Lite tips

Mitt liv är som det alltid är, men här kommer en hoper tips med saker jag tycker om just nu: https://www.youtube.com/watch?v=_vQk9dvmkoE

Sabina Dmumba. Har tipsat om henne tidigare, men hennes musik är så exakt up my alley att jag måste tipsa igen. Längtar till första skivan. Annars har jag lyssnat ganska mycket på Alabama Shakes nya låtar, Jonathan Johanssons nya, Jamie XX, Bobby Schmurda, thestand4rd och gamla klassiker som Mariah Careys Music box.

2337635_1200_675

P1 dokumentären Bibliotekarien. Dokumentärer i podcast-format är min nya drog och älskar att jag har morgonskifte den här veckan för då kan jag städa och fixa inför att vi öppnar med podcast i hörlurarna. Är också så tacksamt med ett medium som bara tar upp ett sinne, så man kan göra annat samtidigt. MVH har aldrig tillräckligt många timmar på dygnet. Hur som helst, P1 har massor av dokumentärer tillgängliga och Bibliotekarien är min favorit so far. Som om Dan Brown hade regisserat verkligheten lite (vilket kanske inte är så säljande slogan men ni fattar). Lyssnar också gärna på Stil i P1, modenörderi när det är som bäst.

a

<- liten bild, men stor grej!

Min kompis Martina Moliis-Mellberg (älskar när man sådär casually kan skryta på det där sättet, "min kompis...") kommer ut med sin bok A nu i april. Köp den till exempel här, eller stöd en lokal bokhandel. När jag fick andra pris i Arvid Mörne för ett par år sen så vann Martina, för andra gången i rad. Sen dess kan man inte delta mer än en gång om man fått pengapris. Ni fattar, hon är så bra så man måste ändra regler pga henne.

Äh, jag vet inte. Kommer inte på nåt annat, fast jag kände att jag hade massor att tipsa om. Kollar inte på TV typ nånsin, har inte läst en skönlitterär bok på idk when - JA OKEJ Athena Farrokzhads Vitsvit, sjukt bra, läs den nu - och browsar sällan internätet nu för tiden, så ja.

Men idag gjorde jag en befriande sak - jag hoppade av genusvetenskapen. Det suger förstås också, för kursen var sjukt bra och lärorik och jag vill verkligen gå den, MEN jag har helt enkelt inte den tid och energi den kräver. Vill heller inte göra något halvhjärtat, speciellt inte något jag verkligen brinner för. Tänker jag ska gå den när jag har den tiden och energin igen. Det är inte heller hälsosamt att ha ångest varje kväll för att du (jag) ligger och tänker på hur jag ska hinna eller orka. Så det kan ju vara ett tips; ibland är det bra att hoppa av saker fast du gillar dem, det kommer nya tåg. När jag sen studerar genusvetenskap igen vill jag kunna koncentrera mig på det helhjärtat. Amen.

För övrigt har jag bara två katter igen. Trean fick flytta hem igen till sin biologiska familj, för det funkade inte med tre katter i en liten lägenhet (ni ba, told you so) och all tre katterna började må dåligt. Det var ett hemskt beslut och jag har gråtit över Trean en hel del, men jag vet att hon har ett bättre hem nu och Kantele och Viola mår mycket bättre igen. Så det är för det bästa.

Okej - positivt nu då - har en jättemegaawesomecool grej på gång men får berätta först nästa vecka! Men fy fan vad jag ska berätta då! Tills dess!