Kulturkonsumenten vecka 27

Ah, detta hederliga gamla format som jag älskar. Av nån anledning gör NI inte det, för dessa inlägg får alltid minst likes men fittigt då att det här är min blogg och inte er ¯\_(ツ)_/¯. Vecka 27, here we go! Jag har

LÄST

2

Lisbet och Sambakungen av Emma Karinsdotter. Okej, jag är eventuellt lite jävig här eftersom Emma K. är Pärs bästis och jag tycker väldigt mycket om henne men jag vill ändå va ever so bold och tipsa om en barnbok trots att jag inga barn har. Lisbet och Sambakungen är en högläsningsbok (finns som ljudbok, så tog jag mig an den, tips för vuxna barn eller hesa föräldrar) som är typ.. ganska galen? På ett bra sätt alltså. Den påminner i det närmsta om Loranga, Mazarin & Dartanjang men egentligen inte så mycket om den heller.

Lisbet bor med sin farmor Sambakungen, en pensionerad hemlig agent med gelehallon i håret och piratkatten Sixten som älskar att städa. Det handlar om den sista sommaren före skolan börjar och trots att bokens handling många gånger är typ magisk eller märklig i alla fall, så är känslorna som ligger där under allt - oro, ensamhet, kärlek och pirr - hjärtskärande äkta och relaterbara. Har både fällt en tår och skrattat högt under den här boken. Och även om jag kanske inte hade kommit mig för att läsa den om jag inte kände Emma (läser mycket sällan ny barnlitteratur) så hade jag definitivt gillat den ändå! Ska köpa mig ett faktiskt exemplar också eftersom ljudboksversionen har det stora minuset att den inte har Hanna Gustafssons (hon som gjort Iggy 4-ever och Nattbarn) illustrationer.

På vuxensidan lyssnade jag klart Malin Persson Giolitos Störst av allt igår kväll. Den var bra, men jag tyckte den tappade lite mot slutet.

LYSSNAT PÅ

lorentz lycka s 580x2

Mest på Lorentz nya skiva pga älskar Lorentz, älskar älskar ÄLSKAR! Annars har jag samlat sju bra låtar från senaste veckan på min lilla kulturkonsumentlista, HÄR hittar du den.

TITTAT PÅ

[embed width=620 height=348 class=left thumbnail=https://i.ytimg.com/vi/S5qJXYNNINo/hqdefault.jpg?r=14840]http://www.youtube.com/watch?v=S5qJXYNNINo[/embed]

Just nu ser jag på amerikanska The Office för första gången. Det är jättekul. Utöver det såg jag Anne with an E på Netflix rätt så nyligen. Jag som så många andra tycker ju om Anne på Grönkulla-berättelserna och jag tyckte den här nya adaptionen kändes fräsch. Jag tycker om den här hyperrealistiska, smutsiga trenden på TV. Dessutom är Matthew och Marilla Cuthbert de finaste karaktärerna på denna jord, amen! Speciellt Marilla, jag tycker om den där slags barska kärleksfullheten och strama frisyren som hon delar med en annan favorit - Professor McGonagall <333

SÅ DÄR ÖVERLAG ÄLSKAT

19830246 10154942394024107 175564001 o
19808009 10154942394249107 191960797 o

Köpte en billig liten mjölkvisp på Tiger här senast jag var där. Det är alltså den där rosa grejen som ser ut som en misslyckad sexleksak som är själva vispen. Mjölkvispar räknas knappast under kultur, men faktum är att jag känner mig lite närmare min inre författare när jag dricker mitt kaffe med skummad mjölk. Det höjer livskänslan flera meter.