det här är ett mycket svagare startfält så ni som fortfarande är chockade att Finland inte gick vidare (varje år, varje år...) kan ju trösta er med att de kanske hade haft en större chans här. De tio med större rubrik är mina tippningar vem som går till final. Förra semin tippade jag sex av tio rätt. Inte bra, men det är ju det som är det fina med det här. Att det kan lite hur som helst.

1. Serbien: Tijana Bogićević In Too Deep

Jag tycker det här är en helt okej låt. Ganska catchy. Men jag vet inte riktigt vad mer jag ska säga om det. Jag hoppas på ett fint scennummer. Tycker att den påminner om det svenska barnprogrammet Boktipsets signatur på sina ställen. Vet inte om det är bra eller dåligt. Tycker hennes smink i videon är uner all kritik men det är ju bara min åsikt.


2 Österrike: Nathan Trent Running On Air

Det här är ju min hatlåt nummer ett i år. Blir som ba riktigt provocerad av den här skiten. Det är typ min least favourite musikgenre nånsin. Glad och trallig pojke. Fy. Är dock rädd att folk kommer rösta på det här men snälla, om jag får bestämma, gör inte det.


3 Makedonien: Jana Burčeska Dance Alone

Den här gillar jag! Har gått och nynnat på den ett par veckor redan. Skulle nog bli förvånad om den gick och vann, men den måste nästan komma till final. Tycker den är bra blandning av klassisk schlager och modern danslåt. Kvällens första favorit.


4 Malta: Claudia Faniello Breathlessly

Powerballad med betoning på power. Och ballad. Jag är ganska lite smygsvag för sånt här, men det är inte riktigt tillräckligt bra för att mina Celine Dion-känsliga nackhår ska resa sig. Men ändå, lite mäktigt är det. Hoppas hon är lite mindre stel på scen än i videon, hon ser lite skitnödig ut där.


5 Rumänien: Ilinca och Alex Florea Yodel It!

Vad kan jag säga om det här som inte redan blivit sagt? Årets mesta bidrag, på gott och ont. Det är ju så otroligt smaklöst och dåligt och absurt på alla sätt och alldeles, alldeles... underbart. Räknar med att se det här på topp tio. Och jag kan inte låta bli att gilla det. Det är ju så. Det går inte att värja sig.


6 Nederländerna: O'G3NE Lights and Shadows

Det här ju the anti-dote till Rumäniens bidrag. Så snyggt och vackert och helt jävla själlöst. Det finns inget här som närmar sig hjärtat på mig heller. Låten kanske skulle vara okej som sjunde låt på en The Corrs-skiva från 98 men här - N.E.J. Enda bra med detta är att de är så satans snygga.


7 Ungern: Joci Pápai Origo

Först hatade jag den här låten men ju fler gånger jag lyssnar på den desto mer tycker jag om den. Den har nästan blivit en av mina favoriter här ikväll. Förutom rap-delen då som är helt horribel och ännu värre i scenversionen som finns på YT. 


8 Danmark: Anja Nissen Where I Am

Om jag skulle få bestämma skulle hon få en tolva bara för den där charmiga gluggen i tänderna <3333 Och det är här en av mina stora favoriter ikväll, låten är kanske ingen Euphoria, men tillräcklgit bra för att jag ska vilja yla med i refrängen. En storslagen ljushow på scen och jag är all aboard. Jeg kan nog godt lide denna eller vad det heter.


9 Irland: Brendan Murray Dying to Try

Väntar ju fortfarande på Irlands stora comeback. Det här är knappast it, men jag gillar det. Tycker väldigt mycket om hans röst och även om jag har svårt för glada och tralliga pojkar så gillar jag sorgsna små pojkar med gonbrynen så här ⁄.  .\ om ni försåtr vad jag menar.


10 San Marino: Valentina Monetta & Jimmie Wilson Spirit of the Night

Ritki B. De känns stressade låten igenom och refrängen existerar knappt. Jag orkar inte säga så mycket mer om den här låten, den är som inte ens rolig att hacka på :((((


11 Kroatien: Jacques Houdek My Friend

Spyreflex gånger 1000. Folk brukar gillar operainslag i ESC-låtar men det är inte min grej. Not at all. Andra saker som inte är min grej: rädda världen-tema, videor där man skriver ner lyricsen, "mjuka" "känslosamma" män med rockskägg, Albert Einstein-citat. Allt detta har den här låten. Alltså hatar jag den. 


12 Norge: JOWST feat. Aleksander Walmann Grab The Moment

Norge ba hmmm, Kygo har ju haft stora framgångar lately... Och så skickade dom nån off brand-version med en neonmördarmask. Jag skulle gärna tycka det här är bra men jag gör inte det. Jag hatar inte den på samma sätt som jag hatar t ex Österrike men jag tycker den är lame.


13 Schweiz: Timebelle Apollo

Snygg klänning (i videon iaf, hon kan ju se för fittig ut on stage, det får vi se). Och en ganska bra låt. Även om jag vid det här laget börjar bli så där eeeeh vi har hört det här 2 000 000 ggr redan i år. Dessutom känns det som att hon är en mindre imponerande sångerska än Danmark. Men helt okej. 


14 Vitryssland: NAVI Story of My Life

Mmm, Urban Outfitters-americana har finally kommit till Vitryssland. Och som vanligt när nån "trendig" genre ska presenteras i ESC så blir det överstylat och pinsamt, som när Lotta Engberg rakar sidecut. Jag kanske hade gillat låten lite bättre om den paketerats bättre men nu blir jag ba trött.


15 Bulgarien: Kristian Kostov Beautiful Mess

En till tandglugg! Och ett par till /. .\ -ögonbryn. Snygg video. Gullig pöjk. Men låten kunde varit lite bättre, även om den är långt ifrån nån av de sämsta ikväll. Den fastnar bara inte på mig. Går den vidare är det nog bara på rent och skärt charm-röster. Och det skulle ju inte vara första gången.


16 Litauen: Fusedmarc Rain of Revolution

Hon som sjunger ser cool ut även om hennes rörelsemönster känns lite spelat. Lite Scenkonst så där :---) Hon känns lite som nån som skulle beskriva sig själv som "sprallig", vilket är det värsta jag vet. Det enda som är värre än folk som är spralliga är folk som beskriver sig själva som spralliga. Låten? Tja, den är väl inte så bra den heller.


17 Estland: Koit Toome & Laura Verona

Jag vill ju gärna tycka om Estlands bidrag pga grannland och att alla har roliga namn där plus att de brukar kunna vara bra. Jag föröker verkligen lyssna på det här med ett leende på läpparna men plötsligt sitter jag och tänker på nåt annat. Inte ett bra tecken. Dessutom har de en sån där Laila Bagge-rockig image. Vilket jag så klart - hatar. Hatar allt.


18 Israel: Imri Ziv I feel alive

Ja, det var ju den här. Förutom att man så kalrt kan diskutera hur "opolitiskt" det är (ESC ska ju va opolitiskt, vad det ens betyder, för allt är väl för fan politik sist och slutligen?) att låta Israel tävla helt oifrågsatt men let's not get into Palestina-Israelfrågan nu. Låten lyfter aldrig men är HELT OKEJ. Har sagt helt okej way too many times nu.