Från loppisveckan som gått

lop1

Hej alla barn! Här är en gullig bild av mig och Viola. Myzzz. Mammsen och Nortti (Noras självklara finska smeknamn) var ju som bekant här en vecka och modersbesök brukar betyda ett par saker. Bl a att jag får åtminstone ett orationellt nervsammanbrott, många kiss och bajsskämt men också mycket loppis-shoppande. Inte för att jag inte ägnar mig åt den sporten de resterande 51 vekorna i året, men ja, det intensifieras något med mor min vid min sida. Tänkte bjuda er på en kavalkad av fynd.

lop4

De här fyndade jag inte själv, men Julia och mamm hittade dessa nästan som nya Doc Martens åt mig. Helt okej, med tanke på att jag betalade en tiondel av ursprungspriset. Att de är nästan som nya märks speciellt av skoskavet jag fått av dem :(((. Men skit i skoskav, nu är jag en i gänget igen, mamm, Nortti och Julia har alla sportat Docs i flera år nu.

lop2

Släpade hem några liter böcker förstås, bl a två snygga Selmisar.

lop3

I söndags var vi i Evijärvi på loppis och strax innan vi gick till kassan ryckte jag till mig denna oumbärliga pappershållare i ren desperation för att jag inte fyndat mer. Är dock ganska nöjd, ser det här som mitt första steg mot ett mer organiserat liv. Och se där, som av en slump, Jens Lekman-brevet längst fram.

lop7

Den här väskan fyndad jag också i Evijärvi. Alla utom jag enades om att den var skitful och mamma sa att den är "Gran Canaria 87" vad det nu betyder, men jag tycker den är fjällig och fin. Syns inte så bra på bilden men den är alltså svart och (flagnad) brons. Känns som bra mix mellan punk och art deco. Täcket som figurerar i bakgrunden är också ett loppisfynd för två euro.

lop5

I veckan tog jag och brorsan också tillvara på allt det som Petter lämnat kvar efter sig när han flyttade tillbaka till GBG. Som att gå på loppis men gratis och finare. Jag tog bl a den här dinosaurien (vars svans man kan blanda drinkar med som partytrick fick jag som tips av Petter). Förutom dinosauren tog jag ett par krukväxter, en gammal bakspegel från en bil, en ficklampa utan batteri, en hängmatta, en handspegel och två andra plastdjur. Allt absolut nödvändigt ofc.

lop8

Bästa fyndet i denna veckolånga loppisorgie var nog ändå Whitney. Husgud osv. Inte för att jag har en vinylspelare men att.

lop6

De här är heller inte köpt på loppis, men ändå! Jag har äntligen köpt egna tarotkort. Så nu är jag Sabrina the teenage witch minus teenage. Lär mig fortfarande, men jag är nog en naturbegåvning inom det spirituella. Tror jag.

lop9

Det var allt. Så här coola var vi mellan loppisarna. Notera mina träskor. Nu har Nikko väntat en kvart på att jag ska blogga färdigt så nu ska jag umgås med honom. Tack och hej.