Guldkanter, vardaglyx; sånt jag fotat på senaste

IMG_3041
IMG_3035

Hatar uttryck som guldkanter i vardagen och vardagslyx, det faller inom samma nötta klyshkategori som höstmys (föreställer mig att dessa uttryck sägs med en stor stickad halsduk sådär gulligt virat kring halsen, ni vet Nanna-style) . Egentligen hatar jag allt som passar som vägg-ord eller som skrivet på kaffekoppar. Fy satan. Men nu kom jag inte på nåt annat sätt att få alla bilder ur min kamera den senaste tiden inom samma inlägg, så here you go, mina "guldkanter". Eller "höstmys".

De senaste veckorna har det varit ett internationellt umgänge. Förutom Nikko från Kokkola så har vi hängt med Fine från Tyskland och Vlaicu från Moldavien. Sträck upp en hand den som känner nån från Moldavien? Nä, precis, tänkte väl det. Moldavien är känt för att vara Europas fattigaste land (en medellön på 150 i månaden, fatta pinsamt när en själv sitter och klagar på att en inte har råd att köpa Dior-mascara varje månad) och The Epic Sax Guy. Som Vlaicu är bekant med! You can't make this shit up. Älskar verkligheten ibland. Tyskland är väl känt för fotbolls-VM 2014 och tvivelaktig politisk historia. Kokkola är inte känt alls.

IMG_3045

Mitt recept för att lyckas med internationellt umgänge; blanda upp med valfritt antal Larsmo-bor. Jag tog Mia och Henkka. Så umgänge - det är en #guldkant.

IMG_3051

Katter är också en #guldkant. Bäst är de när de ligger och sover på barn & ungdomshyllan (vem har inte en sån?) bredvid Dumbledore.

IMG_3052

Eller när de är nyfikna på kameran. Alltså Viola <3.

IMG_3054

Små presenter av släktingar är definitivt en #guldkant. Speciellt om släktingen i fråga vet att en älskar Borta med Vinden. Tack faster! (Förresten, min bror har börjat skriva egna vitser. Så här går en "Vem är den snabbaste släktingen? Faster". Och en annan (funkar bäst på dialekt) "Vilket ben i kroppen festar mest? Rejvbejni". To be continued...)

IMG_3049
IMG_3058

Mat är också en #guldkant. Bäst är det ju förstås om en slipper laga skiten själv. Bild ett visar en uppvärmd tallrik snålsoppa från jobbet - nothin' snålt about that. Soppor är ju dessutom godkänt som höstmysmat. Bild två visar min lyxmiddag i onsdags. Jag blev nämligen sktiförkyld och febrig och fick stanna hemma ett par dagar. Ragnar och Ellu piggade upp mig med att handla hem mat åt mig OCH laga mat åt mig. Det är #guldkant om nåt är #guldkant, vänner som tar hand om en när det behövs.

IMG_3031

Kaffe vid fammos = always #guldkant.

IMG_3047

Tatueringar är ju verkligen #guldkant, eftersom en gör dem så sällan. Jag gjorde en ny i tisdags, men jag har inte orkat ta bild på den pga blev sjuk dan efteråt och nu är den skorvig och ful, så ni får vänta. Istället kan ni njuta av syrrans nyförvärv.

gold_704_1039105a

Saker som också är #guldkant, men som inte fastnat på bild (det här kommer upp om man googlar guldkant): Baby-regn i bekantskapskretsen. Inom en vecka har inte en, utan TVÅ av mina närmsta fått barn. Fint med bebisar. Att bli frisk efter flunssa = #guldkant. Min nya playlist på jobbet som ni kan följa HÄR är också lite #guldkant. Och att det är en vecka precis till min födelsedag... Inte så #guldkant p g a ålderskris (ni vet gruppen All my friends are having babies, I'm having hangovers? Det var jag som grundade den) men #guldkant tack vare en guldig födelsedagsfest. Att läsa nyöversättningen (oekj, två år gammal, så inte sååå ny) av Orlando i lagom feberyra är dekadent svag dam vid sekelskiftet-feelis- #guldkant.