Höstlistan

IMG_3075

Den här bilden är en hommage till Ida, som jag också stulit den här listan av. Tänkte jag skulle ta en precis likadan bild som henne och freak her out, men jag kom ihåg bilden lite fel, plus att jag är cirka 1000 gånger sämre fotograf. Här är orginalet.

Beskriv din höst med tre ord. Välkommen, färgglad och inspirerad.

Vad är det bästa/sämsta med hösten? Allt är bäst. Jag älskar att allt lugnar ner sig, att rutinerna kommer tillbaka, att det blir kallare, att det är okej att sitta inne och se på tv igen, att bokutbudet är fantastiskt, att man tror på alla löften en ger sig själv en liten stund, att det är vackert i naturen och alla väder är typ vackra, att kidsen måste till skolan och slutar köra moped runt mitt hus hela nätterna (hej mommo), att jag fyller år, att det är så matnyttigt och förstås alla höstkollektioner och september issues av alla modetidningar.

Hur höstmyser du? Böcker, katter, nya te-sorter, rödvin och tv.

IMG_3072

Dina 3 bästa hösttips - alla kategorier?  Ät ett äpple direkt från trädet, även om du är allergisk, bojkotta Halpa-Halli och deras julhysteri & Tom of Finland-vägran och gå på bio en eftermiddag ensam.

Hur ser din höstoutfit ut? Star Wars-långkalsonger och stor t-shirt + filt.

IMG_3073

Har skol/jobbstarten fört med sig några insikter? Det är fjärde hösten jag är här nu på After Eight, så insikterna kommer inte så ofta längre. Men LittSkap-starten gav mig inspiration och insikten om att det inte alltid behöver gå skitbra för att det ska gå. Och så insåg jag att jag ska lägga mitt romanprojekt på hyllan fram till november i alla fall, annars kommer jag inte hinna med alla andra texter jag ska skriva i höst. Skrivuppdrag = så sjukt roligt!

Vad har du på TO-DO listan just nu? Två skrivar-deadlines, städa lägenheten för helgens festande, handla inför helgens festande, fixa vegemat åt mig till fredagens personalkväll.

Några tips på hur man botar höstdeppigheten? Jag är mer än vårdeppare, blir mer energifylld den här årstiden, men okej. Släpp tankarna om allt du borde för att få en sån fin höst, fuck svampplockning och bärplockning och ruskapromenader om du inte känner för det.  Eller så går du ut och plockar lite bär. Jag vet inte, kan inte svara på den här frågan, hösten är ju skitskön. Saknar du sommaren så tycker jag du ska bli skitfull nån random fredag med nån du tycker om.

IMG_3067

Vilka serier rekommenderar du att följa?Eller kanske någon sevärd film? Nya säsongen Downton Abbey och Veronica Mars-spinoffen Play it again, Dick ser jag fram emot. Och alla bra SVT-produktioner som återkommer; Babel, På Spåret, Historieätarna... I filmväg vet jag inte, men Yle Teema har  nån bra dokumentär eller film nästan varje dag. Vilka bloggar frossar du i för tillfället? Ingen, har ni tips? Vad är den höstigaste maträtten? Kolhydrater. På längden och tvären.

IMG_3071

Var hänger du helst under helgen? Hemma eller med vänner. Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden? Nej, inga konkreta planer, men Köpenhamn över nyår är på tal. Hur förbereder du dig för vintern? Kolhydrater. På längden och tvären.