Fem saker

Hittade den här listan hos Ida och den känns som en lagom mjukstart i mitt nya bloggande v 2.0. Dessutom är jag på väg till Vasa NU så några djupare analyser har jag inte tid med. 5 saker jag brukar säga

- men heeerregud... - no ere nu saaatan! - ska ni ha maten? Ska mammas lilla bebisarna ha maten? - GOMORRON! (Vi hälsar alla väldigt högljutt och glatt på varandra på jobbet, nästan lite tvångsmässigt) - So's your face.

5 saker jag brukar tänka

- jag orkar inte med det här/hen här/stiga upp. - men tänk ba Ellen, så fort du kommer hem från jobbet kan du lägga dig ner igen och sova igen, hela dan fast... - det skulle va gott med chips. - usch. - det är nåt jag glömt...

5 saker jag brukar drömma om nätterna

- att min familj är i fara och jag inte kan rädda dem - ljud som blir högre och gällare hela tiden - att jag gjort något jag har riktigt morkkis för, t ex mördat en tant (senaste exemplet) - om människor jag känner som dött, alltså att vi ses eller pratar. - att jag är gravid

5 saker väldigt få personer vet om mig

- jag är tredje största bebisen som någonsin blivit född på Jakobstads BB. Brorsan är största. Jag var över 6 kilo och 57 cm. - jag talar för mig själv väldigt ofta och inte sällan på offentliga paltser, vilket gör att jag eventuellt kan verka lite galen ibland. - jag har varit sambo en gång, när jag bodde i Hannover. Han heter David och det slutade inte så vackert.jag har ganska svår grod- och paddfobi. Har också fobi för bestick. Förutom såna där vanliga rädslor som typ krig och svält och Alexander Stubb. - jag har en gång studerat svenska i Åbo, men har knappt några studiepoäng för det och ingen examen. Mådde svindåligt och klarade inte av något alls typ. Ändå bodde jag där i nästan två år. Har även studieskulder som jag fortfarande betalar av från den tiden eftersom jag inte fick ihop de där studiepoängen. Fram till jag började på LittSkap kunde jag inte ens tänka på Åbo utan att få ångest. Nu tänker jag på Littskap, vilket är betydligt mycket behagligare.

5 saker jag älskar att göra

- vakna tidigt en helgmorgon, ha inget på schemat, ligga och läsa på soffan hela förmiddagen med en stor kaffekopp och radio Vega i bakgrunden. - äta god mat nån annan lagat åt mig. - leka med små barn jag känner, tycker inte om främmande barn. - gå på loppis. - iaktta och spionera på människor.

5 saker som jag vill ska hända innan året tar slut

- jag vill skriva klart the goddamn bok - jag vill se lite ställen jag inte sett förr - jag vill få tummen ur och göra saker jag tänkt på länge, typ börja motionera regelbundet och göra en budget, skaffa ordentliga försäkringar och annat tråkigt vuxenkrafs. - jag vill få upp bloggstandarden till vad den var i fornstora dagar. - jag skulle vilja bli kär, men jag håller inte andan. Är lite kräsen.

5 saker jag beställer utomlands

- Lush-produkter pga billigare från England - eeeh, beställer inte så mycket från utlandet, men köper alltid godis, apoteksprodukter och modetidningar utomlands. Eller frågar efter som tuliaiset om nån åker nånstans.

5 saker jag saknar i min garderob

- en perfekt vit skjorta - ett par hela strumpbyxor - en (snygg) kostymdräkt - tillräckligt många svarta t-shirts - ytterbyxor och jacka man kan åka pulka i. Alla mina vinterplagg är typ loppiskappor och fuskpälsar.

5 saker som doftar underbart

- Jean Paul Gaultiers Le Classique + mentholcigaretter. Hej signaturdoft! - lavendel. - pannrum, speciellt fammos. - kanel. - friskluft och ved.

5 saker jag vill bli bättre på

- svara i telefon. Eller vill jag bli bättre på det egentligen? Ganska skönt att vara onåbar. - spara pengar. - avsätta tid för mig själv. - sjunga rent. - rensa hemma.

5 saker jag skrattar åt

- mina egna skämt - Parks & Recreation och 30 rock - kiss och bajs-skämt - när någon ramlar eller halkar - perfekt tajmade bitchiga kommentarer (d v s mina egna skämt)

5 saker som gör mig till mig

- min självdistans - min empati - min social förmåga - min ödmjukhet, HAHAHA jk jk jk, läste bara just vad jag skrivit utan att tveka heller tills jag insåg att frågan inte var 5 BRA saker med mig själv, men vad fan. Det är väl härligt att kunna tycka om sig själv och stå för det. Jag ser ju ingen annan som står i kö för att lista fina egenskaper hos mig så då gör jag det själ. -  min förmåga att ta plats - mina svaga nerver.