In stores now - eller?

Hej hej! Idag tänkte jag prata lite om H&M. Alla ba neeeej, men ge dig nu, inte igen. Hehe.

Men okej, har ni sett nya H&M-reklamen?

[embed width=480 height=270 class=left thumbnail=https://i.ytimg.com/vi/8-RY6fWVrQ0/hqdefault.jpg?r=30007]http://www.youtube.com/watch?v=8-RY6fWVrQ0[/embed]Ni kan inte ha undgått den om ni typ överhuvudtaget har sett nåt på Youtube eller scrollat Instagram den senaste tiden. Dessutom har den blivit flitigt delad på sociala medier och hyllad för sin diversitet och sitt "nytänk".

Jag tycker också den är rätt fräsch för att vara H&M. Vi ser olika etniciteter, olika åldrar, olika kroppar, olika utseenden som strider mot normen och vi ser till och med orakade armhålor. Hurra!

En av brudarna vi ser i reklamen är modellen Paloma Elsesser. Det är hon som är "Den Tjocka". Jag följer henne på Insta och gillar henne, hon är tuff. Tycker också hon är tuff i reklamen. Men hon är ju som sagt Den tjocka. Nu är Paloma inte jättefet, men hon räknas definitivt som plus size. Och det är det här jag vill ta upp. H&M har, de här senaste åren, inte gjort ett skit för att vi plus size:are ska känna oss välkomna till deras affärer.

Dessutom kan man diskutera varför Paloma är den enda i bara underkläder, varför man åtminstone måste vara sexig och se lite kåt ut om man nu prompt måste vara fet.

Samtidigt som de skickar ut den här reklamen i alla jävla möjliga kanaler och klappar sig själva på axeln för att de är såna PR-geni att de låter tjocka (och svarta och håriga kvinnor) synas lite, blir det svårare och svårare att hitta plus size-kläder i deras affärer. I många affärer har de små diskret undangömda plus-hörnorna helt försvunnit. Jag har sökt förgäves efter plus size kläder i flera större H&M-affärer i större städer, både i Finland och Sverige. I vissa fall har det funnits en utprintad lapp som hänvisar till deras nätbutik om man vill handla byxor i storlek större än 46. Man ba ååh, känner mig verkligen som en av era "ladies". Nätutbudet är dessutom inte det mest upphetsande, väldigt mycket "smickrande" tunikor och det ser ungefär likadant ut året om. Suck.

Det som H&M dock är bra på, det är ju att snappa upp trender. De är ofta i framkant när det gäller kedjorna och lyckas snusa upp det folk vill ha och erbjuda det snabbt. Och nu har de snusat sig fram till den allt större trenden med oretuscherat och äkta och o-perfekt. Och plus size-modeller. Och, sin vana trogen hakat på. Det är ju så reklam funkar. Typ.

Det är bara det att det är så väldigt mycket snack och så väldigt lite verkstad, H&M. Var är kläderna för mig och Paloma ni skryter om? Det står In stores now. Säg vilka jävla stores.