Mina vänner - Julia

Dags för ännu en vän ur Mina Vänner-boken. Idag är det den syster som är mig närmast i ålder - JulliBulli. Hon har trots påminnelser inte lämnat in nån bild på sig så jag valde helt enkelt denna från hennes Instagram för jag tyckte den var fin av oss tre systrar.

14182566 10154029836799107 592839770 n

bild av mig (längst till vänster)↑

Namn: Julia Jenny Lovisa Strömberg

Ålder: 25

Stjärntecken: Skytten

Bor: I Vasa, men hänger i Jstad minst en gång i veckan.

Familj: Sambo Richi och katterna Blixten, Junior och Knut.

Favoritfärg: Turkos och senapsgul.

Favoritpopgrupp: Alltså... Har ingen favorit "popgrupp". Har bred smak och är väldigt ljudkänslig så klarar endast av musik då jag promenerar eller kör bil /Julia 70 år.

Den bästa låt jag vet: Lalehs Bara vara mig själv SÅKLART. Hehehe... Nämen snöar oftast in mig på en låt som jag hör om och om igen, men nu just hör jag på P3 dokumentär podden istället för musik ?

Favoritbok: En av oss av Åsne Seierstad.

Favoritfilm: Richi brukar säga att jag endast sett 5 filmer i mitt liv som jag ser om och om igen. Inte så långt från sanningen faktiskt. Känns så ansträngande att se en ny film...

Favoritdjur: Inte helt oväntat katt.

Favoritmat: Alltså julmat e ju no grejer he! Kanske låter konstigt med tanke på att jag är vegetarian, men morotslådo är ju bäst. Och sushi!

Favoritdryck: Vatten kanske.

Det här gör jag när jag inte har fritid: Jobbar som handledare på en ungdomspsykiatrisk barnskyddsenhet.

Och på min fritid brukar jag: Oftast sitter jag i bilen på riksåtto mellan Vasa och Jeppis känns det som ? Nämen hänger med Richi, syskon och vänner. Äter, sover, skiter. Promenerar. Badar badkar. Städar. Skriver listor och planerar. Har olika mer och mindre lyckade kreativa projekt på gång (typ sy min egen brudklänning :D).

Jag tycker om: Att iaktta människor. Ha kontroll. Reta och pranka. Vår och sommar. Rutiner. Läsa bloggar. Vardagslyxa.

Jag tycker inte om: Förutom det uppenbara som krig, död och rasism så hatar jag att städa och packa under stress. Präktigt folk. Vuxna som pratar med bebisröst. Insekter. Ta beslut. Småprata om väder och vind.

I framtiden vill jag: Bo med Richardo på marknivå. Bli mer lugn och säker på mig själv, sådär rofylld ska jag vara när jag är vuxen. Resa. Bli mer engagerad i miljö- och mänskorättsfrågor. Karriärsmässigt vill jag se möjligheter och inte bli cynisk. Fast egentligen betyder ovanstående inte ett skit sålänge jag får vara frisk och dela livet med Richi. Låter löjligt men alltså faktiskt sant.

Så här känner jag Ellen: Vi är syskon.

När vi umgås brukar vi: Skvallra. Köra runt. Äta. Det är väl ungefär det vi gör.

Det bästa med Ellen är: Jag tror att Ellen är en person som de flesta känner sig bekväma med, det händer ofta saker runt Ellen. Dessutom kan hon vara rolig ibland och vi har intressanta diskussioner. Och så har vi väl gemensamma intressen typ.

Det sämsta med henne är: Lätt hennes växlande humör. Kan vara riktigt blejk, fejt och fittig ibland.

Jag tror Ellen tycker om följande saker hos mig: Min enastående humor, mina kloka råd och visdomsord som lyser upp hennes väg genom livet. Min godhet och charm. Typ.

En hälsning till bloggläsarna: Eh..YOLO!?

Julia är kanske den som känner mig bäst här i världen och den jag umgås mest med. Hon är kontrollfreak där jag är avslappnad, hon är rastlös där jag är slö och hon är bestämd där jag är velig. Vi är otroligt olika på vissa sätt men väldigt lika på andra. Men hon är också väldigt rolig (både medvetet och omedvetet), ärlig och väldigt, väldigt snäll. Hon ställer alltid upp och gnäller sällan. Dessutom har hon en ryggrad och en diciplin jag avundas. Däremot kan hon vara otroligt envis och tjatig när hon vill.