Jag har också gjort fredagslistan!

Precis som Catzo har jag fyllt i Bonbons lista lagom till fredagen. Stjäl dessutom hämningslöst Catzos idé med en barnbild. Här är jag som yrvaket barn:

16683356 10154508908754107 1698287211 n

1. Sammanfatta din dag och ditt humör i en mening.

Det är fredag men jag har inte fredagsfeelis för jag förgås lite av ångest och nervositet och ovilja inför kvällens poesiläsning.

2. Tipsa om två kulturgrejer (litteratur/film/musik/konst et.c.) som du nyligen uppskattat.

Just nu håller jag på att lyssna till Björnstad av Fredrik "En man som heter Ove" Backman. Jag läste motvilligt Ove-boken för nåt år sen, långt efter alla andra pga  SIMMAR JU MOT STRÖMMEN JU och lika motvilligt bedgav jag att jo, den är väl ganska bra. Tyckte också väldigt mycket om filmen. Ändå tänkte jag först bara "nej" när jag såg Björnstad på Nextory. Varför? Vet inte. Lika lite vet jag varför jag ändå valde den som nästa ljudbok. Men nu är jag mitt i den och den är riktigt, riktigt bra. Och den handlar om hockey?! Märkligt, men så är det.

Den här veckan började en ny säsong av svenska Paradise Hotel och den här veckan började jag se på svenska Paradise Hotel för första gången. Jag vet faktiskt inte heller varför jag inte sett på det förr, för jag har ju fattat att folk med samma tv-smak som jag gillar det. Men sent ska syndaren vakna och här sitter jag nu och NJUTER av att säsongen bara börjat.

3. Ge varsitt exempel på nånting du är rädd för, retar dig på och ser fram emot.

Jag är rädd för att folk omkring mig ska dö och jag ser fram emot min och Mia-Irenes London-resa om en månad! En sak som retar mig nu i stunden är att mina strumpbyxor inte hålls upp och jag gått omkring med dem som en korv mitt på röve hela dan. Sen finns det större, mer existentiellla saker som stör mig konstant, men mer om det en annan gång.

4. Berätta om fyra av dina intressen, hobbyer eller ämnen du gillar.

Ett: Jag tycker om att laga, äta och läsa om mat. Ni ba no shit fatso att du gillar mat. Men jag måste faktiskt säga att jag tycker jag har en ganska hälsosam inställning till mat. Jag har inte alltid haft det, så jag vet hur det också kan vara. Jag går inte på några uttalade dieter men jag märker ju vad jag mår bra av att äta och inte bra av.

Två: Jag gillar böcker. Att läsa, att prata om, att möblerna med, att gosa med. Och lite att försöka skriva dom, men det känns mest som pain just nu.

Tre: Jag tycker om populärkultur och trender och vad det säger om vår tid och andra tider. Jag skulle säga att jag har ganska bra näsa för just det och vad som funkar i vilka sammanhang och hur man säljer in saker till olika målgrupper och om jag skulle orka leva med mig själv kunde jag tänka mig ett yrke som copywriter, men reklam känns som en ganska nasty business. Så nu manipulerar jag bara min omgivning som oavlönad hobby :)))))

Fyra: Jag tycker om rättvisa och gemenskap. Så länge jag får vara ifred.

5. Beskriv dig själv med fem ord.

Stal även Catzos idé om att fråga ens partner och här är Pärs fem ord om mig: rolig, klok, idérik, gnällig, söt. Jag håller till hundra procent med.