I min väska

IMG_2945

Just nu hittas dessa tre böcker i min väska. Inte kaffekoppen, den hittas titt som tätt i min hand på jobbet, så den fick vara med i alla fall.

IMG_2948

Kerstin Ekmans Händelser vid vatten har jag just påbörjat, den kändes precis lagom kuslig i sommarvärmen. Dessutom har den den där gömd-skatt-i-bokhyllan-på-villan-patinan som jag är förtjust i, speciellt sommartid. Vintertid ska böckerna helst vara nya och obrutna, fortfarande varma från AdLibris-paketet. Sommartid får gärna sidorna vara vattenmärkta och pärmarna lite sönderälskade. Kanske gamla hundöron också. Och pockets vars pärmar lätt nuddar varandra! Förresten ska jag snarast läsa mera Kerstin Ekman, hon är skön.

IMG_2954

Guldiga anteckningsboken är från Urban Outfitters, köpte den pga rea och guld, för att göra en lång historia kort. Den fungerar som min dagbok. Skriver ytterst sporadiskt och ibland helt osammanhängande, men jag brukar kunna plita ner någon mening jag tycker borde vara med i nån av mina böcker nån gång. Den ful-lila (en färg jag hatälskar) Moleskinen köpte jag på Akademibokhandelns utförsäljning i Helsingborg för en spottstyver. Samlar alltid på mig anteckningsböcker och hittar man billiga Moleskines slår man till. Eller i alla fall jag gör det.

IMG_2955

Och alla samsas de i min favorit-tygkasse, den med Katarina Taikon-illustrationen som Mikki gjort. I den finns också pennor, sminkväska, plånbok, solglasögon, cigaretter och för tillfället en liten bit av min visdomstand som jag bet av i måndags när vi kollade OITNB (sett hela säsong 2 nu, HERREGUD, can we plz talk about it) . Vet inte riktigt vad jag ska göra med den, så den ligger nu där. Känner mig som Pensatucky när tänderna börjar ramla ur käften på en. Genetics mostly.

Idag har vi grälat om det heter sprittusch eller inte på jobbet (jag menar att det gör det, för "tusch" är färgglada barnpennor, sprittusch är alltså permanent marker-pennor) och ikväll kommer sista avsnittet Full Patte. Före det ska jag gå till bibban.

Bra dag.