Kalasdags!

Nya Blemma är igång och det med ett fantastiskt roligt tema som start - kalas! Jag har naturligtvis svarat på vår kalas-enkät och det tycker jag du ska göra också! För att enkäter är kul och för att hjälpa sprida Blemma. Gör't ba! Firade du din senaste födelsedag?

hpfest

Med dunder och brak! Själva dagen firade jag ganska lugnt med kaffe och kaka hos pappas, men några veckor senare hade jag födelsedagsfest med Harry Potter-tema, det givna temat för 26-åringar. Gjorde Avada Kedavra-jelloshots, butterbeer-bål och pyntade lägenheten med bland annat en Moaning Myrtle på toan. Jag hade jättekul och blev så sketaglad över att (nästan) alla klädde ut sig också! Själv var jag Rita Skeeter. Har du något partytrick?

Förr var jag vig som en katt och kunde sätta båda fötterna bakom huvudet. Det kan jag inte längre. Däremot tycker jag själv att jag härmar Ulf Lundell ganska bra. Det tycker inte så många andra. Så njäe på partytricksen.

Vilket årtionde skulle du helst åka tillbaka till på fest?

Egentligen har jag inget behov av att resa bakåt i tiden, tycker oftast framtiden är intressantare, plus att jag gillar de rättigheter jag har idag och vill inte ge upp dem. Men okej, om det bara är en fest så vill jag gå på efterfest med Patti Smith på Chelsea Hotel på sjuttiotalet, dekadent cocktailparty på tjugotalet med Dorothy Parker, ett bondbröllop på landet i slutet av 1800-talet, dricka vin och röka cigariller i Paris med Simone de Beavoir (som för övrigt har födelsedag idag!) på femtiotalet och typ folkfesterna när världskrigena tog slut.

Har du något pinsamt kalasminne?

Jo, men inga jag vill dela med mig här.

Vilka tre kändisar skulle du gärna partaja med?

Skulle gärna festa med Liv Strömqvist, Karin Dreijer och Jonas Hassen Khemiri. Fast jag skulle antagligen sitta i ett hörn med darr på underläppen p g a starstruck. Och så en privat liten efterfest med Zlatan, helst på ett ställe där jag kan klappa i händerna så attlamporna släcks och en diskokula kommer ner ur taket. Och djurhudar på golvet och Barry White på stereon, haha.

Vad är det kalasigaste plagget i din garderob?

Har en paljettkavaj i guld som jag hade nu på nyår senast. Annars är jag ganska tråkig på fester och är ofta klädd i svart, svart, svart.

Har du något bra partytips att dela med dig av?

Det här kommer låta lame, men - varannan vatten. Sen tycker jag det är jättetrevligt med teman på fester, hur diffusa de än är. Och vet du inte vad du ska ha på dig och känner dig not so taggad - skippa wildcarden och kör på nåt du är bekväm i och vet att du är snygg i. Ingen kommer ändå ihåg om du hade på dig samma sak förra festen.

Vilka tre låtar kickar igång dansgolvet på festen?

Vad som helst med Spice Girls eller Destinys Child tycker jag är bra att starta med. Det här kräver dock att du festar med folk som minns Spice Girls och Destinys Child.

Vad är den bästa kalasaccessoaren?

Chips.

Hur skulle ditt drömkalas vara?

kräftis

Det är väl det där med Zlatan då. Nej, men i ett hus som jag inte behöver oroa mig för vad grannarna ska säga och helst nånstnas där jag inte behöver städa upp efteråt heller. Och en trädgård så man kan gå ut för att svalka av sig eller hångla i buskarna. Lite kräftskivefeelis, fast utan kräftorna. Och alla ska vara vänner och ingen ska dra sexist-skämt efter några öl och ingen spyr av för mycket sprit och man håller på hela natten. Typ så. Med eventuella inslag av spontanbad.