Hatlistan

Hej och hatfylld måndag på er! Den här listan hittade jag hos Polichinelle (för övrigt mycket bra blogg för vegetarisk vardagsmatsinspiration) och jag tyckte det passade bra på veckans mest hatade (?) dag.

Min äckligaste mat.

Fryst paprika-majs-ärtblandning. Aubergine och svamp i stora bitar p g a klarar ej konsistensen - som att tugga på nåns öra?! Mannagrynsgröt. Cirka all yoghurt utom naturell, grekisk och turkisk.

Fika jag tackar nej till.
Frukt- och bärkräm. Tycker det är regelrätt vidrigt, speciellt om det är klimpar, eller ännu värre hinnor i det?! Tycker också pannacotta är lite obegripligt. Memma, men det är för fan inte dessert, det är knappast mat.

Hatväder.
Gillar inte när det är för varmt och stillastående. Hatar när det är varmt och fuktigt i luften, så där strax före åska. När det smälter och fryser om vartannat och alla vägar blir som skridskobanor och man halkar och bryter ryggraden och dör på väg till jobbet. 

TV-program jag aldrig skulle titta på.
Reality-teve från sjukhus eller ännu värre djursjukhus. Fattar inte vad underhållningsvärdet ligger i att se nån stackars familj gråta över att kaninen Pelle har cancer. VARFÖR?! Krydda det dessutom med blodiga operationsscener och jag vill bara spy. Och alla de här programmen, typ Kanadas farligaste lastbilsvägar och Auktionskungarna i Dallas och allt vad det är som kommer på de här två miljoner specialkanalerna - vem ser på dem?! Annars följer jag sällan med talangjakter typ Idol, men jag kan inte säga att jag aldrig skulle se på dem.

Då tappar jag humöret helt och hållet.
Förutom klassikern: kommentarsfält på internet som jag inte klarar av alls längre så är det när de där små onödiga sakerna går emot mig. Typ dammsugarsladden rycks ur, tröjärmen fastnar i handtaget, datorn jävlas, jag tappar nåt. Såna saker kan jag skrika rakt ut av. Eller när katterna har ner nåt i golvet och det går sönder.

Sämsta musiken.
Kan lyssna på det mesta som har nån slags energi eller känsla i sig, eller hur jag ska säga. Hatar väl sällan nån hel genre men okej, jazz är så inte min påse chips. Speciellt inte typ fusion. Jag ba... Va? Eller rock egentligen. Två gitarrer, en bas och ett trumset säger mig inte så mycket. Men jag gillar punk och jag gillar indie. Gillar inte metal, speciellt inte om det är med operasång typ Nightwish. Har även svårt för reggae ibland, eller okej, har svårt för människor som lyssnar på reggae. Newsflash: ni är inte sköna typer. Medeltidsgrejer är också ett stort jävla nej tack från mig alltså. Orkar ju inte en sekund med Laleh. Är sjukt trött på folk som hyllar Queen. Coldplay ger mig psykopatvibes.

NEJ OKEJ NU KOM JAG PÅ DET!!! Det värsta i musikväg jag vet... *drum roll*... "avskalade" "lågmälda" gitarrversioner av poplåtar. Nästa dude som spelar gitarr och blundar när han gör "sin" version av We found love på Youtube kommer jag hunt down och tvångsmata honom hans gitarr. Orkar ejjjjjj.

Tycker om hur jag startade den här harangen med "Kan lyssna på det mesta", lolololol. Självinsikt noll.

Värsta tiden på dygnet.
Strax efter lunch på jobbet. Vill bara lägga mig ner och dö i nån timme.

Mitt sämsta humör.
När jag måste förklara saker åt folk. Speciellt om jag är hungrig. Eller nyvaken.

Sämsta grejen jag äger.
Shit, svår fråga. Köpte en primer från e.l.f. för inte så länge sen som visade sig vara ungefär lika bra som hundbajs.

Värsta personlighetsdragen.
Aaah, where to begin. Finns så många drag i människor jag hatar. Men skenhelighet och självgodhet är ju självklara favoriter. Folk som slickar uppåt och sparkar neråt - det märks och det är inte smickrande, kära ni. Folk som använder härskartekniker i debatter - gå und dö, bitte. Folk som är otrevliga åt servicepersonal - ni suger. Men brist på självdistans på alla möjliga vis är ju ändå juvelen i den krona som är mänsklighetens hela jävliga spektrum.

Så där då! Då har jag gjort mitt för att sprida lite ljus i mörkret denna måndag :))))) Om ni fyller i listan själva, länka gärna så får jag läsa! Älskar att läsa när folk blir upprörda över saker, det blir så äkta på nåt vis *myser och sveper min dalmatinpäls tätare om mig*