Mina vänner: Hillbom

Min bästa bloggidé ever får hoppa in när jag är för trött för att fungera. November alltså. Innehåller den månaden nåt annat kulturfondsansökningar och färgen grått? Idag får ni träffa Hillbom, Smålands finest!

14793914 10153988492098354 349334493 n.png

Bild av mig ↑

Namn: Fredrik Åke Hillbom! (Ja… Åke..)

Ålder: 26... jordsnurr? Vintrar? Yeah, u get it.

Stjärntecken: Fisk! (Pisces)

Bor: Jag lämnade just Sthlm för Småland, bytte Östermalm mot Älmhult. Societet mot älgskit - tack gode gud!

Familj: jag och min snubbe samt ca ett tiotal personer till! Men hushållsmannamässigt jag och min snubbe… Snubben = Mats a k a Mattan a k a Mattson a k a Bey.

På internet finns jag här: #Darknet… (syns ibland också på Tumblr och Insta)

Favoritfärg: #c0c0c0 samt #0000ff

Favoritpopgrupp: TLC! Jag måste säga TLC trots att det finns sååå många!

Den bästa låt jag vet: sjukt svårt! Konsumerar extremt mycket musik, men om jag utgår ifrån den låt jag har lyssnat mest på samt är en låt jag återkommer till hela tiden så är det nog Arvo Pärt - Fratres for violin, strings and precussion (Ha! Låter som en helt ny nivå av pretto, men det skiter jag i).

Favoritbok:The heart is a lonely hunter. Baserat på: den bok jag läst om flest gånger.

Favoritdjur: HUND!!! Så jävla tråkigt svar, men jag orkar inte ljuga...

Favoritmat: LASAGNE! (katten Gustav-skämt beivras)

Favoritdryck: Trocadero eller öl när alkohol är med i bilden (samma färgskala också av någon konstig anledning...)

Det här gör jag när jag inte har fritid: jag stressröker och dricker svart kaffe. Nej, men jag är fotograf och kreatör, jobbar med reklam först och främst.

Och på min fritid brukar jag: Stressröka och dricka svart kaffe. Nej seriöst, har slutat röka. Eller håller uppe som jag kallar det. Och sorgligt nog gör jag hyfsat ocoola saker på fritiden. Typ vuxensaker, viker tvätt och städar... Blä.

Jag tycker om: jag konsumerar ohälsosamt mycket RnB och hiphop. Jag samlar på sneakers. Tycker också det här "internet" som är så på tapeten är ganska roligt.

Jag tycker inte om: påklistrad heteronormativitet är en sådan jävla snoozefest! Ärligt talat skittråkigt. Patriarkala samhällsstrukturer samt allt som kommer med det, typ vardagsrasism och trans/homofobi känns sååå 1800-tal. Blöööö, tröttsamt! Well whatever, somnar typ bara av att tänka på det. Hatar blodpudding också! Hamnar lätt i samma fack, EW!

I framtiden vill jag: Det här året satsar jag på att jobba mer på mig själv, så jag antar att jag i framtiden vill vara mer zen! Mer intune with myself, haha.. Kanske ha tid för mer konstrelaterade projekt. Skittråkigt svar men bryr mig inte.

Så här känner jag Ellen: Okej! Ellen och jag skulle kunna gå waaaay back (typ 7år) men det gör vi inte. Första gången Ellen såg mig var hon för feg för att gå fram o prata med mig, för jag tydligen quote "för cool och såg dryg ut". Bra tillfälle att tipsa folk, som nån gång kanske tror samma sak. Kom fram och säg hej! Jag är inte cool! Och inte så dryg! Har kanske bara kroniskt bitchface.. Idk. Hur som helst, det var först tre år senare som hon tog mod till sig och approaced me, vilket resulterade i instant love! Och på den banan äre!

När vi umgås brukar vi: prata om musik, vältra oss i popkulturella fenomen, samt uppdatera varandra om viktiga livshändelser.

Bästa med Ellen: Well honeys I’ll tell ya: hon är ärlig och rak! Och hon får mig att skratta så jag gråter!

Sämsta med Ellen: Hmm.. svårt! Kommer inte på någon dålig egenskap mer typ ett ”tråkigt” val typ som att bo kvar i Jeppis när hon kunde bott i Småland med moi! (Jaja… och Pär och Mats...)

Jag tror Ellen tycker följande saker om mig: HA! Okej, jag tror Ellen tycker att jag är lite väl cynisk men jag tror också att hon tycker jag är lite rolig (2gay2function). Samt att jag iallafall ibland har något vettigt att säga.

Haha, det är sant, jag vågade inte prata med Hillis första gången jag såg honom på en hemmafest i Nykarleby vilket SUGER att tänka på nu, för när jag äntligen började prata med honom, flera år senare, så visade det sig att han visserligen är ascool, men inte alls dryg. Inte ett dugg. Jag kunde ha fått flera år med honom innan han gick ut konstskolan och flyttade tillbaka till Sverige. Jag känner ingen som lyckas vara så on fleek men samtidigt så helt igenom godhjärtad som Fredrik. Dessutom värmer hans skratt mitt hjärta.