Jag gjorde en grimas och tryckte på play

9789137143224

Jag har aldrig riktigt fastnat för ljudböcker, mest för att jag tycker det går så långsamt och att jag inte riktigt hittat nån rutin i att lyssna. Men nu, efter x antal avsnitt av Mellan raderna, där Karin Jihde väldigt ofta pratar om böcker hon lyssnat på, tänkte jag att jag skulle ge det en chans till.

Adlibris (där bilden är från) kan man köpa ljudböcker som mp3:or märkte jag igår och det är ju nåt väldigt trevligt med att köpa en bok och kunna ladda ner den bums. Inga långa leveranstider vilket jag och mitt lilla tålamod hatar. Hur som helst, ganska snabbt hittade jag den, i mitt tycke, perfekta ljudboken. Denise Rudberg är en författare jag nästan alltid läser, har läst de flesta av hennes romaner. Hon är sjukt duktig på underhållningslitteratur och jag brukar sträckläsa hennes böcker. Alltså stor risk att jag orkar höra hela boken. Däremot är det inga böcker jag tycker jag behöver ha i bokhyllan efteråt, hur hemskt mot Denise det än låter. Alltså helt okej att bara äga i digitalt format.

Och precis nu, när jag skrev förra stycket, tog Stockholm Queens: Disa slut! Jag har lyssant igenom hela boken på ett dygn! Boken jag köpte och laddade ner heter alltså Stockholm Queens: Disa. Tror faktiskt dom har pratat om den i Mellan raderna också, vilket ger mig en känsla av att vara lite stalkig men whatevz. Det är den första i Rudbergs nya serie, som handlar om ett gäng unga, priviligierade kvinnor i Stockholms innerstad. Mycket namedropping, mycket matprat, mycket gatunamn och ganska... slarvigt skrivet. Denise Rudberg ger ju cirka 300 böcker per år, så det kanske är helt förståeligt att man inte satsar järnet på att till exempel finjustera språket. Och jag vet inte om det var för att jag lyssande och inte läste själv, men vet ni hur många gånger "xx gjorde en grimas" eller "xx grimaserade" under hela boken?! Ungefär 300 det med. Plus att uppläsaren utalade det "grismasch", vilket störde mig enormt mycket, jag skiter i om det är korrekt.

Hur som helst - så trevligt med ljudbok alltså! Plötsligt har jag gjort mat och diskat och dammsugit och vikt in tvätt, utan att ens tänka på det.

Funderar starkt på att ta nån trevlig deckare eller så härnäst. För det blir en härnäst gång, absolut. Jag tänkte jag skulle försöka begränsa mitt ljudboksintag till såna böcker som jag inte är så språkligt intresserad av, eller där drivet och storyn är det man är ute efter. Och så fortsätter jag läsläsa såna böcker där man måste se och känna och stryka under meningarna.