Måndagstips

Min två veckor långa vintersemester började idag! Förutom att slappa och inreda jääni (Pärs flyttlass kommer idag!) tänkte jag konsumera kultur. Och speaking of, här är lite tips på kultur jag konsumerat och gillat senaste tiden.  

Brand spanking nya podden Sandström. Med Ann-Sophie Sandström och hennes bror, Peter, som är min gamla LittSkap-handledare och kanske en av de klokaste människor jag träffat. Podden går på Purmodialekt och är ganska mycket syskonsnack, men jag gillar det. 

  Igår gick jag och Pär och tittade på Den unge Zlatan. Det kanske krävs ett visst intresse för Zlatan som person eller fotboll i alla fall, men en mycket väl utförd dokumentär. Tycker jag fick exakt rätt mängd information genom tystnader och ögonkast liksom. Ett fint porträtt av en ung och många gånger vilsen talang, för att tala typiskt filmkritikerspråk.

  Ni har väl inte missat att säsong två av Full Patte är igång på SVT play? Första avsnittet finns ute nu, yes yes yes. 

  Om ni är i Jeppis i dagarna, kolla in evenemanget Röster & poesi. Både Mimie Märak (ena systern från Sapmi sisters, minns ni jag tipsade om det?) och Pauliina Feodoroff här i stan, det får ni inte missa. Gratis är det också och ni vet vad dom säger, det bästa i livet är gratis.

  Och eeh... Ja. Får man tipsa om sånt här? Jag figurerar ju på Vasabladet som "nöjesprofil" idag. Tycker min identitet som nöjesprofil är ifrågasättbar, Pär tycker jag borde vara en missnöjesprofil. Hur som helst, jag har svarat på ett par frågor om allt och ingenting, som det heter.