Klädutmanad

Blev klädutmanad av Linnea och så klart svingar jag mitt kläd-svärd och säger en garde! Eller hur man nu antar en utmaning. Vad gör du för att hålla dig varm under vintern?

Alltså jag fryser typ aldrig långa stunder i taget. Kan bli lite småfrusen ibland, men då är jag oftast lite sjuk. Har aldrig långkalsonger på mig, för jag tycker det är obehagligt. Använder mycket sällan vantar och är inte så bra på mössa heller. Så jag vet inte. Köpte en stor jävla fuskpäls med huva på loppis förra året och det är kanske mitt bästa fynd någonsin, mest för att jag känner mig som en mothafuckin P I M P i den, men också för att om jag mot förmodan skulle frysa så värmer den allt från öron till röv. 

Vad är din filosofi vad gällande kläder?

Typ så här: tycker om kläder som är bekväma och/eller får mig att känna mig mäktig. Alltså kavajer med axelvaddar, guldsmycken, hoodies, sneakers man går målmedvetet i, nonchalanta jeans,  dramatiska kimonos och självsäkra färger. Plus såna kläder som ser så där enkla och lediga ut, som bara dyra kläder egentligen kan göra, meeeen som man kan fejka lite. Om Dana Scully och Missy Elliott gjorde en kollektion tillsammans skulle jag köpa allt. Men alltså till 80% av tiden går jag klädd i byxor + svart tröja + sneakers. Eftersom det är det jag jobbar i. Sen upptas min garderob av massor av s k hemmakläder, eftersom det aldrig skulle falla mig in att gå klädd i jeans eller ännu värre BH, här hemma. Jag tycker det är roligt med kläder och kan se riktigt snygg ut när jag försöker, men jag är också känd för att kunna gå och handla i typ mjukisbyxor, klänning, vindtät jacka och gummistövlar. Jag orkar inte riktigt bry mig alltid. Det fulaste jag vet är när det syns att man försökt för mycket. Eller liksom överstylat. Och jag skulle aldrig klä mig utstuderat gulligt. Rosetter, volanger, prickigt och pasteller passar inte mig. Sen ändras ju min smak med hur trenderna går. 

Vad har du på dig på bilden?

Den här bilden tog syrran i fredags för hon tyckte jag såg så galen ut, och det gör jag kanske, men det här är verkligen jag till vardags. Här skulle jag just hämta hem katterna från brorsans och han bor bara två hus bort, därav obryddheten. I stickad storpolo, säckiga jeans, olikfärgade strumpor pga flytt och allt i en röra, mina älskade Adidas-tofflor och den omtalade fuskpälsen är jag knappast med på nåns bäst klädda- lista men jag har ju en GREAT PERSONALITY i alla fall, lol. Kunde kanske ha tagit en snyggare bild och look men äääh.

Hur piffar du upp din look?

Det här är något man blir ganska bra på som plus size eftersom det så sällan görs coola kläder åt oss thick ladiez. Smink och skor köper jag gärna dyrare varianter av, resten är ganska aivan sama. Ett bra läppstift lyfter vilken look som helst, ett dåligt sänker det. Sen köper jag enstaka "unika" plagg på loppis (alltså handlar också annat på loppis, men) som typ en mönstrad morgonrock eller kavaj med guldknappar eller lila bombarjacka. Släng en sån över din svarta tee + jeans + sneakers och tadaa! du har en bad ass-look. Och om inget annat - klä dig i det du känner dig cool i. Om du känner att du skulle kunna slå ner nån i kläderna du har på dig - då är du nåt på spåren. Sen ska du ju GIVETVIS inte slåss, bara kramas. Men vetskapen om att du är tillräckligt bekväm i din outfit för att vinna ett slagsmål - det gör mycket för utstrålningen.

Jag passar vidare utmaningen till Ida , kusin Malin och Michaela. Och alla andra som känner sig manade. Nu ska jag se ett avsnitt av The OC (mitt nya TV-beroende) och sen sova jääni. Imorgon är det februari.