Hej från Pargas!

IMG 4276

Ligger i ett kolmörkt och tyst hotellrum, det enda sällskapet jag har är bordsfläkten som susar bredvid mig.

Ikväll debuterade jag som programpunkt, jag deltog i ett samtal om bloggande på Pargas bibliotek. Är himla glad att jag blev bjuden hit, har aldrig varit i Pargas förr. Det är mest en gata med några gatukök, en R-kiosk och en Andelsbank, men längs med gatan rinner en fin liten å. Påminner lite om Nykarleby - eller så är det bara för att marketen här bredvid hotellet inte är K eller S, utan M.

Samtalet ikväll gick bra, det var jag och Lungan i stormen-Pernilla. Eller jag tror det gick bra, det är svårt att utvärdera sin egen insats såna där gånger. Jag känner mig alltid så socialt inkompetent i nya situationer och jag är hela tiden rädd att jag låter å ena sidan för stöddig och å andra sidan för mjäkig. Å ena sidan babblar för mycket och andra sidan inte får nåt sagt. Jag skulle så väldigt gärna va en sån där behaglig och självklar människa som folk blir lugna och glada av, men jag tvivlar på att jag är det. Jag är för fladdrig.

Det var på sätt och vis skönt att det var noll bekanta ansikten i publiken, men mitt i nån harang om hur mitt bloggande har påverkat min självkänsla såg jag käraste Antin - min gamla handledare från LittSkap - kika fram i publiken och då var det ändå skönare. Blev väldigt glad att se henne även om jag säkert inte uttryckte det speciellt väl. Ibland är jag rädd folk ska tro jag går på kokain, jag kan bli så stirrig och ofokuserad i sociala situationer som inte är hundra procent vardagliga för mig.

Ibland undrar jag vem jag hade varit om jag varit mindre neurotisk. Allt det här jag intalat mig att jag inte tycker om - resor och stora städer och folk - är det bara rädslor och fobier?

IMG 4286

I slutet av kvällen fick jag en sydväst. Pär sa att han tror det är för att jag är i sydvästra Finland, men jag tror bara att det är underskattad sorts hatt. Känner mig som Malin i Saltkråkan med den.

Så fort kvällen var slut gick jag hemåt - mot hotellet - längs med ån. Skulle inte förvåna mig om jag är enda gästen på hotellet i natt. Kommer antagligen somna tidigare än vad jag gjort på flera veckor ikväll. Det ser jag fram emot. Imorgon bitti åker jag in till Åbo och sen hem på eftermiddan. Behöver inte byta tåg en enda gång.