Feminism hjärta humor lika med sant

Hej peeps, hoppas ni som jag lyckas njuta av att solen lyser idag. Väderprat är kanske bäst kept away från sociala medier, men det är ju svårt att inte känna sig liiite mer levande när himlen är blå som en Thomas Ledin-låt och man kan ha på sig vårjacka utan att dö.

Den här veckan instagrammar jag på Finlandsvenska feministers instakonto -> @fi.sv.fem 

Jag har inte lyckats posta nåt särdeles genomtänkt eller revolutionerande där (ÄNNU!!!) men i likhet med cirka alla internetanvändare tycker jag ju om att säga vad jag tycker. Eftersom jag har 100% rätt i de flesta frågor. I alla fall, härom dagen postade jag detta:

------------------------------------------------------------------------------------------------

18339286 10154748623119107 1952652901 o

Här sitter jag och himlar med ögonen. Vad himlar jag åt nu då? Jo, åt alla som använder feminismen som ett "kolla-va-snäll-jag-är-kort". Newsflash: man kan fortfarande va ett rövhål och ändå feminist. Att va feminist kräver ingen extra känslo-gen som automatiskt gör dig till en bättre människa. Därför har jag svårt för det här "det finns en särskild plats i helvete för kvinnor som inte hjälper kvinnor". I'm all 4 systraskap men jag känner nödvändigtvis inget systraskap med "systrar" som inte i övrigt delar mina åsikter. Jag vill inte hjälpa nyliberala feminister trots att de är kvinnor och jag kanske hamnar i helvetet för det då, SORI NU BA. För att inte prata om företag som profiterar på feminismen eller dudes som raggar genom att berätta hur feministiska de är. Jag ba ???/@din.bff.ellen

--------------------------------------------------------------------------------------

Det här är verkligen en av mina starkare övertygelser på senare år. Jag behöver inte hjälpa mina medsystrat och -syskon om de inte håller på med bra skit bara för att FEMINISMEN LIKSOM. Jag står gärna enad med likasinnade, men det behövs mer än ett "girl power"-skri för att jag ska känna släktskap.

Men. När fellow feminister håller på med bra skit så tycker jag man ska stöda, uppmuntra och hjälpa om man kan. Det här är verkligen en åsnebrygga if there ever was one men; ni har väl inte missat att Familjen kaos kommer till Wasa Teater nästa vecka? Jungas Linntsu har skrivit om det t ex HÄR.

Det här är för övrigt inte ett sponsrat inlägg, jag vill bara lyfta nåt jag tror ni inte vill missa. Jag har skrivit om systrarna Kronlöf ett par gånger förr och tipsat om deras humorserie Full Patte som gick på SVT ett flertal gånger och nu vill jag också tipsa om deras föreställning Familjen Kaos (det är dom plus Thom Gisslén) som alltså visas (sätts upp? vet ej korrekt verb här) på Wasa Teater nästa vecka, fredag 12:e och lördag 13:e. Jag och Pär köpte biljetter till föreställningen på fredag för ett par dagar sen och jag ser så fram emot det!!! Full Patte finns kanske på Öppet Arkiv ännu på SVT play, men det har man ju inte tillgång till här på sidan men på Youtube finns några klipp man kan kolla än. Som typ det här:

[embed width=480 height=270 class=left thumbnail=https://i.ytimg.com/vi/Xj0Dbpe9G_w/hqdefault.jpg?r=37308]http://www.youtube.com/watch?v=Xj0Dbpe9G_w[/embed]

Jag och Pär ska alltså gå på fredag. Är det nån annan som är på väg då? Om ni inte köpt biljetter redan, kan ni inte göra det? HÄR kan ni läsa mer om föreställningen. Tror det kommer bli så jävla bra. Eftersom vi är så jävla goda medborgare ska vi åka kollektivt till Vasa (aka vi har inte bil så det blir buss :---)) och har därför ett par timmar både före och efter föreställningen att slå ihjäl. Vill nån träffas på en öl/kaffe/? Vi kan prata feminism och humor eller bara typ... visa våra favoritklipp på gulliga djur Youtube. Hör av er! Jag är så pepp på det här!

På tal om humor som feministiskt vapen så är det nåt jag eventuellt tänkte posta nåt om på fi.sv.fem i veckan. Och så hör allt ihop i livets stora blogginlägg-cirkel. Aaaamen.