Fredagsfluff

mat3
mat4
mat5

Efter att jag hade jobbat idag drack jag, syrran och brorsan kaffe hos mig. Jag och Julia tränade på selfies på balkongen, emedan vår bror vägrade. Han är inte selfie-typen.

Som vanligt dör mitt sminkintresse ut i mitten av juni för att inte återvända före september typ. Men det är så skönt utan smink på sommaren. Också bra för själen att vara osminkad tills det inte känns som en grej att vara osminkad lägre. Smink är ju skitkul, men det ska ju inte kännas som ett måste.

Hur som helst fick vi inte till några bättre selfies än det här, så vi tröttnade ganska snabbt.

mat2

Istället lagade jag mat. Jag har alltid tyckt om att läsa recept och kokböcker och se på matlagningsprogram och läsa matbloggar och äta mat förstås, men den senaste tiden har intresset blivit näst in till maniskt. Idag gjorde jag en sallad med jordgubbar, cantaloupe, feta och rödlök. Blev helt gott, men kanske inte så matigt. Borde ha stekt nån tofubit eller nåt med, men whatevz.

mat1

Och vad spelar det för roll, när det var efterrätten som var viktig idag. Gjorde Dumlefluff med jordgubbar. Dumlefluff är kanske den enklaste efterätten man kan tänka sig, men ganska tidsdryg. Det du gör är att smälta Dumlegodis i uppvärmd grädde och sen ska det svalna. Det måste vara riktigt kallt innan du kan vispa upp det, som är nästa och sista momentet, för annars skär det sig (som hände lite idag, heh). Så det tar ett par timmar. Men när du vispat upp det är det bara strö lite flingsalt på och servera med t ex jordgubbar. S.K.I.T.G.O.T.T.

Resten av fredagen ska jag inte göra så mycket. Klippa lite tovor ur Violas päls, läsa lite och kanske åka och bada. Om jag ork.